sexy hoeden voor kale mannen - Newsboy Cap - Thomas Shelby, de hoofdpersoon van Peaky Blinders
Nieuws

5 beste hoeden voor kale mannen in 2023: zomer- en winterhoedideeën

Het doel van hoeden was aanvankelijk het bedekken en beschermen van kale hoofden. Het concept van het dragen van hoeden was toen echter anders dan nu. Mannen met minder haar of een kaal hoofd voelden zich niet op hun gemak met hun uiterlijk. Dus moesten ze hoeden dragen om hun hoofd te verbergen. Pas later begonnen meer mannen hoeden te dragen als stijlvolle accessoires.

Tegenwoordig worden hoeden beschouwd als een must-have accessoire voor elke man die van stijl houdt. Mannenhoeden zijn veelzijdig, praktisch, en kunnen een accent geven aan elke look. 

Kaal of niet, een hoed is een accessoire dat elke man in zijn garderobe heeft, maar een kaalgeschoren hoofd heeft enkele specifieke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen of dragen van een hoed.

In dit artikel willen we de belangrijkste factoren bespreken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een hoed voor kale mannen volgens de gezichtsvorm en vele andere factoren en de trending en coole hoeden voor mannen van 2023 onthullen.

  • Hoe vind je de juiste hoed voor een kaal hoofd, afhankelijk van de gezichtsvorm?
  • Waarop moeten kale mannen letten bij het kiezen van een hoed voor hun kale hoofd?
  • Wat zijn de trending hoeden voor kale mannen in 2023?
  • FAQ
  • Hoe vind je de juiste hoed voor een kaal hoofd, afhankelijk van de gezichtsvorm?

    Hoewel een hoed een gebruikelijke accessoire is die de meesten van ons hebben, is het moeilijk om er een te kiezen wanneer er een grote verscheidenheid is aan stijlen, vormen en gedaantes. Het belangrijkste om te onthouden is dat het type hoed voor elke persoon sterk zal afhangen van de gezichtsvorm en het kapsel (kaal in ons geval). Daarom hebben we hieronder een korte gids gemaakt die je kan helpen de juiste keuze te maken op basis van je gezichtsvorm:

    hoeden op lange gezichtsvorm - hoeden voor kale mannen

    Lang 

    Een langwerpig gezicht is merkbaar langer. Het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin zijn even breed, en de kin is een beetje rond.

    Het is aan te bevelen cowboyhoeden, zonnehoeden, breedgerande hoeden of hoeden die over het voorhoofd snijden te dragen om het effect van een lang gezicht optisch te verkorten. 

     

    hoeden voor ronde gezichten - hoeden voor kale mannen

    Rond   

    Een rond gezicht is als een vierkant gezicht met zachtere hoeken. Fedora's of clochehoeden werken het best voor ronde gezichten. Een voorkeur voor deze stijlen werkt hier het beste, omdat ze je gezicht optisch langer doen lijken.

     

     

     

    hoeden voor een vierkant gezicht - hoeden voor kale mannen

    Vierkant

    Een vierkant gezicht heeft breedte rond het voorhoofd, de jukbeenderen, en de kaakpartijen.

    Bij een vierkant gezicht passen floppy en brede randen het best. Een cloche is ook geweldig voor dit type gezichtsvorm. Het vierkante gezicht heeft een sterke kaaklijn, die er overdreven uit kan zien door schuine hoeden; daarom zijn schuine hoeden niet aan te raden als je een vierkant gezicht hebt.

     

    hoeden voor ovale gezichten - hoeden voor kale mannen

    Ovaal

    Een ovaal gezicht is iets langer, lijkt meer op de vorm van een ei, en de jukbeenderen zijn iets breder dan de kaak en het voorhoofd; ze zijn afgerond.

    Hier is de situatie gemakkelijk; kale mannen met een ovaal gezicht hebben veelzijdigheid in de keuze van hoeden, aangezien het ovaalvormige gezicht bijna bij elke hoedenstijl past.

     

    hoeden op diamant gezicht vorm - hoeden voor kale mannen

    Dimond

    Een ruitvormig gezicht is breder rond de bovenkant van het hoofd en heeft een smalle kaaklijn. De beste optie voor een ruitvormig gezicht is een pull-on of pork pie.

     

     

     

     

    Waarop moeten kale mannen letten bij het kiezen van een hoed voor hun kale hoofd?

    Comfort - Je moet goed letten op de maat en het materiaal van een hoed, want comfort is essentieel als je een hoed een paar uur draagt. Let er bij het kiezen van een hoed dus op of je hem comfortabel kunt dragen, of de maat goed past en of het materiaal aan de binnenkant niet synthetisch is, om zweten en irritatie te voorkomen.

    Laatste trends - Of je het nu leuk vindt of niet, een hoed is een modeaccessoire, en voordat je er een koopt, wil je zeker op de hoogte blijven van de laatste modetrends. Je kunt je altijd laten inspireren door trends en ze verwerken in je dagelijkse look. Zo is de 90's stijl onlangs erg populair geworden onder jongeren. Daardoor zijn veel jongeren gaan experimenteren met vintage kleding: klassieke leren jassen, oversized flannels, baggy jeans, enz. Hetzelfde geldt voor hoeden. Bekijk dus onze stijlgids voor 2023 om er zeker van te zijn dat je look rockt!

     

    Wat zijn de trending hoeden voor kale mannen in 2023?

    Thomas Shelby, het hoofdpersonage van Peaky Blinders draagt een kranten pet.
    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3pQczzY

    Newsboy Cap
    De oude schoolmutsen van begin 19e eeuw maken een enorme comeback. Veel kale mannen werden geïnspireerd om de platte hoeden te dragen door Thomas Shelby, het hoofdpersonage van Peaky Blinders. En Thomas Shelby is inderdaad het personage waar elke vrouw voor valt. Een newsboy cap wordt ook wel een platte pet genoemd. Golfhoeden voor mannen zijn gemakkelijk te verwarren met flat caps, maar ze zijn niet hetzelfde. Platte petten kunnen zowel bij casual als bij formele kleding gedragen worden. U kunt flat caps in elk seizoen dragen, en ze zijn altijd in de mode omdat ze een klassiek modeaccessoire vertegenwoordigen.

    Obama draagt Fedora hoed - hoeden voor kale mannen

    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3m2tuhs 

    Fedora hoed
    De fedora is de meest iconische en populaire hoed aller tijden. De fedora ontstond in Groot-Brittannië in de jaren 90. De fedora heeft een uniek ontwerp en is een van de beste hoeden voor kale mannen om hun uiterlijk op te leuken. Interessant is dat de fedora erg populair is, vooral onder kale mannen. Dat komt omdat de fedora een geweldige keuze is als een kale man wil zijn hoofd beschermen en er tegelijkertijd stijlvol uit wil zien. De hoed biedt een uitstekende bedekking van de hoofdhuid omdat de rand de hoed omsluit en het voorhoofd bedekt tegen de zon. Ook worden fedora's beschouwd als een van de beste winterhoeden voor mannen.

    kale mannen dragen emmerhoeden - hoeden voor kale mannen
    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3lYRguO 

    Emmerhoed
    De emmerhoeden zijn terug en hebben een interessant verhaal. Ze werden populair in de jaren '90 toen vooral rapartiesten ze droegen. Emmerhoeden hebben brede, naar beneden hellende randen, die lijken op een omgekeerde emmer. Je kunt de bucket hat combineren met een bomberjack voor een geraffineerde retro-look en je "kaal met baard" look met een mooie geitachtige baard.

     het hoofdpersonage van de serie Breaking Bad draagt een Pork Pie hoed - hoeden voor kale mannen

    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3dIbFzX

    Pork Pie hoed
    Iedereen kent de TV show Breaking Bad en iedereen herinnert zich zeker het hoofdpersonage en de beroemde hoed die hij altijd draagt. Ja, het is de beroemde hoed die bekend staat als de pork pie hoed. De vorm van de hoed is klein en rond, en de rand is smal. De hoed was zeer populair tijdens de 19e eeuw. De 19e trend blijft populair onder mannen, vooral onder kale mannengeïnspireerd door de hoofdpersoon van de serie Breaking Bad. En raad eens? Hij is nog kaal ook!
    De varkenshoed kan gedragen worden om zowel een formele als casual outfit compleet te maken.

    hoeden voor kale mannen - Justin Timberlake draagt Trilby hoed
    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3e1SHo9

    Trilby hoed
    De trilby en de fedora hebben veel gemeen en zijn soms gemakkelijk te verwarren; de trilby is echter een ander type hoed. De trilby heeft een kleinere rand en een hogere kroon dan de fedora. Trilbies zijn comfortabel en kunnen worden gedragen bij warm weer. Het interessante feit is dat de trilby door de geschiedenis heen zeer populair was onder de high society. Rijke mannen droegen de trilby bij voorkeur bij luxe-evenementen en konden hem vaak dragen tijdens paardenraces.

    hoeden voor kale mannen - Kale man draagt Beanie hoed
    afbeeldingsbron: https://bit.ly/31TwSob

    Beanie hoed
    De beanie is de standaard casual look. Hij is warm, comfortabel, en heeft duizenden kleuren om je kale hoofd warm en stijlvol te houden. De beanie is essentieel geworden voor de garderobe van elke kale man, omdat hij handig is en elke dag gedragen kan worden. Hij past bijna bij elke outfit, van de kantoorlook tot de stadse hipster, en je kunt hem dragen in de herfst, winter en lente.

    hoeden voor kale mannen - kale mannen met Trucker-hoed

    afbeeldingsbron: https://bit.ly/3DPXSlr

    Trucker hoed
    Tracker hoeden voor mannen zijn erg populair. Het achterste gedeelte van een hoed beschermt je tegen de zon tijdens warme zomerdagen. Het enige nadeel is dat je hem niet het hele jaar door kunt dragen, omdat hij niet altijd geschikt is voor het weer.
    Dus wat is de beste manier om de trucker hoeden voor mannen te stylen? Hij past het best bij een casual outfit zoals jeans en een T-shirt.

     

    FAQ

    Om er zeker van te zijn dat je niet met vragen blijft zitten, hebben we de meest gestelde vragen van kale mannen voor je op een rijtje gezet en beantwoord!

    Veroorzaakt het dragen van een hoed kaalheid?
    Er zijn geen exacte bewijzen of onderzoeken die aantonen dat het dragen van een hoed kaalheid veroorzaakt. Zorg er alleen voor dat je een hoed draagt die niet te strak zit en kies de juiste maat, zodat je hoofd comfortabel in de hoed past.


    Hoe houd je een kaal hoofd warm?
    Een kale man zijn wordt minder aangenaam als het kouder wordt, omdat je je hoofd moet bedekken om het warm te houden. Maar maak je geen zorgen, er zijn veel coole en warme hoeden voor mannen die je in de winter kunt dragen. Kies gewoon een muts die je hoofdhuid volledig bedekt, je huid niet irriteert en geen jeuk veroorzaakt, en de muts die je ware persoonlijke stijl belichaamt.


    We hopen dat onze kleine gids je zal helpen bij het kiezen van een hoed voor je kale hoed. Wees niet bang om te experimenteren met stijlen en vormen; mode gaat tenslotte om zelfexpressie.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *