Top 8 beste aftershaves voor mannenhoofd en -gezicht in 2023
Nieuws

Top 8 beste aftershaves voor mannenhoofd en -gezicht in 2023

 

Wat is een aftershave?
Is aftershave noodzakelijk?
Soorten aftershave voor mannen
Top 8 beste aftershaves voor hoofd en gezicht! Hoe aftershave kiezen?
Hoe aftershave gebruiken?
FAQ over aftershaves

 

Wat is een aftershave?

De hint zit in de naam, nietwaar?
Aftershave is een vloeistof, gel, balsem of andere substantie die u na elke scheerbeurt op uw gezicht of hoofd aanbrengt om uw huid te ontsmetten, te verfrissen, te tonifiëren en uw gezicht lichtjes te laten geuren.

Het gebruik van aftershave is voor de meesten een ritueel, maar de keuze kan moeilijk zijn als het gaat om de beste aftershave voor een kaal hoofd, omdat die afhangt van vele factoren, zoals het huidtype, de ingrediënten of de consistentie.

Een goed gekozen aftershave kan u helpen het ongemak te voorkomen dat na het scheren kan optreden. Het is vooral nodig voor wie een gevoelige huid heeft, acne, irritatie, een droge huid wil voorkomen en roodheid wil kalmeren. Het doel van aftershave is dus uw huid fris te maken, licht te parfumeren, en bepaalde huidproblemen te voorkomen.

 

Is een aftershave nodig?

Nu is het tijd om de voordelen van de aftershave te bespreken. Het gebruik van aftershave biedt een man verschillende voordelen.

  • Uw huid is beter beschermd

    Je realiseert het je misschien niet, maar scheren verwijdert de bovenste laag van je huid, waardoor die bloot komt te liggen, wat kan resulteren in zonnebranddroogheid en irritatie. Daarom heeft uw huid een goede aftershave nodig, die een beschermend laagje vormt.

  • Huidverzorging

    Aftershaves voor mannen geven u een glad, getonifieerd en verzorgd uiterlijk door uw hoofd en gezicht gehydrateerd te houden.

  • Het is hygiënisch

    Aftershaves zijn hygiënisch door de antibacteriële eigenschappen die ze hebben. Zoals we weten, kan scheren leiden tot verstopte poriën, wat mee-eters, mee-eters en acne kan veroorzaken. Het aanbrengen van aftershave is een geweldige manier om bacteriën te doden en bescherm je huid.

  • Het ruikt heerlijk.

    Geur speelt een grote rol in hoe je je voelt, omdat het je stemming kan verbeteren. Want als je weet dat je huid er perfect uitziet en je fris ruikt, krijg je een natuurlijke boost voor je zelfvertrouwen.

 

Soorten aftershaves voor mannen

aftershave lotion vs. balsem


Er zijn hoofdzakelijk drie soorten aftershaves voor mannen:

  • Aftershave Balsems

    hebben een dikkere consistentie dan crèmes omdat ze geen water bevatten. Ze zijn meestal alcoholvrij en gemaakt van oliën en bijenwas.

  • Aftershave Splash

    is een transparante vloeistof met een sterke geur. Ze zijn meestal op alcoholbasis en bedoeld om irritatie van kleine snijwondjes te voorkomen.

  • Aftershave Lotions

    zijn een vloeistof, maar ze verschillen van een Aftershave Splash omdat ze een lagere alcoholconcentratie hebben. Ze bestaan meestal uit karitéboter, glycerine en aloë vera...

 

Hoe kies je een aftershave

Nu u enige achtergrond hebt over de soorten aftershave, is het tijd om de volgende vraag te bespreken, namelijk "Hoe kiest u de beste aftershave voor het hoofd en het gezicht?"

Het antwoord op deze vraag hangt voornamelijk af van uw huidtype. U moet dus eerst uw huidtype bepalen, en pas daarna kunt u de aftershave kiezen. We kunnen de huidtypes onderverdelen in 4 hoofdgroepen: normaal, droog, vet en gevoelig. Laten we dieper duiken en kijken wat de top 8 beste aftershaves voor mannen van 2023 zijn voor jouw huidtype, hier vind je zowel dure als betaalbare aftershave lotions en balsems:

- Aftershave voor de normale huid
- Aftershave voor de droge huid
- Aftershave voor vette huid
- Aftershave voor de gevoelige huid 

 

Aftershave voor de normale huid

Laten we eerst verduidelijken wat we bedoelen met een normaal huidtype.

De normale huid is evenwichtig, niet te droog en niet te vet. Ze ziet er schoon en zacht uit en heeft nauwelijks zichtbare poriën, oneffenheden en puistjes.
Voor een normale huid heb je geen speciale verzorging nodig. Zorg er alleen voor dat u een aftershaveproduct gebruikt om uw huid te hydrateren en glad te maken zonder uw poriën te verstikken, want uw huid moet kunnen ademen.

Hier zijn 2 geweldige aftershaves voor de normale huid:

 

After Shave balsem van Skull Shaver

aftershave van Skull Shaver

 

Als u op zoek bent naar een parabeen- en sulfaatvrij product en een product dat rijk is aan vitamine E en vele andere natuurlijke ingrediënten, dan bent u hier op de juiste plaats, want dit is een van de beste natuurlijke aftershavebalsems.
Dit product heeft een hoogwaardige kruidenformule en is niet op dieren getest. Zeer geschikt voor alle huidtypes, inclusief de normale huid.

Beoordeling van de klant:
"Ik was op zoek naar een 100% natuurlijke aftershave balsem zonder nare chemische ingrediënten. Uiteindelijk vond ik de Aftershave Balsem van Skull Shaver. Het ruikt erg lekker, het voelt alsof het alle poriën en de huid 'reinigt en desinfecteert'. Zeker een aanrader!"

 

Gezichts Moisturizer van Sukin

aftershave voor mannen van sukin


Facial moisturizer van Sukin is een van de best ruikende aftershaves voor het hoofd en gezicht van een man. Sukin biedt u een product dat speciaal gemaakt is voor de mannenhuid. Deze vochtinbrengende crème voor het gezicht is gemaakt van sesam-, kokosnoot-, jojobaolie en aloë vera, die uw huid hydrateert en kalmeert.
De andere ingrediënten die het bevat zijn het Baobab Extract, vitamine E, en Tasmaanse Peper dat een gezonde huid bevordert, en de mannelijke mix van Kaneel en Citrus verfrist de zintuigen. Masseer zachtjes een kleine hoeveelheid Sukin facial moisturizer in uw gezicht, hoofd en nek na het scheren, een of twee keer per dag.

Waardering van de klant:
"Normaal ben ik niet zo'n gezichtsverzorger. Ik ben veel buiten en had iets nodig om mijn gezicht te hydrateren. Ik heb nu mijn derde fles in iets meer dan een jaar. Ik gebruik het spaarzaam en het doet zijn werk uitstekend. Het ruikt heerlijk en je krijgt niet het gevoel dat je je gezicht in reuzel hebt gedompeld of dat je in een glimmende bowlingbal bent veranderd.
Bedankt voor het maken van een geweldig product dat dierproef- en wreedheidvrij is.

 

Aftershave voor de droge huid

Een gladde scheerbeurt kan krachtig zijn, maar scheren kan ook alle plezier bederven als je een droge huid hebt. Soms kan het scheren de huid van je hoofd uitdrogen of ervoor zorgen dat deze strak en ruw aanvoelt en er dof uitziet. Als de huid van je hoofd uitdroogt, begint hij te schilferen en krijg je roos. Een droge, jeukende hoofdhuid kan ook gepaard gaan met roodheid.

Dat oncomfortabele gevoel ontstaat wanneer de huid niet voldoende vocht vasthoudt.
Je kunt een droge huid voorkomen door aftershavebalsems te gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals sheaboter, kokosolie, honing of aloë vera. Probeer aftershaves met alcohol te vermijden.

Hieronder vindt u 2 aanbevolen aftershaves voor de droge huid:


CeraVe vochtinbrengende crème

aftershave voor mannen van cerave


De CeraVe vochtinbrengende crème is de beste aftershave voor mannen met een droge huid, omdat het de huid hydrateert en de hele dag gehydrateerd houdt. Het hydrateert en beschermt de natuurlijke barrière van de huid. Dit product bevat geen parfum, is niet-comedogeen en hypoallergeen. U kunt het product op uw gezicht en hoofd aanbrengen zo vaak als u nodig heeft.

Beoordeling van de klant:
"Ik ontving deze crème als proef, maar geloofde niet dat het zou kunnen werken op mijn huidtype. Na het gebruik van verschillende droge/eczeem huidverzorgingsproducten uit de winkel /drogisten en dokters, werken sommige maar tijdelijk. Maar sinds ik dit product gebruik is het verschil te zien, na een dag gebruik is mijn huid minder droog en dus minder crèmig. Eindelijk werkt er iets! Ik hoop alleen dat het niet te duur is als het in de winkel ligt! Bedankt dat ik het mocht testen. "

Vochtinbrengende Herstelcrème van Shiseido

aftershave voor mannen van Shiseido


Dit product is speciaal gemaakt voor de huid, die uitdroogt en beschadigt na het scheren. Het hydrateert en kalmeert de droge, geïrriteerde huid en houdt het vochtgehalte de hele dag in stand. Het is ook getest door dermatologen.

Beoordeling van de klant
"Zeer goed product. Ik gebruik dit al meer dan 5 jaar."

  

Aftershave voor vette huid

De hoofdhuid wordt vrij snel vet als u een vette huid heeft. Gewoonlijk houdt de geproduceerde olie het hoofd vochtig, maar als het lichaam te veel olie produceert, kan dat een vet, glanzend hoofd veroorzaken. Dit huidtype lijkt grote poriën te hebben en is kwetsbaar voor mee-eters.

Hoe kies je een aftershave voor de vette huid? Het belangrijkste is dat je een aftershave zoekt die geen karitéboter bevat, omdat die je huid te veel zal hydrateren en zelfs meer talg op je huid zal veroorzaken.
Zoek naar iets dat de poriën verzacht en op waterbasis is. De voorkeur moet ook worden gegeven aan producten die een bepaalde hoeveelheid alcohol bevatten, die een deel van de olie opdroogt die u op uw huid heeft.


Hier vind je 2 aftershaves die het beste zijn voor een vette huid:

Weleda aftershave balsem

Weleda aftershave

 

Weleda is een hydraterende aftershave lotion met verfrissende eigenschappen. Het biedt u een snel geabsorbeerde dagelijkse vochtcrème met een zuivere, frisse geur, die uw huid de hele dag door hydrateert, beschermt en glad maakt. Deze aftershave is geformuleerd met verschillende natuurlijke ingrediënten en een lage concentratie alcohol. Gewoon schudden voor gebruik en zachtjes aanbrengen op uw gezicht en hoofd.

Waardering van de klant:
"Het heeft echt een lichte en subtiele geur en is uitstekend na het scheren in de ochtend. Ik heb er geen problemen mee gehad en zou aanraden om de Weleda gezichtscrème voor mannen er ook bij te gebruiken."

Clinique For Men Oil Control Matterende Moisturizer

 

Clinique aftershave voor mannen

 

Op zoek naar de best verkochte aftershave lotion voor mannen in het Verenigd Koninkrijk?
Deze oil control matterende moisturizer van Clinique kan een onvervangbaar item in uw badkamer zijn als u een vette huid heeft. Hij zorgt niet alleen voor een lichte hydratatie, maar voelt ook comfortabel aan op de huid, brengt vette huiden in balans en helpt uw huid de hele dag door te matteren.

Klantenbeoordeling
"Ik heb lang gezocht naar een moisturizer die glans onder controle kon houden, omdat ik een gemengde huid heb, met een vette T-zone en droge wangen. Bij elke moisturizer die ik tot nu toe heb geprobeerd, kreeg ik last van puistjes, behalve bij deze! Hij houdt het glimmen tegen, maar je moet hem waarschijnlijk wel een keer per dag opnieuw aanbrengen. Het houdt alle vervelende puistjes op afstand en lijkt zijn werk goed te doen. De huid ziet er gezonder uit en voelt veel prettiger aan. Ik zal deze zeker opnieuw kopen."

Aftershave voor de gevoelige huid

Wanneer je huid snel geïrriteerd is, heb je een gevoelige huid omdat dit type huid kwetsbaarder is dan een normale huid. Het herkennen van symptomen zoals roodheid, prikkend gevoel, jeuk en een branderig gevoel helpen bij het bepalen van de huidconditie.

Irritatie na het scheren kan super ongemakkelijk zijn, maar het is een veel voorkomend probleem.

Een geïrriteerde huid hindert niet alleen jou, maar is ook voor iedereen zichtbaar. Dit is geen probleem meer, want er zijn veel aftershaves voor kaalkopjes die huidirritaties helpen voorkomen.

Het beste wat u kunt doen voor een geïrriteerde huid is een aftershavebalsem gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevat met ontstekingsremmende eigenschappen. Het zou ook goed zijn als je ook zocht naar een niet-vette formule en PH gebalanceerde producten.
Dus, wat is de beste aftershave voor de gevoelige huid? Laten we dat eens uitzoeken!

Aftershave Balsem NUXE Mannen

aftershave voor mannen van NUXE

De aftershave balsem van Nuxe is samengesteld voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Dus als u een gevoelige huid heeft, raden wij u aan dit product te gebruiken, omdat het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, zoals eikenschors, haagbeukknoppen, sandelhout, baobabbladslijmstof, araucariazaad, paardenkastanje, enz.
Gebruik het 's ochtends of 's avonds na het scheren, hoewel het ook kan worden gebruikt als onderdeel van een dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Beoordeling van de klant:
"Na gebruik van dit product komt niets anders meer in de buurt van de kwaliteit."

 

Aftershave Gel van Horace

Mannen aftershave van Horace


De aftershave gel van Horace is voor 95,7% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het is ook siliconen, parabenen, en minerale olie-vrij en helpt je huid te genezen na elke scheerbeurt. Het verfrist, motoriseert je huid, en maakt glad scheerbrand. Verder bevat het Aloë Vera, dat je huid verzacht en helpt herstellen, de Kukui olie voedt en kalmeert je huid en de magische menthol laat je huid verfrist en verkwikt aanvoelen.

Klantenbeoordeling:
"Een van de beste gels die ik ben tegengekomen. Zeker een aanrader als je net als ik snel uitslag krijgt na het scheren.
Aanrader dit product "

 

Hoe aftershaves te gebruiken

Volg deze 3 eenvoudige stappen om de aftershave correct te gebruiken:

  • Spoelen

    Spoel je hoofd en gezicht na het scheren af met koud water. Hierdoor sluiten je poriën zich, waardoor overtollige olie, vuil en bacteriën de huid van je gezicht moeilijker kunnen verstoppen. Bovendien voel je je dan een stuk wakkerder!
  • Droog

    Gebruik een schone handdoek om droog te deppen. Wrijf niet met de handdoek, want dat kan uw huid irriteren of beschadigen.
  • Breng aftershave aan

    De laatste stap is een kleine hoeveelheid aftershave in je handen te doen en die gelijkmatig aan te brengen op je hoofd en gezicht dat je geschoren hebt.


Lees bij het gebruik van het product ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking, want die kan specifieke instructies bevatten over het gebruik van de aftershave of over de hoeveelheid aftershave die moet worden gebruikt.


Hier is een kleine vergelijkingstabel voor alle hierboven gepresenteerde producten

 

vergelijkingstabel van 8 aftershaves voor hoofd en gezicht

 

FAQ over aftershaves


Loopt aftershave uit/verloopt het?

Het antwoord is JA. Het kan zes maanden tot vijf jaar meegaan, afhankelijk van de ingrediënten en hoe het wordt bewaard. Aftershaves, zoals elk product, verliezen aan kracht of geven een vreemde, zurige geur met het verstrijken van de tijd. Als u dus op zoek bent naar een aftershave die lang meegaat en van goede kwaliteit is, geef dan de voorkeur aan die met alcohol, want die gaan doorgaans langer mee, zodat u er optimaal gebruik van kunt maken.


Hoe lang blijft aftershave zitten?

Aftershave is bedoeld om ongemak na het scheren tegen te gaan, en heeft niet dezelfde functie als parfum. Het bevat niet meer dan 1-3 % parfumolie en heeft normaal een werkingsduur van ongeveer 2-3 uur.


Kan aftershave de vochtinbrengende crème vervangen? / Is aftershave een vochtinbrengende crème?

Denk je dat de aftershave en de vochtinbrengende crème hetzelfde probleem bestrijden?
Deze twee zijn ontworpen voor verschillende doeleinden. Een vochtinbrengende crème helpt bij een droge huid, en de aftershave verzacht irritatie na het scheren. Hoewel de aftershave vochtinbrengende eigenschappen heeft, moet je een goede vochtinbrengende crème gebruiken om je huid de beste oplossing tegen uitdroging te geven.


En tenslotte ziet de aftershave er in de films altijd erg cool uit. Een goed geklede heer geeft zichzelf een onberispelijke scheerbeurt gevolgd door een tik op de wangen met een kleine hoeveelheid aftershave. Waarom creëert u niet uw eigen "film", waarin u de held bent die zich graag scheert en een aftershave opdoet?


Gerelateerde gidsen
Hoe scheer je je eigen hoofd?
Beste scheercrèmes voor het hoofd?

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *