Moet ik als vrouw mijn hoofd scheren? Alle zorgen opgelost [2023]
Nieuws

Moet ik als vrouw mijn hoofd scheren? Alle zorgen opgelost [2023]

Dit artikel lijkt redelijk, maar in werkelijkheid, als we nadenken over kaalscheren, moeten we onthouden dat het de maatschappij is die van kaalscheren zo'n groot probleem maakt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.
We kunnen je zeggen dat je je niets moet aantrekken van de mening van anderen en het gewoon doen, maar dat zou niet eerlijk zijn.
Uit ervaring weten we dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Dankzij de evolutie is de mens een sociale diersoort en helaas zitten we nu in een maatschappij waarin we te veel moeten nadenken voordat we iets met ons haar doen. Daarom hebben we veel onderzoek gedaan om je niet alleen te vertellen over de voordelen van het scheren van je hoofd, maar je ook echt voor te bereiden op deze stap. We vertellen je over alle mythes, want het is cruciaal om realistische verwachtingen te hebben als je besluit om voor een kaal meisjeskapsel te gaan, zodat je niet voor de spiegel komt te staan met de vraag "Ik heb mijn hoofd kaalgeschoren, wat nu?". We garanderen dat je aan het einde van het artikel jezelf niet zal afvragen met "Moet ik mijn hoofd kaalscheren als vrouw".

 

In dit artikel zul je vinden:

- Redenen voor haaruitval bij vrouwen
- Moet ik mijn hoofd scheren (meisje)? Voordelen van het scheren van hoofd
- Hoe voelt het om kaal te zijn: kale vrouwen delen hun ervaring
- Zie ik er nog steeds vrouwelijk uit
- Houden mannen van kale vrouwen?
- Knappe, mooie kale vrouwen (kapsel ideeën)

 

 

Redenen voor haaruitval bij vrouwen

Er is een veel voorkomende mythe dat als je je haar scheren het sterker terug zal groeien.
Om wat licht te werpen op deze mythe hebben we redenen en feiten verzameld om erachter te komen wat de oorzaken kale plekken in het haar van vrouwen? Er is een valse overtuiging dat haaruitval alleen mannen treft. De waarheid is dat meer dan 50% van de vrouwen worstelt met haaruitval en de meest voorkomende oorzaak daarvan is een aandoening die bij vrouwen kaalheid volgens het mannelijk patroon wordt genoemd.

Haaruitval kan door verschillende factoren worden veroorzaakt en kan zowel permanent als tijdelijk zijn. Laten we de meest voorkomende en belangrijkste eens op een rijtje zetten:

  • Slecht dieet

   Als je minder calorieën en minder eiwitten binnenkrijgt, heeft dat tot gevolg dat je lichaam niet de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Kapselmethoden en diverse stylingproducten

   Zorg ervoor dat je niet overdrijven met styling omdat het je haar dunner maakt. Je haar aan de lucht laten drogen is het beste wat je voor je haar kunt doen.
  • Stress

   Het is geen geheim dat stress, of het nu emotioneel of fysiek is, een enorme invloed heeft op de haargroei. Gelukkig is de door stress veroorzaakte aandoening tijdelijk.
  • Hormonale veranderingen

   Oorzaken van hormonale veranderingen kunnen zijn: zwangerschap, bevalling, medicatie, menopauze enz. en al deze factoren kunnen leiden tot aanzienlijk haarverlies of kale plekken (kale plekken) in het haar van vrouwen.
  • Straling

   Hoewel er zeldzame gevallen zijn van haarverlies na bestralingen, is het risico nog steeds hoog voor de meerderheid om dit te ervaren.
  • Geneesmiddelen

   Helaas hebben sommige medicijnen veel bijwerkingen, waaronder haaruitval.
  • Alcohol

   Hoewel alcohol geen directe invloed heeft op haaruitval, kan het wel andere gezondheidsproblemen veroorzaken, die kunnen leiden tot een slechte haarkwaliteit en zelfs haaruitval.
  • Erfelijkheid

   Genetica speelt een grote rol in ons leven.

De waarheid is dat er maar heel weinig remedies tegen kaalheid voor vrouwen zijn die haaruitval kunnen voorkomen, maar geloof ons, haar definieert niet wie u bent.

 

Moet ik mijn hoofd scheren (meisje)? Voordelen van het scheren van hoofd

Laten we het naast de bovengenoemde verklaring hebben over verschillende voordelen van kaal zijn, die andere vrouwen zullen helpen begrijpen waarom vrouwen hun hoofd kaalscheren en antwoord geven op de vraag "Moet ik als vrouw mijn hoofd kaalscheren".


  • Tijdbesparend

   Heb je je ooit afgevraagd hoeveel tijd je kwijt bent aan het wassen en drogen van je haar, eerder opstaan om je haar te stylen, het plannen van je volgende afspraak bij de salon enz. Je haar afscheren zal je zeker tijd besparen en dit is een van de grootste voordelen van het scheren van je hoofd als vrouw!
  • Geen "Bad Hair Day"

   Geen haar zal je plannen verpesten, ooit :) Je ziet er prachtig uit 24/7
  • Je kunt experimenteren met je look op welke manier je maar wilt

   Blond, roodharig, brunette, krullend, half geschoren, pixie cut... Noem maar op! Koop jezelf een aantal pruiken en begin "het spel".
  • Geldbesparend

   Haarbehandelingen, shampoos, kapsalons, haarverzorgingsbehandelingen...wow, En dit zijn nog maar de basics!
  • Opvallende verschijning

   Je krijgt veel aandacht. Val op met je unieke uiterlijk en voel je zelfverzekerd en sexy in je lichaam. Wees je eigen rolmodel!
  • Nieuwe Emoties

   Iedereen (jongen, meisje, man, vrouw...) heeft veranderingen nodig, nieuwe emoties om de eentonigheid te vermijden. En een nieuw kapsel is een van de beste methodes voor een frisse nieuwe start!

  Het antwoord op de vraag "Moet ik als meisje mijn hoofd kaalscheren?" is ja, als je wilt experimenteren met je look en nieuwe emoties wilt opwekken, een opvallende verschijning wilt krijgen, geen bad hair days wilt hebben of gewoon tijd en geld wilt besparen!

  Hoe voelt het om kaal te zijn, kale vrouwen delen hun ervaring

  Je zult het gevoel van kaal zijn nooit begrijpen, tenzij je het zelf wordt. Om je te helpen je angsten te overwinnen, hebben we "vrouwen scheren verhalen" over heel Google gezocht en de meest interessante gevonden om met je te delen.


  "Ik stond op een dag onder de douche en ik had een handvol haar in mijn handen," zei Jada. "Ik had zoiets van, 'oh mijn God, word ik kaal?' Het was een van die momenten in mijn leven dat ik letterlijk trilde van angst." Daarna sprak ze over het veranderen van haar perspectief en het denken aan alle dingen die andere mensen verliezen. Ze accepteerde het feit dat haar iets kleins is vergeleken met al het andere dat ze zou kunnen verliezen." -Jada Pinket Smith

  "Mijn haar afscheren is zo bevrijdend. Ik heb het één keer moeten doen voor een filmrol, maar ik heb het ook regelmatig gedaan," Cate Blanchett

  "Ik voel me niet mezelf als ik mijn haar niet geschoren heb," Sinead O'Connor. "Dus zelfs als ik een oude dame ben, zal ik het hebben."

  https://cutt.ly/TERkt6o


  "...Ik vond het heerlijk om een kaal hoofd te hebben, ik voelde me nog steeds vrouwelijk en mooi. Natuurlijk waren er slechte dagen, maar zelfs toen ik lang haar had, had ik van die dagen. Mensen reageerden op mij en mijn uiterlijk op dezelfde manier als toen ik lang haar had. Het deed me beseffen dat wat mensen aantrekkelijk aan iemand vinden een heel pakket van dingen is en niet slechts één eigenschap."

  "Als kale vrouw heb ik me aantrekkelijker gevoeld dan toen ik nog haar had. Ik hoef me geen zorgen te maken over of een man mijn kapsel leuk zal vinden of hoe ik het de volgende dag zal doen. Het is gewoon zo stressvrij. "

  "Twee jaar geleden werd mijn hoofd kaalgeschoren door trichotillomanie. Het is ongeveer drie maanden geleden genezen en ik heb besloten om mijn hoofd geschoren te houden omdat ik verliefd ben op de look en het is veel gemakkelijker te beheren dan mijn uit de hand gelopen krullen. Tien minuten scheren elke ochtend is beter dan anderhalf uur wassen, conditioneren, drogen en plat strijken. Sinds ik kaal ben, sta ik in vijf minuten onder de douche. Ik kan niet tellen hoeveel geld ik heb bespaard sinds ik geen shampoo en conditioner meer nodig heb...."

  "Ik was een tiener in de jaren 80 toen punk in was. Dat betekende dat een groot aantal meisjes kort/geschoren haar hadden. Ik denk dat het hielp dat ik in NYC woonde. De meisjes met het korte haar leken me cooler, gewaagder en zelfverzekerder dan de meisjes met het typische lange haar. In de 11e klas, had ik mijn haar zo kort geknipt dat het vanzelf omhoog stak. Ik weet niet of het mij het meest flatteus leek omdat ik een rond gezicht heb, maar ik vond het leuk wat kort haar bij een meisje voor mij betekende.
  Ik ben nu in de 40 en ik ben erg verdrietig als ik jonge meisjes zie. Iedereen lijkt dezelfde langharige look te hebben aangenomen...."

  Ook hebben we veel verhalen gevonden die mensen deelden tijdens de covid-pandemie. Deze moeilijke periode bracht eenzaamheid en depressie in het leven van veel mensen, wat uiteindelijk de drang naar drastische veranderingen vergrootte om het emotionele "gat" te vullen. Er zijn ook veel mensen die zeggen dat ze uiteindelijk de kracht vonden om dingen te proberen die ze altijd al wilden, zoals verschillende kapsels uitproberen. Zowel mannen als vrouwen knipten, trimden en schoren hun haar op eigen houtje en deelden hun ervaringen op sociale media om anderen te inspireren.

   

  Zie ik er nog vrouwelijk uit?

  Wat als je spijt hebt van het scheren van je haar? We weten zeker dat vragen als "Zou ik er goed uitzien met een kaalgeschoren hoofd als vrouw?", "Wat als ik spijt krijg van het scheren van mijn hoofd als vrouw?" op dit moment door je hoofd spoken.

  Laten we eerlijk zijn!

  Vrouwelijkheid en seksualiteit zijn altijd al de superkrachten van vrouwen geweest 😎 Daar is geen twijfel over mogelijk!
  Maar schoonheidsnormen zijn drastisch verschoven sinds het oude Griekenland.

  Of je nu een compleet geschoren vrouw bent, een "buzz cut girl", "mohawks woman", een "side shaved girl" of een langharige vrouw, je bent nog steeds dezelfde persoon. Je bent niet je haar! Veel vrouwen daarentegen verwachten dat ze na het kaalscheren van hun haar meteen heel zelfverzekerd en brutaal zullen worden. De waarheid is dat het je misschien geen zelfvertrouwen geeft omdat het opnieuw gewoon haar is of in dit geval, het is gewoon hun afwezigheid. Wat echt invloed kan hebben op je leven is het feit dat je deed wat je wilde. Je hebt je haar geschoren! Als je blijft doen wat je wilt elke dag, dat is wanneer je leven zal veranderen. Het is niet je geschoren hoofdhuid die je leven zal veranderen, jij bent het en je dagelijkse beslissingen.

   

  Houden mannen van kale vrouwen?

  Een andere belangrijke vraag die waarschijnlijk van grote invloed zal zijn op uw uiteindelijke beslissing is: "Houden mannen van kale vrouwen?" "Zal ik nog aantrekkelijk zijn met het nieuwe kapsel?" Welnu, mensen hebben natuurlijk verschillende smaken en voorkeuren en terwijl veel mannen een moord zouden doen voor lang, zijdezacht haar, is het goede nieuws dat er zovelen zijn die vrouwelijke kaalheid het meest sexy ooit vinden.

  Hieronder vind je een aantal reacties van gebruikers op het web:

  "Het is niet de norm, maar ik ging ooit uit met een jongen die me vroeg of ik ooit zou overwegen om een kaal hoofd te dragen. Het was gewoon iets wat hij leuk vond om wat voor reden dan ook."

  "JA!!! ik vind kale vrouwen extreem aantrekkelijk!!! Ik vind dat het zelfvertrouwen uitstraalt en zelf vind ik het heel vrouwelijk... Of kaal zijn nu komt door een medische aandoening of door keuze, een kale vrouw is top in mijn boek."

  "Heb je Black Panther (2018) (ook avengers endgame) gekeken? Herinner je je al de Wakanda strijder vrouwen? Ze waren bijna allemaal kaal ... en ...Ja... ik zou ze hot noemen! Gewoon vertrouwen en jezelf eren. Ik denk dat dat veel vrouwen behoorlijk mooi maakt."

  "Ja. Ik was nogal smoorverliefd op een vrouw die ik ontmoette op Burning Man in 2012. Ze had een aandoening waardoor ze al haar haar verloor, namelijk alopecia. Haar prachtige gezicht maakte haar gebrek aan haar goed. Ik denk nog steeds aan dat gezicht. Ze is een paar jaar geleden getrouwd, zo ontdekte ik op Facebook. Haar man is een heel gelukkig man."

  "Ik heb afspraakjes gehad met drie vrouwen die kaal waren. Twee waren uit vrije wil en één had alopecia universalis. Ik vond ze alle drie zeer aantrekkelijk. Hoezeer ik ook van vrouwen met conventionele kapsels houd, ik moet zeggen dat ik me de laatste anderhalf tot twee decennia schijnbaar meer aangetrokken voel tot vrouwen met edgy kapsels, waaronder vrouwen met mohawks en vrouwen die hun hoofd helemaal kaal scheren. Ik vind het niet alleen een erg sexy look, maar het zelfvertrouwen dat het uitstraalt is voor mij ook een grote turn-on. Sinds kort zijn mooie kale vrouwen in mijn directe omgeving als eenhoorns, dus mijn kansen om een ongetrouwde vrouw te vinden om mee uit te gaan zijn klein tot nihil. Ik zou zeker met een andere kale vrouw uitgaan en zelfs met eentje settelen, als het geluk me mocht vinden."

  "Er zijn genoeg mannen die uitgaan en zelfs trouwen met kale vrouwen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun eigen hoofd kaal scheren om hun vrouw te steunen. Mijn man zegt altijd dat ik mijn hoofd moet kaalscheren en gewoon pruiken moet kopen, zodat ik elke dag van de week een ander kapsel kan hebben. Schoonheid is niet alleen wat je met het oog ziet, het zit veel dieper dan dat."

  "Ik zou zeker met een kale dame uitgaan. Ik vind ze super aantrekkelijk en het zelfvertrouwen is voor mij een grote turn on. Ik hou echt van de kale/geschoren hoofd dames die hun hoofdhuid getatoeëerd hebben."

  "Hell yes. Mijn vrouw heeft een paar jaar geleden haar hoofd kaalgeschoren en ik heb haar gesmeekt om dat zo te houden. Dat heeft ze een tijdje gedaan en ze is zelfs een paar keer glad geschoren, dat zag er nog beter uit. Ik vroeg haar om zo te blijven en overwoog zelfs elektrolyse om glad te blijven. Ze leek vastbesloten om zo te blijven, maar veranderde helaas van gedachten. Onlangs bekende ze waarom. Dat als ze kaal zou blijven, ze het zou moeten laten tatoeëren. Weer zag ik geen probleem maar ze was bezorgd hoe ver ze zou kunnen gaan. Sindsdien draagt ze een septum ring en ik zei dat het een compliment zou zijn voor een kaalgeschoren hoofd. Vingers gekruist."

  Bronnen: 

  https://www.quora.com/Do-you-find-bald-women-attractive
  https://www.quora.com/Can-bald-women-be-beautiful
  https://www.quora.com/Do-men-really-love-bald-women

   

   

  Goed uitziende, mooie kale vrouwen  Om je te inspireren, hebben we een aantal voor en na geschoren hoofd foto's verzameld van fantastische, sterke en mooie kale vrouwen.
  1 / 7
  2 / 7
  3 / 7
  4 / 7
  5 / 7
  6 / 7
  7 / 7

  De unieke uitstraling en het zelfvertrouwen van een vrouw met een geschoren hoofd is wat in het oog springt en dat is werkelijk verbazingwekkend.

  Laten we ook eens kijken wanneer vrouwen zich begonnen te scheren?

   

  Nefertiti beeld

  In het oude Egypte zag je vrouwen met kaalgeschoren haar, omdat farao's (zowel vrouwen als mannen) hun haar scheerden. Ze gebruikten zelfs ringen om de vorm van hun hoofd te veranderen, om zo op hun goden te lijken.

  Cleopatra

  Cleopatra, een van de mooiste en machtigste vrouwen uit de geschiedenis, scheerde ook al haar haar

   

   

  een meisje met Grieks kapsel

  Het is interessant dat in de Griekse cultuur de situatie heel anders was. Haar werd beschouwd als een bron van leven en daarom lieten vrouwen hun haar zeer lang groeien en gebruikten zij verschillende linten en kransen om hun haar te stylen.


  In de 17-18 eeuwen hadden de mensen, door slechte levensomstandigheden en gebrek aan netheid, last van ernstige huidaandoeningen, slechte reuk en haaruitval. Om die dingen te bedekken, zochten de mensen naar oplossingen zoals pruiken, make-up en parfum, die uiteindelijk tot de huidige schoonheidsstandaard zijn uitgegroeid.

  Gelukkig vandaag schoonheidsnormen aan het verschuiven en veel vrouwen worden het "geschoren haar meisje" door hun eigen keuze. Door de inspanningen van vandaag om de perceptie van schoonheid te veranderen, zal er een dag komen waarop vrouwelijk kaalkopshaar of een buzz cut niet de moeite waard zal zijn om een artikel over te schrijven, omdat "vrouwelijke kaalgeschoren hoofdhaar" een volkomen gewone zaak zou zijn.

   

  Kortom, of u nu tijd wilt besparen, drastische veranderingen wilt doorvoeren of haaruitval wilt tegengaan, experimenteer met uw haar op welke manier u maar wilt! U bent dezelfde persoon met of zonder haar.
  Je hebt geen acceptatie nodig om gelukkig te zijn.
  Omhels jezelf.
  Kijk niet naar anderen, wees je eigen rolmodel en inspireer anderen.
  Je bent mooi, en jij bent degene die je leven zal opvrolijken.

  Wees moedig om kaal te zijn !!!

   

  Beeldbron:
  https://cutt.ly/2ExJF1L
  https://cutt.ly/rExHFSy
  https://cutt.ly/JExHZQW
  https://cutt.ly/UExJupw
  https://cutt.ly/6ExJabd

  https://cutt.ly/5ExJgLy
  https://cutt.ly/3ExJj8R
  https://cutt.ly/kExJl6I
  https://cutt.ly/EExJvsi
  https://cutt.ly/zExJb0W
  https://cutt.ly/0ExJm8d
  https://cutt.ly/nExJWgt
  https://cutt.ly/9ExJYYt
  https://cutt.ly/iExJUZM
  https://cutt.ly/eExJOO9

   

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *