Kaal worden op je 20ste, hoe ga je ermee om? Een kale man die zijn hoofd aanraakt.
Nieuws

Kaal worden op je twintigste, hoe ermee om te gaan? [Nieuw onderzoek 2023]

Geloof het of niet, tot 70% van de mannen begint op een bepaald moment in hun leven haar te verliezen. Hoewel je misschien denkt dat je te jong bent om op je 20e al kaal te worden, kan haarverlies eigenlijk al op je 15e of 16e beginnen. Dit is dus een probleem dat moet worden aangepakt en aangepakt. 

Als je als twintiger kalend bent en niet weet hoe je ermee om moet gaan, moet je dit zeker lezen!

 

Wij zullen u helpen om antwoorden te krijgen op de volgende vragen:

Waarom verlies ik mijn haar als ik 20 ben?


Is het normaal om haar te verliezen als je 20 bent?

Kaal worden op je 20e of in je tienerjaren kan geleidelijk gaan en het begint meestal met dunner wordend haar of een terugwijkende haarlijn. Maar is het normaal dat je haar dunner wordt in je twintiger jaren? Een van de belangrijkste oorzaken van kaal worden begin 20 is vermoedelijk kaalheid door mannelijke aanleg. Deze genetische aandoening, ook wel Androgene Alopecia genoemd, treft zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden. Mannen die lijden aan MPB kunnen al in hun twintiger jaren of zelfs in hun tienerjaren last krijgen van haaruitval. Dit is een wijdverspreide en heel normale situatie. 

Toch zijn de oorzaken van kaalheid heel individueel en in veel gevallen worden mensen getroffen door haaruitval als gevolg van slechte en ongezonde gewoonten. Daarom zullen we later in dit artikel terugkomen op de individuele redenen voor haaruitval, om duidelijk te maken of kaal worden in bepaalde omstandigheden normaal is of niet. 

 

Welk percentage mannen wordt kaal als ze 20 zijn? 

Is het u opgevallen dat mannen sneller dan vroeger hun haar verliezen? Haaruitval en een terugwijkende haarlijn zijn tegenwoordig een wijdverbreid probleem, waar velen van ons iets aan proberen te doen. Laten we eens naar de statistieken kijken! "Op welke leeftijd worden mannen kaal?" - Normaal gesproken neemt de kans op haaruitval vooral toe met de leeftijd. In de onderstaande grafiek ziet u het percentage mannen met merkbaar haarverlies op verschillende leeftijden:

Grafiek met kaalheidsstatistieken per leeftijd

Uit een enquête onder 4.000 studenten van de Tsinghua Universiteit in Beijing bleek dat bijna 60% van de deelnemers een aanzienlijke hoeveelheid haar verloor. Wat nog opmerkelijker is, is dat 40% van de deelnemers zich heel bewust was van hun terugwijkende haarlijn, terwijl 25% van de respondenten het haarverlies pas opmerkte toen familieleden of vrienden het hen vertelden. Dat is alarmerend, want tegen de tijd dat mensen als twintigers hun haarverlies opmerken, hebben ze al een aandoening.
Het is tijd om duidelijk te maken welk percentage mannen kaal wordt als ze twintigers zijn. NHS stelt dat 25% van de mannen die lijden aan mannelijke kaalheid (MPB) haar beginnen te verliezen voordat ze de leeftijd van 20-21 bereiken. Bovendien heeft ongeveer 50% van de mannen er tegen de leeftijd van 50 jaar last van.

Grafiek met het percentage mannen dat haar verliest bij mannelijke kaalheid

Alopecia Areata, een andere vorm van haaruitval, die kale plekken op de hoofdhuid veroorzaakt, komt veel voor bij mensen tussen 15 en 29 jaar. Gemiddeld treft het 2 op de 1000 mensen in het Verenigd Koninkrijk.
Laten we ook eens kijken naar een aantal interessante statistieken over etniciteit, ras en kaalheid om erachter te komen welk ras het meest kaal wordt. Het is duidelijk dat kaalheid bij mannen bij alle rassen en etnische groepen kan voorkomen. Er zijn echter enkele verschillen. Zo hebben blanke mannen de hoogste percentages MPB, gevolgd door Afro-Amerikanen, Chinezen en Japanners. De kaalheidspercentages bij inheemse Amerikaanse mannen behoren tot de laagste ter wereld. 

Mannelijke kaalheid per ras en etniciteit

Bovendien, hier zijn 11 landen met de kaalste bevolking, volgens de statistieken. 

Kaalheidscijfers per land:

  1. Tsjechië staat bovenaan de lijst van deze landen met 42,79 % kale mannen
  2. Spanje heeft het op een na hoogste aantal - 42,6%
  3. Duitsland - 41,2%
  4. Frankrijk - 39,24 %
  5. Het VK heeft het op vier na hoogste aantal - 39,23
  6. De VS - 39,04% kaal of kalend
  7. Italië - 39,01%
  8. Polen - 38,34%
  9. Nederland - 37,93%
  10. Canada - 37,42%
  11. Rusland - 32,39%

     

    11 landen met de kaalste bevolking, volgens de statistieken.


    Waarom verlies je haar als je 20 bent en kun je kaal worden tegengaan?   

    Zoals gezegd zijn er tal van individuele oorzaken van haaruitval bij jonge mannen die kunnen leiden tot permanent of tijdelijk haarverlies. In sommige gevallen kan tijdelijk haarverlies worden gestopt, terwijl permanente kaalheid niet kan worden teruggedrongen. 

    Wilt u weten "Waarom worden mannen kaal?", dan hebben wij hieronder enkele van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval op een rijtje gezet:

    1. Mannelijke kaalheid/ Erfelijk 

    MPB is een van de belangrijkste oorzaken van jong kaal worden. MPB kan van beide kanten van de familie worden overgeërfd en treft 98,6% van de mannen en 64,4% van de vrouwen. Bij deze genetische aandoening beginnen mannen al in hun tiener- en twintigerjaren last te krijgen van haaruitval. Dit is een normale situatie en helaas is er geen genezing voor MPB. Het gevolg is dat MPB permanent haarverlies veroorzaakt.

    2. Slechte voeding en dieet

    Slechte voeding, crash diëten en lage niveaus van biotine, ijzer, magnesium, calcium, zink, vitamine A, B-complex vitaminen kunnen leiden tot haaruitval en terugwijkende haarlijn. Zorg er dus voor dat je gezond eet en voldoende vitaminen inneemt om de kwaliteit van je haar te verbeteren. 

    3. Gewichtsverlies 

    In bepaalde gevallen kan gewichtsverlies leiden tot tijdelijk haarverlies. Deze aandoening wordt Telogen Effluvium genoemd wanneer fysieke stress de haarfollikels dwingt om in een inactieve fase te gaan.

    4. Stress  

    Dunner wordend haar en haaruitval kunnen ook door stress worden veroorzaakt. Jonge mensen staan tegenwoordig onder hoge druk, wat kan leiden tot langdurige stress. Veel afgestudeerde studenten worden bijvoorbeeld tijdelijk kaal tijdens hun studie. Haaruitval door stress kan tijdelijk zijn, maar het kan ook andere vormen van haaruitval versnellen, zoals kaalheid bij mannen.

    5. Alcohol

    Overmatig alcoholgebruik is een andere oorzaak van kaal worden op je 20e. Artsen raden aan goed na te denken over hoeveel je drinkt en alcoholgebruik tot een gematigd niveau te beperken. Gewoonlijk wordt ook deze vorm van haaruitval als tijdelijk beschouwd.

    6. Roken

    Statistisch gezien begint tweederde van alle rokers in het Verenigd Koninkrijk met roken als tiener en het is geen toeval dat veel artsen spreken over de invloed van roken op haaruitval bij mannen van begin 20. 

    7. Medische toestand

    Verschillende medische aandoeningen zoals schildklieraandoeningen, alopecia areata (een auto-immuunziekte die de haarzakjes aantast) en hoofdhuidinfecties zoals ringworm worden ook verondersteld een oorzaak van haaruitval te zijn. Na een succesvolle behandeling is er een kans dat uw haar teruggroeit.

     

    Zoals u ziet, is kaalheid bij mannen een van de meest voorkomende vormen van haaruitval. MPB veroorzaakt permanent haarverlies, dat niet kan worden teruggedraaid. Dit is echter een normale situatie in tegenstelling tot andere vormen van haaruitval die samenhangen met stress, roken, overmatig gebruik van alcohol, slechte voeding en diëten, snel gewichtsverlies en bepaalde medische aandoeningen. Om de precieze oorzaak van uw kaalheid te begrijpen, is het sterk aan te raden een arts te raadplegen. 

     

    Wat zijn de stadia en tekenen van kaal worden op je 20e? 

    Haarverlies is een continu proces en het is heel normaal om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen. Er zijn echter een aantal tekenen van kaal worden op je 20e (die zijn hetzelfde op je 18e, 20e, 22e enz.), die je zullen helpen begrijpen of je een normale hoeveelheid haar verliest of dat je kaal wordt:

    1. Geleidelijke uitdunning

    Haaruitdunning, het lichte tot matige haarverlies, komt voor boven op het hoofd en rond de slapen. Als gevolg daarvan lijken deze delen dunnere plekken op uw hoofd te zijn. Dit kan al dan niet een teken zijn van kaalheid veroorzaakt door Mannelijke Patroon Kaalheid. Het gebeurt echter geleidelijk, dus als je het eerder opmerkt, ben je in staat om de oorzaken vast te stellen en een succesvolle behandeling te ondergaan als het geen MPB conditie is.

    2. Patchy kale plekken

    Deze vorm van haaruitval treft normaal gesproken alleen de hoofdhuid. U merkt plotseling kale plekken op in specifieke gebieden, meestal op uw hoofd, waarvan de oorzaak gewoonlijk een auto-immuunreactie is.

    3. Plotselinge loslating van het haar

    Het haar wordt over het algemeen dunner en er ontstaan geen kale plekken.

    4. Haaruitval over het hele lichaam

    Sommige medische behandelingen, zoals chemotherapie voor kanker, kunnen leiden tot haarverlies over het hele lichaam, maar dit is een tijdelijke vorm van haarverlies en het haar groeit na verloop van tijd weer aan.

    5. Schubvlekken

    Dit kan gepaard gaan met gebroken haar, roodheid en zwelling.

     

    Dit waren de 5 belangrijkste tekenen van kaal worden en als je ook geïnteresseerd bent in de stadia van kaal worden, hier ga je! 

    Volgens de Hamilton-Norwood-schaal, een beoordelingsschaal die door artsen wordt gebruikt om de ernst van kaalheid te meten, kent kaalheid bij mannen 7 hoofdstadia:

    7 stadia van een kaalgeschoren hoofd

    Stadium 1. In de eerste fase van MPB is er geen significante terugval van de haarlijn.

    Stadium 2. In dit stadium wordt een lichte terugwijking van de haarlijn rond de slapen waargenomen.

    Stadium 3. Een diepe recessie wordt zichtbaar rond de slapen, die lijkt op een M, U of V vorm.

    Fase 3 Vertex. Er treedt een ernstige haaruitval op aan de bovenkant van de hoofdhuid (de vertex).

    Stadium 4. De 2 gebieden worden geleidelijk groter dan in het vorige stadium, maar ze zijn nog steeds gescheiden met een band van haar.

    Stadium 5. De haarband, die de kalende gebieden verbindt, begint zich te vernauwen en creëert een haarlijn die "hoefijzer" wordt genoemd.

    Stadium 6. Alleen zeer dun haar blijft op de kruin.

    Stadium 7. In het laatste stadium is de bovenkant van de hoofdhuid volledig kaal en is er alleen nog een strookje fijn haar te zien rond de zijkant van het hoofd.

     

    Hoe ga je om met kaal worden? 

    Nu u alle noodzakelijke informatie over de oorzaken, stadia en tekenen van haaruitval hebt geleerd, bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe u kunt omgaan met kaalheid. Voor de meeste mensen die net hun haar verliezen, is de beste oplossing om het kaal worden tegen te gaan. Maar voordat u een behandeling uitprobeert, is het raadzaam een arts te raadplegen om professioneel advies in te winnen en mogelijke gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen. 

    Helaas kan haaruitval in veel gevallen niet worden teruggedraaid en moet u een beslissing nemen: of de kaalheid verbergen of het haar afscheren en op jonge leeftijd met haarverlies omgaan. Er zijn enkele bekende manieren om het feit dat je haar verliest te verbergen, zoals het dragen van hoeden of het kort houden van je haar, maar geen van hen is een permanente oplossing in deze toestand. Bovendien, vrouwen bewezen vaak ziet het omarmen van kaalheid er veel beter uit dan het omarmen van een kam. Zelfverzekerdheid is de sleutel om met kaalheid om te gaan!

    Laten we eens kijken wat vrouwen hun vaders, vrienden en vriendjes adviseren als ze kaal worden:

    Gebruikers van Reddit en Quora

    "Het ziet er bijna altijd 100% slechter uit dan wanneer ze gewoon zouden accepteren dat ze kaal zijn en ofwel hun hoofd kaal zouden scheren of ermee zouden leren leven. Ik heb nog nooit een kerel met een kam gezien die er goed uitzag, de meeste jongens die voor een pruik of toupet gaan, hebben de neiging om super goedkope te nemen die er super goedkoop uitzien, en die haarvezel spray dingen zien er gewoon belachelijk en raar uit. Er is niets mis met kaal zijn. Wees gewoon kaal."

    "Kale man hier, ik denk dat het tragisch is. Scheer het er gewoon af en omarm de nieuwe jij. Of probeer het niet te verbergen en laat je innerlijke Patrick Stewart zien. Mijn kale vrienden die dit doen dragen allemaal petjes en hoeden. Ik denk dat ze niemand voor de gek houden behalve zichzelf. Ik snap het wel, het is niet makkelijk om ermee om te gaan."

    "Ik neem het ze niet echt kwalijk, maar sommige methodes zijn objectief slechter dan andere. Mijn lieve vader had bijvoorbeeld drie decennia lang een kam, tot mijn moeder hem ervan overtuigde het op te geven en er gewoon als een oude kerel uit te zien." 

    "Ze moeten doen wat ze moeten doen om zich goed te voelen over zichzelf. Iedereen wil zich goed voelen over zijn uiterlijk."

    "Eerlijk gezegd zou ik een man daar nooit voor veroordelen. Kaal worden is genetisch bepaald en als het omkeren/stoppen je zelfverzekerd en gelukkig maakt, zou ik je aanmoedigen. Als mijn partner dit probleem had, zou ik zelfs aanbieden om een deel ervan te betalen, ook al ben ik er absoluut zeker van dat hij de kale look met gemak kan rocken."

    “ Toen ik jonger was vond ik kale mannen niet aantrekkelijk en nu ik ouder ben wel. Natuurlijk is dit niet voor iedere vrouw, we hebben allemaal een andere smaak."

    "We zijn niet blind. Bezit het haar dat je nog hebt. Style je hoofd zodat het er goed uitziet. Als dat een gladde scheerbeurt betekent, is dat prima. Moet je het super kort knippen, geweldig. Kammen is niet voor iemand onder de 50. Ik heb liever dat mijn wederhelft bijna geen haar heeft dan dat hij probeert te verbergen dat hij zijn haar verliest."

    "Ik kan niet zeggen dat ik daar specifiek mee te maken heb, maar ik kan zeker te maken hebben met zelfbewustzijn over iets van mezelf en dat proberen te corrigeren. Ik ken een aantal jongens die dit hebben meegemaakt en die zien er eerlijk gezegd veel beter uit zonder haar. Uiteindelijk moeten ze doen wat hen het beste in hun lichaam doet voelen, maar ik denk niet dat het omarmen van kaalheid zo slecht is als ze misschien denken."

    "Vrouwen doen precies hetzelfde, maar op een ander niveau. Ik geef geld uit aan haarextensies. Sommige mensen vinden het stom, ik doe het voor mijn eigenwaarde."

    "Als een man Rogaine wil gebruiken of een haartransplantatie wil, veroordeel ik hem niet. Dat is allemaal prima. Als hij alles wil afscheren, is dat ook prima. Ik ben niet zo voor de middenwegoplossingen: kammen, pruiken of haarvezels. Het is veel te veel dagelijks onderhoud en gedoe. Niet in een meer of zwembad kunnen springen en het risico lopen het kapsel te verpesten, geen fietshelm op kunnen zetten en gaan cruisen, moeten schuilen voor wind of regen van betekenis... dat is geen pretje. Ik denk dat je hoe dan ook een beslissing moet nemen. Of je doet het echt met een haartransplantatie of hormoonblokkers of je laat het afknippen."

     

    Als je wilt ontdekken of vrouwen vinden kale mannen aantrekkelijkkunt u ons vorige artikel lezen.

     

    Mannenadvies:

    Gebruikers van Reddit en Quora

    "Stanley Tucci, Moby, Billy Corrigan, Patrick Stewart, Gandhi, John Malkovich. Allemaal kale mannen zonder enorme spieren of testosteron. Ze zien er allemaal geweldig uit. Er zijn er nog VEEL meer. Het is niet wat je hebt of niet hebt, het is wat je ermee doet."

    "Wat je je moet realiseren is dat kaal zijn JOU IS. Je bent een kale man. Je klinkt alsof je moet accepteren wie je werkelijk bent, en niet wat je denkt dat je bent of wie je wilt zijn."

    "Sommige mensen hier zullen je vertellen dat je moet compenseren door te sporten, of financieel succesvol te zijn, of je beter te kleden. Dat hoef je niet per se te doen. Leer gewoon lekker in je vel te zitten en je zult het zien. Diep van binnen voelen vrouwen zich aangetrokken tot zelfvertrouwen, niet tot je haar of geld."

    "Zie kaal worden als een boodschap van het universum dat je er beter uitziet als je al die schrammen wegscheert en voor naturel gaat!"

    "Ik vraag me af of ze spiegels in huis hebben. Vrijwel alles wat gedaan kan worden om kaalheid te verbergen ziet er veel erger uit dan kaalheid ooit zou kunnen, en in mijn algemene ervaring zijn operaties/behandelingen echt niet effectief, maar mannen schijnen altijd te denken dat ze effectief zijn geweest (wat me weer doet afvragen over de spiegels). Ik begrijp het ook een beetje niet? Veel zeer sexy mannen, die door de maatschappij als sexy worden beschouwd, zijn kaal, dus ik begrijp niet waar die onzekerheid vandaan komt. Natuurlijk, veel niet sexy mannen zijn ook kaal, maar het is niet zo dat kaalheid de reden is waarom ze niet sexy zijn. Het is niet zo dat Danny Devito ineens een hartenbreker zou worden als hij een hoofd vol haar zou hebben."

    "Ik zal dit zeggen. Op jonge leeftijd je hoofd kaalscheren kan geweldig zijn, omdat je nu je zelfvertrouwen, persona en karakter kunt ontwikkelen zoals het is, in plaats van dat je later in je leven deze grote verandering moet maken. Op dit moment ben je amorf, en kun je opgroeien als een zelfverzekerde, stijlvolle, interessante man waar je haar is ingesteld - in plaats van dat je haar langzaam achteruit gaat met een persona en imago die al super gevestigd zijn."

    "Kerel, ik ben zelf het stille, introverte en sukkelige type, en ik vind het heerlijk om sinds begin dit jaar kaal te worden. Ik wou dat ik het veel eerder had gedaan. Ik voel me een stuk beter over mezelf omdat het een van mijn grootste onzekerheden over mijn fysieke verschijning heeft weggenomen, en het is een verbetering voor mijn gevoel van eigenwaarde geweest. Eerlijk gezegd zou ik zeggen: maak je geen zorgen over de kale stereotypen, en doe gewoon jezelf. Help te definiëren wat het betekent om kaal te zijn, in plaats van dat het jou definieert."

     

    Laten we ook enkele voordelen van het scheren van je hoofd naar voren brengen:

    5 Voordelen van het scheren van je hoofd 

    1. Bespaar tijd en geld 

    U hoeft niet meer af en toe naar de kapper om uw "kapsel" zelf te laten maken. Dit bespaart u zowel tijd als geld.

    2. Geen slechte haardagen meer

    Jong en kaal aan het worden? Nog een groot voordeel voor u! U heeft altijd en overal een strakke look. Een eenvoudige gladde scheerbeurt binnen zo'n 90 seconden geeft u af en toe een absoluut verzorgde look!

    3. Minder zorg

    Uw hoofd kaal houden is heel comfortabel. U neemt afscheid van tonnen haarverzorgingsproducten, want een kaal hoofd heeft maar weinig verzorging nodig. Zowel in de winter als in de zomer hoeft u alleen maar houd uw hoofdhuid vochtig en gehydrateerd, vermijd langdurige blootstelling aan zonnestralen en de juiste hoofd scheren.

    4. Zelfverzekerder en betrouwbaarder uitstraling

    Vrouwen raden meestal aan hun hoofd te scheren als ze kalend zijn, omdat ze het zien als een daad van zelfvertrouwen. Bovendien bevestigen ze dat een kaalgeschoren hoofd een man een meer betrouwbare en betrouwbare uitstraling geeft. 

    5. Meer mannelijke uitstraling

    Je kunt een mannelijkere en mannelijkere look creëren door je kale hoofd op te leuken met een mooie stuk baard, bril en hoofd tatoeages

    Een jonge knappe stijlvolle kale man met een boek in zijn handen

    Hoe ga ik kaal in stijl? 

    Eerst en vooral!Onze stap voor stap ultieme gids van 2023 zal je helpen om erachter te komen "Hoe voor het eerst kaal te wordenen "Wat is de beste manier om kaal te worden?". 

    Als je al besloten hebt om je hoofd te scheren en weet hoe je dat moet doen, is het tijd om te ontdekken hoe je kaal kunt worden in stijl.

    Hier komt ons laatste onderzoek om te helpen! 

    Wij hebben onlangs 1000 vrouwen ondervraagd om hun mening te weten te komen over waar iemand aan moet werken om zijn kale look te rocken. Hier zijn de resultaten: 

     

    grafiek met het advies van vrouwen aan kale of kalende mannen

      • 46,2% van de vrouwen adviseert kale mannen om meer zelfvertrouwen te hebben
      • 36,8% stelt voor een mooi stukje baard te laten groeien
      • 12,7% beveelt aan naar de sportschool te gaan en zich te concentreren op een fit en mannelijk lichaam
      • 10% van hen denkt hoofd tatoeages kan helpen om de kale look te rocken
      • 8,8% vindt dat de mode look kale mannen zal helpen in de mode te zijn
      • 6,4% van de vrouwen vindt kaal op zichzelf al sexy en rocks!

       

      Voor meer nuttige tips kunt u ons laatste artikel bekijken over de kale mannen modetips en trends in 2023․

      een kale jonge man op zoek ւպ

       Vaak gestelde vragen

      In het laatste deel van ons artikel zullen we de meest voorkomende vragen beantwoorden die we krijgen.

      Hoe lang duurt het om kaal te worden?

      Dit is zeer individueel, maar gemiddeld duurt het 15-25 jaar om volledig kaal te worden. Alleen in extreme gevallen worden mannen binnen 5 jaar snel kaal. 

      Is kaal worden genetisch?

      De erfelijke factor bij kaalheid is dominanter aan de kant van de vrouw. Dit komt omdat de androgeenreceptor zich op het X-chromosoom bevindt en een man het X-chromosoom van moeder erft. Andere onderzoeken stellen echter ook dat mannen van wie de vader kaal is, meer kans hebben om MPB (Male Pattern Baldness) te ontwikkelen. 

      Als mijn haar terugvalt, word ik dan kaal?

      Als u de bovengenoemde tekenen vertoont of als u zich in een bepaalde fase van kaalheid bevindt volgens de Hamilton-Norwood schaal, lijdt u hoogstwaarschijnlijk aan Mannelijke Patroon Kaalheid en zal uw haar geleidelijk en langzaam uitvallen. 

      Is kaal worden een teken van een laag testosterongehalte?

      De studies van James B. Hamilton toonden aan dat hoge niveaus van het mannelijk hormoon testosteron tot kaalheid kunnen leiden.

      Volgens deze zeer populaire theorie hebben kale mannen hogere niveaus van het mannenhormoon testosteron. Dit maakt hen mannelijker en verhoogt de geslachtsdrift. 

      Wanneer je hoofd scheren als je kaal wordt

      Hoe eerder, hoe beter! Vrouwen raden mannen aan hun hoofd te scheren wanneer ze een terugwijkende haarlijn en kale plekken op de bovenkant van de hoofdhuid opmerken. Vrouwen waarderen het zelfvertrouwen in mannen en geven er de voorkeur aan als mannen hun hoofd scheren in plaats van het feit dat ze haar verliezen te verbergen.  

      Kan een hoed je kaal maken?

      "Maakt het dragen van een hoed je kaal?" - het antwoord is nee!

      Normaal gesproken kunnen hoeden of petten geen alopecia veroorzaken, omdat ze niet te veel spanning geven. Als de hoed echter te strak zit, kan dit leiden tot kapotte haarzakjes. Als gevolg daarvan kunnen er kale plekken ontstaan die tijdelijk zijn, en het haar zal teruggroeien zodra de spanning is weggenomen.

       

      Het laatste woord!

      We hopen echt dat we al je vragen hebben kunnen beantwoorden en je hebben geholpen de juiste beslissing te nemen! Wees niet bang om kaal te worden op je 20ste, 25ste, 30ste. Het is niet het einde van de wereld, je bent perfect zoals je bent, dus omarm jezelf en doe wat je denkt en voelt dat goed is!

      Je kunt ook lid worden van onze Kale Broederschap gemeenschap op Facebook! 

      5 thoughts on "Kaal worden op je twintigste, hoe ermee om te gaan? [Nieuw onderzoek 2023]"

      1. avatar Aaron D. zegt:

        Geweldig artikel.
        Omarm de kaalheid broeders.
        Geen reden om in paniek te raken en je toevlucht te nemen tot dht-blokkers die vroeg of laat je hele endocriene systeem in de war schoppen.
        Ik begon haar te verliezen sinds mijn 17e, het was toen niet agressief maar nu op mijn 26e gaat het snel. Dacht aan topische fin maar de risico's wegen expliciet op tegen de voordelen. Dus besloten om kaal te worden.
        Uiteindelijk zijn het gewoon wat dode cellen!

        Scheer het er gewoon af.

      2. avatar Abraham mwape saidi zegt:

        De informatie hier is zeer nuttig voor mij als 21 jaar oud en ik heb al begonnen met kaal worden ik heb geprobeerd alle geneesmiddelen en verschillende manieren om het te bestrijden en eerlijk gezegd alles wat ooit deed was me meer onzekerheden in het licht van deze nieuwe informatie ben ik bereid om en ga omarmen kaal zijn en helpen definiëren wat het betekent om kaal te gaan Ik heb een aantal master up en ik hoop dat het me erdoorheen helpt, hoe gevaarlijk het pad ook is dat voor me ligt en als klap op de vuurpijl ben ik een eerstejaars student aan de Copperbelt Universiteit in Zambia 🇿🇲 Ik voel nu al een gevoel van opluchting zoals "werk goed gedaan het had allang moeten gebeuren" soort gevoel Ik hoop dat meer mensen zich dit realiseren en omarmen wie ze werkelijk zijn want de stress is echt, de klap voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde is verbazingwekkend en de totale impact is gewoon te veel komende van iemand die heeft geleden onder kaalheid op jonge leeftijd het maakt je echt een timide geest wat helemaal niet leuk is al het beste voor mijn broers en zus die er zijn 😊 ik ga door hetzelfde mijn naam is Abraham mwape saidi en dit is mijn voornemen .

      3. avatar X zegt:

        Grote aanmoediging

      4. avatar Archna zegt:

        Zeer goed geïnformeerd artikel. Ik waardeer de moeite die de auteur erin heeft gestoken. Bedankt voor het delen.

      5. avatar diensh zegt:

        hartelijk dank

      Laat een reactie achter

      Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *