kaal met baard - een goed uitziende kale man met baard
Nieuws

Waarom en hoe een baard te dragen met een kaal hoofd? [2023 Definitieve Gids]

Baardstijlen voor kale mannen in overeenstemming met de gezichtsvorm en persoonlijkheid

Verlies je je haar en voel je een verlies aan zelfvertrouwen? Geen nood, we hebben dit artikel voor je geschreven, om je tips te geven over hoe je er geweldig uit kunt zien door een kale look met een baard te creëren. 

Lang geleden is er een stereotype geweest over de onaantrekkelijkheid van kale mannen. Maar tegenwoordig is een geschoren hoofd met baard een nieuwe trend, die vaak te zien is bij beroemdheden. Denk er maar eens over na. Er is zeker iets aan kaal en bebaard zijn dat kracht en mannelijkheid uitstraalt. Geen twijfel mogelijk, deze combinatie van een geschoren hoofd en een baard is iets wat je moet proberen! Waarom scheer je je hoofd en een baard laten groeien? Lees dit artikel om erachter te komen:

 

 1. 10 bewezen redenen om kaal te zijn met baard

 2. Baardstijlen voor kaal hoofd, afhankelijk van gezichtsvorm en gelegenheid

 3. +Bonus: Baardstijlen voor lange en dubbele kin

 

 

10 bewezen redenen om kaal met baard te zijn

1. Vrouwen vinden het leuk 

Volgens de statistieken, vinden vrouwen mannen met een kaal hoofd en baard slim, dominant, sterk, knap en zeer charmant. Uit de statistieken bleek ook dat foto's van " kaal en baard " door vrouwen 13 % dominanter, 6 % zelfverzekerder, 10 % mannelijker, ongeveer een centimeter langer en 13 % sterker werden beoordeeld dan de foto's van mannen met een volle bos haar. Een stevige baard met een scherpe geschoren hoofd zorgt ervoor dat vrouwen een andere mannelijke en stoere kant van je zien. Je zult veel meer aantrekkelijk voor vrouwen met je nieuwe look, probeer het gewoon!

2. Het creëren van de gewenste vorm van uw gezicht

Als je haar verliest of net besloten hebt om je hoofd kaal te scheren, is dit een perfecte manier om je gezichtsvorm te creëren. Hoe triest het ook is, met een kaal hoofd kun je de vorm van je hoofd niet absoluut verbergen. Het goede nieuws is, dit is waar het gezichtshaar je komt redden. Het stelt je in staat om de vorm en contouren van je hoofd aan te passen, om zo de gewenste kale look te krijgen. Als je bijvoorbeeld mager bent, kun je je bakkebaarden en wangen laten uitgroeien om je look wat gedurfder te maken. In ieder geval, voordat je beslist over een bepaalde stijl, moet je eerst je natuurlijke gezichtsvorm bepalen. In het volgende deel van dit artikel vind je de beste baardstijlen voor kale mannen met verschillende gezichtsvormen.

3. Buitengewoon en veel aantrekkelijker uiterlijk

Een ander voordeel van een kaalgeschoren hoofd met baard is een opvallend en aantrekkelijk uiterlijk. Het is geen geheim dat ongewone karakters met een levendige individualiteit altijd veel meer aandacht krijgen. Dus, met deze buitengewone en creatieve combinatie, zal een kale man met baard opvallen in de menigte en een zeer aantrekkelijke, frisse en up-to-date look hebben. Je nieuwe uiterlijk zal het begin zijn van een nieuw avontuurlijk leven, waarin je nooit een gebrek aan aandacht van vrouwen zult voelen!

4. Een kaalgeschoren hoofd en een baard trekken jaren van je leeftijd af

Als we jong zijn, maken we ons nooit zorgen over hoe we er nog jonger uit kunnen zien, hoe we gezond kunnen blijven of hoe we voor onszelf kunnen zorgen. Maar als we de veertig zijn gepasseerd, wordt dit voor iedereen een grote zorg. Studies tonen aan dat een man met een kaal hoofd en een baard er jonger uitziet dan een man met alleen een kaalgeschoren hoofd. Vooral als je besluit je baard te verven, het witte haar te verbergen en je hoofdhuid te verzorgen zult u ongetwijfeld de gewenste uitstraling krijgen.

5. Het creëren van een "stoere jongens look" en het benadrukken van de mannelijke kant van je

We horen mannen vaak klagen dat ze er kinderlijk uitzien met een glad geschoren gezicht. Een baard laten groeien is daar een van de beste oplossingen voor! Een geschoren hoofd met baard is de sleutel tot het beheersen van de "Tough Guy Look", waarvoor een scheerapparaat en een tondeuse alles is wat je nodig hebt. Gewoon je hoofd scherenlaat wat baard groeien en verzorg het regelmatig.

Een perfecte combinatie van stijl en mannelijkheid die alle ogen op u gericht houdt.

6. Het vinden van het juiste evenwicht 

Bij gebrek aan een hoofd vol haar hebben mensen de neiging om elders haar te laten groeien, wat meestal een baard en/of een snor wordt. In feite is de snor een perfecte manier om met een minimum aan inspanning het totaalbeeld in evenwicht te brengen. Daarom is het hebben van een baard met een kaalgeschoren hoofd een van de huidige modetrends. Gelukkig kun je een goed verzorgde baard hebben ondanks het feit dat je haar verliest. Dus geen stress over je kale look, voeg gewoon wat gezichtshaar toe en rock it!

7. Het wegwerken van geïrriteerde rode huid

Elke dag je gezicht scheren is echt moeilijk voor je huid, nietwaar? Rode en geïrriteerde huid, sneetjes en wondjes, ingegroeide haren enz. Dat komt omdat de gezichtshuid veel kwetsbaarder is dan die van het hoofd. Dus, een baard laten groeien betekent minder vaak scheren en dus het verzorgen van je huid en gezondheid. Bovendien ziet u er beslist aantrekkelijk uit met uw glanzende kale hoofd en een gladde baard.

8. Creëer uw intellectuele en winnende look

Perfect idee voor een intellectuele look! Een kaalgeschoren hoofd en een keurig verzorgde baard - dat is alles wat je nodig hebt om je intellectuele uitstraling te verwezenlijken. Mensen zijn psychologisch bevooroordeeld om mannen met een kaal hoofd en een baard te zien als dominante leiders en volgens de statistieken hebben ze meer kans om succesvol te zijn. Dus "geschoren hoofd en baard" zal uw winnende look bij de interviews, zakelijke bijeenkomsten en tijdens de onderhandelingen met de partners. Voeg een stijlvolle bril toe om je winnende look compleet te maken.

9. Het verbergen van een lange kin

Als je een lange kin hebt die je niet mooi vindt en die je graag wilt verbergen, is de baard een manier om te gaan. In tegenstelling tot vrouwen die niet veel opties hebbenkunnen mannen deze eigenschap gemakkelijk verbergen onder een dikke laag baard. Het kweken van een volle baard of een puntbaard is de beste oplossing voor jouw type gezicht. Het helpt niet alleen om de gewenste vorm voor je gezicht te krijgen, maar het creëert ook een mannelijke look met je duidelijk geschoren hoofd.

10.Het verbergen van een dubbele kin

Het kweken van een baard is een gemakkelijke en effectieve oplossing voor mensen met een onderkin. Dit is een perfecte manier om een onderkin te verdoezelen, je gezicht een meer gedefinieerde look te geven en de illusie van minder lichaamsvet te creëren. Aarzel niet en probeer deze handige tip om creëer de beste stijl van je!

 

Geschoren hoofd met baard: Baardstijlen voor Kaal Hoofd

Na alle bovengenoemde voordelen, als je hebt besloten om een baard te laten groeien met een kaal hoofd, lees dan verder om uit te vinden hoe je de juiste baardstijl kiest en om coole baardvormen voor kale mannen te ontdekken.

De eerste stap om te onthullen hoe je er goed kaal uitziet met een baard is het vaststellen van je gezichtsvorm, vervolgens kies je een baardstijl voor je gezichtsvorm, voorkeursstijl en gelegenheid․ Er zijn 7 belangrijke gezichtsvormen: langwerpig, rechthoekig, rond, vierkant, ruit, omgekeerde driehoek en driehoek. Zodra de gezichtsvorm is bepaald, moet je de baardstijl kiezen op basis van je gezichtsvorm, gelegenheid en voorkeursstijl. Hier zijn de beste baardstijlen voor kale mannen volgens gezichtsvormen, gelegenheden en verschillende stijlen. Ben je klaar voor de grote verandering?


OBLONG

Deze gezichtsvorm is te herkennen aan een lange en smalle botstructuur.

Een baard die aan de onderkant kort en aan de zijkanten voller is, laat je gezicht breder lijken. Vermijd het groeien van een lange, smalle baard die alle wetten van symmetrie tegengaat.

Aanbevolen baardstijlen voor Oblong gezichtsvorm met een kaal hoofd: 

- Mutton Chops of Imperial baard is de beste optie om een bredere gezichtsvorm te creëren. Je kunt echter ook de Boxed Beard proberen voor een stoere uitstraling en een lichte Stubble voor een modieuze en stijlvolle "kaal met baard" look

 

Langwerpig gezicht met Mutton Chops baard

 

RECTANGULAIR

Rechthoekige gezichten zijn ongeveer anderhalf keer zo lang als ze breed zijn. De wanglijnen die van de slapen tot de kaaklijn lopen, zijn recht. Deze gezichtsvormen lijken sterk op de langwerpige vorm, maar hebben een hoekige kaaklijn.

Aanbevolen baardstijlen voor Rechthoekige gezichtsvorm met een kaal hoofd: 

- een badass look met een volle baard, waarvan momenteel wordt aangenomen dat het de ideale baardlengte en -stijl voor geschoren hoofd is

- een moderne en jeugdige stijl met een net kin-gordijn

- een flirterige intellectuele look - Extended Goatee

Rechthoekig gezicht met volle baard, sik en kinbeschermer

RONDE

De ronde gezichtsvorm wordt gedefinieerd als een gezicht met een brede haarlijn en volheid onder de jukbeenderen.

Een lange baard is uw beste keuze, want die verlengt uw gezicht zo breed als het rond is. Houd de zijkanten kort en laat alles onder de kin volledig uitgroeien. Verschillende variaties van sikjes zijn een goede keuze: een verlengd sikje, een half sikje of een sikje met een snor (voller haar op je kin dat rond je mond omhoog loopt). Een kaal hoofd en een sikje accentueren je mannelijkheid op zijn best! Een lichte stoppelbaard is ook een goede beslissing. Maar nog beter is de baard die door Eric Bandholz is gecreëerd: een langere volle baard met een aansluitende snor. Die laat je kin er zwakker uitzien en geeft je de uitstraling van een moderne hipster.

Aanbevolen baardstijlen voor Ronde gezichtsvorm te creëren: 

- een traditioneel stijlvol geschoren hoofd en geitensik en een smal gezicht met een klassieke geitensik, een verlengde geitensik, een volle geitensik, een halve geitensik, een geitensik met een snor, een kale en een lange baard en alle soortgelijke baardstijlen

- een smal gezicht met een lichte stoppelbaard: scheer het bovenste deel van uw baard op de wangen, en geef het een vorm die uw gezicht smal doet lijken

- een jonge en knappe verschijning met een kinnebakbaard

- een moderne hipster look met een Soul patch baard stijl

Rond gezicht met geitensik, zielenpoot en kinbaard

 

SQUARE

Het vierkantige gezicht heeft een brede haarlijn en kaaklijn.

Met zo'n gezichtsvorm moet je rechte lijnen vermijden en proberen je gezichtsvorm glad te strijken met behulp van gezichtsbeharing. Net als bij mannen met een rond gezicht, zul je waarschijnlijk een lang en smal gezicht willen creëren. Omdat je gezicht hoekiger is dan een rond gezicht, is het belangrijk om de baard vorm te geven tijdens de groei. Het is een goed idee om hem in een ronde, meer ovale vorm te modelleren naarmate hij voller wordt. Om het netjes te houden, knip je je baard aan de zijkanten korter terwijl je hem rond je kin dikker laat groeien.

Aanbevolen baardstijlen voor vierkante gezichtsvormen met een kaal hoofd:  

- een macho stijl met een Balbo baard

- een stijlvolle en frisse look met een verlengde sik

- een charmante, rijpe, wijze en ervaren uitstraling met een kinnebakbaard

Vierkant gezicht met Balbo, geitensik, kinriem baard


DIAMOND

De diamant gezichtsvorm wordt beschreven door een smalle kin en voorhoofd met brede jukbeenderen.

Baardstijlen die het beste bij deze gezichtsvorm passen, hebben smallere zijkanten en een voller gezicht bij de kin. Dat betekent dat je de zijkanten het beste kort kunt houden terwijl je de onderkant van je baard laat groeien. Omdat je wangen scherper zijn dan je kin, kun je het haar op je kin iets korter houden dan de rest van de onderkant. Je kunt deze illusie ook geven door je baard in een ovale vorm te kneden met een goede baardwax of -olie. Je kunt baardoliën en -waxen proberen van "Viking Beard Stuff", "Arthur j Hawke" en "Grizzly Adam". De baardverzorgingsproducten van deze bedrijven zijn van hoge kwaliteit en redelijk geprijsd.

Aanbevolen baardstijlen voor Diamant gezichtsvorm met een kaal hoofd:

- een "Stoere mannen look" met een volle baard

- een jong en knap uiterlijk met een Balbo-baard

- een zelfverzekerde en wijze uitstraling met een kinriembaard

- een charmante jeugdige uitstraling met een geitenbaard

Diamant gezicht met geitensik, balbo, kinband en volle baard

OMGEKEERDE DRIEHOEK

Deze gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een breder voorhoofd en een smallere kin. Door de stijl voller rond de kaak te houden, wordt de smallere kin verzwaard. De klassieke Garibaldi-baard is een goed middel om de gezichtsvorm te accentueren: een volgroeide baard en een aangesloten snor, waarbij het gezichtshaar aan de uiteinden in een cirkelvorm is getrimd om een afgeronde gezichtsvorm te creëren. Dit geeft een overtuigende look aan iemand met een kaal hoofd door het definiëren van een gloednieuwe stijl. Hoewel deze stijl wordt beschreven als weinig onderhoud, is het essentieel om de onderkant van de baard rond en symmetrisch te houden.

Aanbevolen baardstijlen voor omgekeerde driehoek gezichtsvorm met een kaal hoofd: 

- deskundige, wijze en ervaren blik met een baard van schaapskoteletjes

- modieuze en zelfverzekerde look met een Kin Gordijn Baard

- een trendy, stoere look met een volle baard of een lange sik baard

Omgekeerd driehoeksgezicht met schaapskloof, kinnebak en uitgebreide geitenbaard

TRIANGLE

Deze gezichtsvorm heeft een klein, smal voorhoofd en een grotere kaaklijn.

Dit creëert een lastige situatie omdat je al volume hebt in het gebied waar je een baard wilt laten groeien. Om deze reden worden geen volle baarden aanbevolen. Er zijn nog een paar opties om je baard te laten staan. Je kunt alles kort en netjes houden of een lange baard laten staan, maar die aan de zijkanten kort houden en dan naar binnen modelleren om een ovale gezichtsillusie te creëren van een kale man met een baard.

Aanbevolen baardstijlen voor de vorm van een driehoekig gezicht met een kaal hoofd: 

- een charmante look met een kinbaard en een snor

- een moderne en stijlvolle look met een geitensik en een snor

- een stoere jongens look met een Balbo baard

Driehoekig gezicht met Balbo, geitensik en kinbandbaardje

 

Een baard kan ook een effectieve oplossing zijn om een lange kin of een onderkin te verbergen. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

 

+Bonus: Baardstijlen voor lange en dubbele kin


Baarden voor een lange kin

Als je een gelukkige kale man bent met een lange kin en die wilt verbergen, dan is hier de beste manier om dat te doen: een baard laten groeien. Een baard bedekt de lange kin en geeft je een perfecte look. Kies uit een grote verscheidenheid aan stijlen op basis van uw persoonlijke smaak en de look die u wilt krijgen. 

 

Baarden voor een dubbele kin

Als je een dubbele kin hebt met een kaal hoofd is er geen manier om dit te verbergen op een geschoren gezicht. Een baard laten groeien is een eenvoudige manier om een dubbele kin te verbergen, je gezicht een meer gedefinieerde look te geven en de illusie van minder lichaamsvet te creëren terwijl je een geschoren hoofd hebt.

De sleutel tot het camoufleren van een onderkin met een baard is de lengte. Als je je baard kort houdt, is de huid eronder nog steeds zichtbaar, wat resulteert in een minder strakke kaak. Als je de baard wat laat uitgroeien, kun je het bovenste deel van je hals verbergen, waardoor je gezicht er slanker uitziet.

Aanbevolen baardstijlen voor Dubbele kin met een kaal hoofd: 

- een stoere jongenslook met een volle baard of puntige beren om te laten zien hoe stoer je bent

- een stijlvolle look met een verlengde sik of kinbaard

 

Om samen te vatten: 

Het staat buiten kijf dat een kaal hoofd met een baard een winnende combinatie is die je helpt de vorm van je gezicht te verfijnen, door de contouren opnieuw te definiëren en te verbergen wat je wilt verbergen.
Hoe vorm je een baard met een kaal hoofd? Simpel, zorg ervoor dat je de juiste "kaal met baard" stijl kiest die past bij je gezichtsvorm, de stijl die je wilt creëren en je levensstijl.

Happy grooming lieve vrienden, jullie hebben nu zeker een heleboel ideeën om te experimenteren met je uiterlijk en het stylen van een baard met een kaal hoofd!


3 gedachten over "Waarom en hoe een baard te dragen met een kaal hoofd? [2023 Definitieve Gids]"

 1. avatar Kaman mahmood zegt:

  Ik wil mijn hoofd scheren en de kleur van mijn baard aanpassen. Ik wil grijs, wit

 2. avatar Schedelscheerapparaat zegt:

  Natuurlijk kan je dat! Tony Stark baard ziet er geweldig uit, vooral op ronde en driehoekige gezichtsvormen.

 3. avatar Jay zegt:

  Kan ik een Tony Stark baard dragen met een kaal hoofd

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *