Folie vs Roterend Scheerapparaat: Welke is beter voor u? [2022]
Nieuws

Folie vs Roterend Scheerapparaat: Welke is beter voor u? [2023]

Wilt u een fris geschoren look met alle gemak en comfort tijdens het scheren? Om beide te hebben, moet u kiezen voor de beste elektrische scheerapparaat voor hoofd.

Zoals u weet, moderne elektrische scheerapparaten zijn draadloze apparaten voor het scheren, met oscillerende of roterende messen achter een metalen beschermkap. Elektrische scheerapparaten zijn bewezen tijdbespaarders! Ze zijn praktischer, geavanceerder en de ideale oplossing voor alle haar- en huidtypes.
Ongeacht of u liever droog of nat scheert, of u dik of fijn haar heeft, elektrische scheerapparaten garanderen u een schone, gladde en snelle scheerbeurt.

De meeste elektrische scheerapparaten zijn er in twee soorten: folie en roterend.
Misschien vraagt u zich af welk type elektrisch scheerapparaat u moet kiezen, of welke beter voor u is.

Wij zullen de belangrijkste verschillen tussen de 2 definiëren, en uiteindelijk het beste scheerapparaat voor u kiezen. 

Wat is een roterend scheerapparaat en voor wie is het bedoeld?

 

Een roterend scheerapparaat

Een roterend scheerapparaat heeft meestal drie of meer ronde koppen die ronddraaien op het volledige scheerblad. De beweging van de rotatie is in cirkelvormige bewegingen, met elke gewenste richting tijdens het scheren.

De ronde scheerhoofden zijn ontworpen om de contouren van uw gezicht, hoofd, nek en elk ander deel van uw lichaam te volgen. Door de rotatie van de koppen worden alle haren opgevangen, ongeacht de richting van de haargroei en de dikte. De roterende scheerbladen maken het gemakkelijker om over moeilijke en moeilijk bereikbare plaatsen te glijden, zoals de kaaklijn, oren, adamsappel of, als u hogere jukbeenderen heeft, enz.

Het roterende scheerapparaat geeft u meer bewegingsvrijheid tijdens het scheren. Je hebt geen beperkingen bij het kiezen van de scheerrichting, want ze hebben multidirectionele mogelijkheden.

Met andere woorden, roterende scheerapparaten zijn ronddraaiende mesjes die in hun behuizing (volledige scheerkop) worden ingetrokken.

  • Deze scheerapparaten zijn het beste voor het scheren van grote gebieden zoals hoofd, nek en armen...
  • Ook als je dikker of krullend haar hebt dat wild in verschillende richtingen groeit, kun je een roterend scheerapparaat overwegen.
  • Het roterende scheerapparaat is een goede keuze als je niet van veel lawaai of een hoger geluid houdt, want de motor werkt stiller dan het foliescheerapparaat.

Hoe werkt het?

Zoals hierboven gezien, heeft het roterende scheerapparaat 3 of meer ronde koppen die ronddraaien. De mesjes bewegen in een cirkelvormige beweging, in verschillende richtingen. Daardoor vangen ze de haartjes op in de mesjes en bereiken ze een maximale gladheid. schoon scheren.

 

 

Wat is een Folie Scheerapparaat en voor wie is het bedoeld?

 

Een folie scheerapparaat

Een foliescheerapparaat werkt anders. De scheerbladen zijn bedekt met folie en zitten in de behuizing (het lichaam van het scheerapparaat).

Laten we eerst begrijpen wat de folie is. Het is een dunne metalen plaat met gaatjes in de folie. De functie van de folie is belangrijk, want het bedekt de snijbladen en vormt een barrière tussen uw huid en de messen om maximale veiligheid tijdens het scheren te garanderen. Het folieblad trekt het haar naar binnen en wordt door de mesjes gesneden, waardoor een gladde scheerbeurt ontstaat. Het foliescheerapparaat moet in een rechte lijn worden gebruikt. De mesjes bewegen in één richting, op en neer of links en rechts. U moet het scheerapparaat dus in de tegenovergestelde richting van de beweging van de mesjes bewegen, in de richting van uw haargroei, om het beste resultaat te krijgen.

  • Het foliescheerapparaat biedt met behulp van het scheerblad een nauwkeurig scheerresultaat. Ga ervoor als u op zoek bent naar nauwkeurigheid en precisie bij het scheren waar een specifieke lijn nodig is.
  • Als je een gevoelige huid hebt, kun je een scheerapparaat met folie overwegen voor betere resultaten.
  • Deze scheerapparaten zijn de beste optie voor dunner en fijn haar.
  • Folie scheerapparaten werken goed voor het scheren van het gezicht. Ze werken beter voor het trimmen van bakkebaarden en styling.

Hoe werkt een scheerapparaat met folie?

Zoals hierboven te zien is, bestaat het scheerapparaat uit springerige mesjes die bedekt zijn met een folievel, en het lichaam van het scheerapparaat. Het folieblad trekt het haar naar binnen, waar het door de mesjes wordt afgesneden, zodat u zich zo glad mogelijk kunt scheren.

Wat is het verschil tussen roterende en folie scheerapparaten?
Folie vs Roterend Scheerapparaat: Welke moet ik kiezen?

Laten we nu de verschillen tussen roterende en foliescheerapparaten begrijpen, de voor- en nadelen van beide scheerapparaten bekijken en hun voor- en nadelen samenvatten.

Hier zijn 5 belangrijke verschillen tussen roterende en folie scheerapparaten:

  1. Het scheerblad van het foliescherm is ontworpen om in één richting te bewegen - een rechte lijn, naar boven en beneden, of naar links en rechts. Het mes van het roterende scheerapparaat is ontworpen om in meerdere richtingen te bewegen - in cirkelvormige bewegingen.
  2. Folie scheerapparaat geeft je precisie en de dichtste scheerbeurt wanneer de folie de haren naar binnen trekt en oscillerende mesjes ze afsnijden.
  3. Folie scheerapparaat is voor dunner, fijn en steil haar. Roterend scheerapparaat is voor recht, grof en dikker haar.
  4. Folie scheerapparaten worden beschouwd als de scherpste, maar ze zijn het luidruchtigst! Het volume is hoger tijdens het scheren en kan luidruchtig zijn met een zoemend geluid. Roterende scheerapparaten hebben een veel lager volume zonder lawaai of een hoog geluid.
  5. Folie scheerapparaat is voor mensen met fijne gelaatstrekken. Het doet mooi zijn werk met kleine en zachte zones, goed voor gedetailleerde styling (met rechte lijnen). Het roterende scheerapparaat is voor mensen met zware gelaatstrekken. Het past zich gemakkelijk aan de contouren van hoofd en gezicht aan, omdat de scheerbladen meer bewegingsvrijheid hebben. Een roterend scheerapparaat is dus perfect voor het scheren van hoofd, gezicht en grotere gebieden.


Hier is een vergelijkingstabel voor alle bovengenoemde verschillen.

 

 

 

FAQ

 

Folie- of scheerapparaat voor gevoelige huid

In tegenstelling tot foliescheerapparaten moet je met een roterend scheerapparaat met kleine cirkelvormige bewegingen over hetzelfde gebied gaan. Roterende scheerapparaten zijn daarentegen niet te heet voor de huid en staan nat scheren of zelfs onder de douche toe, waardoor het risico op huidirritatie minimaal is. Dus, hoe dan ook, de techniek is het belangrijkste.

Is een scheerapparaat met folie of een roterend scheerapparaat beter

In een paar woorden: kies voor het Folie scheerapparaat als je een gevoelige huid hebt, fijn haar, en je de voorkeur geeft aan een glad en schoon scheerresultaat. Wil je je gezicht scheren, ga dan voor folie.

Kies het roterende scheerapparaat als u uw hoofd wilt scheren. Het is ook de beste keuze voor mensen met sterke gelaatstrekken en dicht of stug haar.

 

Het laatste woord

Uw uiteindelijke keuze van het scheerapparaat zal zeker afhangen van uw scheergewoonten, haar- en huidtype en persoonlijke voorkeuren. Wij hopen echter dat dit artikel u zal helpen bij uw besluitvorming.

 

Gerelateerde gidsen





Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *