shaved head look - een man die zijn kale hoofd alleen scheert met een elektrisch scheerapparaat
Nieuws

Moet ik mijn hoofd kaalscheren?

 

Moet ik mijn hoofd kaalscheren?

 

> Vechten tegen haaruitval: Behandelingen werkten niet

> Hoe zou ik eruit zien met een kaalgeschoren hoofd?

> Voordelen van het scheren van het hoofd

Wat als ik niet hou van hoe ik eruit zie als ik geschoren ben?

 

Als je een man bent die volwassen is geworden, heb je jezelf deze vragen waarschijnlijk meer dan eens gesteld. Stress niet! Je bent niet de enige die zich deze vraag stelt, en als je dit leest is de kans groot dat je nog steeds worstelt om de uiteindelijke beslissing te nemen.

Talrijke studies hebben aangetoond dat haaruitval een grap is van de natuur en dat iedereen haar verliest vanaf 18 jaar. Hoewel dit proces voor sommigen onopgemerkt blijft tot hun 40ste, zijn er veel mensen die al voor hun 20ste de strijd aangaan met dunner wordend en kalend haar.

Meestal resulteert dit in verlies van zelfvertrouwen en angst om er ouder en minder aantrekkelijk uit te zien.

 

In dit artikel hebben we geprobeerd de meest voorkomende vragen te bespreken die je jezelf misschien al een tijdje stelt. We hopen dat het je zal helpen om antwoorden te vinden, je kaalheid opnieuw te bekijken en mogelijke oplossingen te ontdekken.

 

Vechten tegen haaruitval: Behandelingen werkten niet

Dus laten we het vanaf het begin nemen. De kans is groot dat je er te lang tegen gevochten hebt.

Man met vol haar die naar zichzelf staart door de spiegel

Voor 90% van de mannen die merken dat ze kaal beginnen te worden, is de eerste reactie om ertegen te vechten. Haarversterkende shampoos, voedingssupplementen, oliën, laserbehandelingen behoren tot de vele remedies die over de toonbank verkrijgbaar zijn. Sommige daarvan blijken doeltreffender dan andere en kunnen het proces van kaal worden vertragen, maar in de meeste gevallen zal dit slechts een tijdelijke oplossing zijn. De reden hiervoor is dat er geen universele behandeling bestaat die voor iedereen zou werken. We zijn allemaal uniek en we hebben allemaal een uniek DNA, dus soms helpen behandelingen bij de een wel en bij de ander niet.

Bovendien kunnen veel van deze middelen bijwerkingen hebben op uw gezondheid. Om er zeker van te zijn dat u uzelf geen schade toebrengt tijdens uw strijd om het perfecte haar te laten groeien, raden wij u aan om een arts te raadplegen die de oorzaak van het probleem kan onderzoeken om een oplossing te vinden die het beste bij uw situatie past. De sleutel is het vinden van een goede specialist, want afhankelijk van de oorzaken van haaruitval kunt u een van de volgende behandelaars bezoeken:

 - Dermatologen - In veel gevallen kan haaruitval verband houden met huidproblemen en -ziekten, zoals psoriasis, seborrheïsche dermatitis (roos), schimmelinfecties.

- Endocrinologen - Miljoenen mensen lijden aan schildklieraandoeningen en andere hormonale problemen. In de meeste gevallen heeft dit een direct effect op de haargroei.

- Voedingsdeskundigen - Haargroei houdt sterk verband met de spijsvertering en een gezond metabolisme. Een goede voedingsdeskundige kan u helpen een evenwichtig dieet te volgen en gezonde eetgewoonten aan te nemen, wat op lange termijn de kwaliteit van uw haar zal verbeteren

Hoewel al het bovenstaande je min of meer kan helpen het proces van kaal worden te vertragen, is de waarheid dat als het mechanisme eenmaal op gang is gebracht, er geen manier meer is om alles terug te brengen. En zodra je dat onder ogen ziet, ga je logischerwijs op zoek naar een antwoord op de volgende vraag.

 

Hoe zou ik eruit zien met een kaalgeschoren hoofd?

U heeft verschillende zorgen over de algehele look zonder haar en dat is alleen maar goed. U gaat een stap voorwaarts zetten en uw look veranderen. Wat als je vrienden en familie het niet leuk vinden? Wat als u niet meer interessant bent voor het andere geslacht? Wat als je er te oud uitziet? Jezelf deze vragen stellen is heel legitiem. Maar in de meeste gevallen overdrijf je.

een goedgeschoren man met scheerschuim op zijn gezicht bekijkt zichzelf in de spiegel

Image courtesy (wearebald.com)

Met de evolutie van mannelijke schoonheidsnormen, kun je niet om het feit heen dat een kaal hoofd tegenwoordig een symbool van mannelijkheid en kracht is geworden. Denk maar aan Bruce Willis, Dwayne Johnson, Vin Diesel en vele anderen die tot de sekssymbolen van de huidige showbizz behoren.

Velen mannen worden kaal niet vanwege haaruitval, maar omdat het de trend is.  

Uw houding is de absolute sleutel tot succes. Neem gewoon de beslissing en wees zelfverzekerd. Aan het eind van de dag is het scheren van je hoofd niet onomkeerbaar en je kunt je haar altijd weer terug laten groeien tot waar het nu is.

Zal mijn hoofd er goed uitzien kaal?

Nu je de beslissing hebt genomen om kaal te worden, zou je beter willen begrijpen wat de impact op je uiterlijk zal zijn. Hoe moet je antwoorden op de vraag "Hoe zie ik eruit met een kaalgeschoren hoofd?". In veel gevallen zal je uiterlijk aanzienlijk veranderen na Je hoofd scheren. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden voordat je de definitieve stap neemt.

- Hoofdvorm: hoewel we voorbeelden kunnen vinden van kale mannen met verschillende hoofdvormen, die er behoorlijk goed uitzien, geldt als algemene regel dat rechthoekige, vierkante en ruitvormige hoofden er het beste uitzien zonder haar. Een sterke kin/kaaklijn garandeert een geslaagde kaalkop look voor maximale mannelijkheid en seksualiteit.

- Gezichtshaar: Als uw hoofdvorm meer rond, langwerpig of kegelvormig is, loopt u het risico dat u niet de uitstraling uit de tijdschriften krijgt. Dit is wanneer je leg een accent op je gezichtshaar (baard, snor) een meer evenwichtige look krijgen, door een accent te leggen op andere delen van je gezicht.

- Huidskleur: als algemene regel geldt: hoe donkerder je huidskleur, hoe makkelijker het is om er kaal uit te zien. Hoewel er uitzonderingen zijn, staat een kaalgeschoren hoofd beter bij een gebruinde huidskleur. Als je meer een bleek type bent, overweeg dan wat blootstelling aan de zon voor (en na) het kaal worden. Dit zal ook helpen om een opvallend kleurcontrast met je gezicht te vermijden, net nadat je je haar hebt weggedaan.

Terzijde: als je ooit een heel kort kapsel hebt gehad en je vond het er goed uitzien, dan hoef je je geen zorgen te maken, je zult er net zo goed (of zelfs beter) uitzien als je kaal wordt.

 

Ik ben slank, zal het mij passen om kaal te zijn? Ik heb een beetje overgewicht. Hoe zal ik er kaal uitzien?

Of u nu te slank bent of te veel vet hebt, naar de sportschool gaan is de ultieme beslissing voor u.

Wanneer je een kaal hoofd hebt, valt elke verandering in je lichaamsvorm en lichamelijke conditie veel meer op voor iedereen in de buurt.

Als je te slank bent, kan je uiterlijk te vrouwelijk en "naakt" worden met een kale koepel. Dan zou je wat spieren moeten toevoegen om je look krachtiger te maken.

Bij overgewicht daarentegen kan het overtollige gewicht zich in uw gezicht en hals ophopen, en dat extra vet zal veel opvallender zijn zonder uw haar omdat er geen afleiding van uw gezicht is.

Een goede fysieke conditie gaat hand in hand met een dominante mannelijke uitstraling (en daar hebben we vele voorbeelden van), dus overweeg je levensstijl te herzien en ga voor die sexy kale look waar de meisjes een moord voor zouden doen.

 Geschoren hoofd mannen staande in een rood mouwloos shirt

Voordelen van het scheren van het hoofd

Hoewel het in het begin misschien vreemd lijkt, zult u, zodra u met een kaal hoofd gaat leven, merken dat uw nieuwe toestand zo zijn voordelen heeft.

De frisse uitstraling

Een frisse look - een nieuwe start. Voor veel mensen geeft een radicale verandering van het uiterlijk een boost van zelfvertrouwen en motivatie en opent nieuwe deuren in zowel het persoonlijke als professionele leven. Zodra u die bladzijde in uw leven omslaat, zult u waarschijnlijk ook andere aspecten van uw leven (kleding, levensstijl enz.) gaan veranderen. En wat denk je? Je zult het absoluut geweldig vinden!

Tijd en geld besparen

Het onderhoud van het haar (vooral bij kalend haar) vergt voortdurende inspanningen, tijd en geld. Eens je je hoofd scherenzult u de tijd vergeten die u elke ochtend besteedt aan het bedenken hoe u uw kalende hoofd kunt bedekken, welk product u moet gebruiken om uw haar dikker te laten lijken, hoe u tijd kunt vinden om uw hoofd te wassen voor belangrijke vergaderingen, enz. Met uw nieuwe 'kapsel' staat u op en bent u klaar om te gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw uiterlijk. En last but not least: u bespaart enorm veel tijd en geld op kappers, haarbehandelingen en shampoos.

Comfort, minder zorg

Natuurlijk, ook het kale hoofd vereist regelmatige verzorgingaangezien er uiteindelijk toch haar op uw hoofd zal groeien. Ook als u ervoor kiest om maak uw kale look compleet met gezichtshaarmoet je ervoor zorgen dat je baard en snor altijd netjes zijn. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je helpen om die nette look te krijgen, beginnend met scheermesjes tot elektrische scheerapparaten die speciaal ontworpen zijn voor het scheren van het hoofd.

Hoe dan ook, als je je hoofd eenmaal kaal hebt geschoren, zul je verbaasd zijn over het gemak waarmee je met weinig moeite een kale look kunt behouden. Houd er rekening mee dat u uw kale hoofd moet verzorgen met vochtinbrengende crèmes, aftershave gels en vooral zonneschermen als je in de zon gaat.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen en weloverwogenheid, dat is wat u zult voelen als u eindelijk de deur van de eindeloze strijd met uw haar hebt gesloten. De bevrijding van onzekerheid en opgedane vrijheid is het zo waard. Onthoud dat u niet de enige bent. Miljoenen mensen hebben op een bepaald moment in hun leven met hetzelfde probleem te maken gehad. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen, kijk dan nooit meer achterom. Jij bent de beste!

Ontdek uw gelaatstrekken

Terwijl u druk bezig was uw kalende hoofd te bedekken en uw haar mooi te maken, hebt u misschien over het hoofd gezien dat u eigenlijk interessante en mooie gelaatstrekken hebt, die verborgen zijn onder uw kapsel, hoed, zonnebril of een andere manier om te verbergen dat je haar verliest. Misschien is het tijd om je ware uiterlijk te onthullen en de gelaatstrekken te onderstrepen waar je trots op kan zijn.

 

Wat als ik niet hou van hoe ik eruit zie als ik geschoren ben?

Als u voor het eerst in de spiegel kijkt, voelt u zich misschien gefrustreerd en krijgt u spijt van uw beslissing. Je vrienden en familie hebben misschien ook gemengde gevoelens over je nieuwe look. Stress je niet! Geef je entourage en jezelf wat tijd om te wennen aan je nieuwe "ik".

En onthoud, als je na een paar maanden echt niet meer met je nieuwe look kunt, kun je altijd je haar terug laten groeien tot waar het nu is.

 

Conclusie

Alle bovengenoemde vragen zijn legitiem, maar ze mogen je er niet van weerhouden om actie te ondernemen, want het voordeel om alles van je af te zetten of zoals wij het noemen "bevrijd" te zijn, is overweldigend ten opzichte van alle andere zorgen. Deze vragen die je jezelf, je vrienden en familie stelt zijn gewoon je angsten om niet geaccepteerd te worden door de maatschappij. Als je nog steeds aarzelt, zijn er veel gemeenschappen en groepen op het internet die het onderwerp bespreken, Redditbijvoorbeeld. Probeer hen te bereiken met je zorgen. Leren over de ervaringen van andere mensen zal je helpen je weg te vinden. Onthoud dat een positieve houding en zelfvertrouwen het halve werk doen. Aan het eind van de dag zullen mensen je nieuwe kaalgeschoren look alleen accepteren als je het zelf ook accepteert.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *