Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal? Ultieme gids zo nu en dan
Nieuws

Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal? [2023 Betrouwbaar Onderzoek].


Is kaalheid erfelijk? Word jij kaal als je vader het is? Alles wat je moet weten over haargenetica en waar komt het kale gen vandaan!

Terwijl vrouwen op een bepaald moment in hun leven te maken krijgen met haaruitval , lopen mannen een groter en groter risico om kaal te worden. Bij vrouwen is de voornaamste reden meestal het dunner worden en loskomen van het haar, wat gemakkelijk kan worden bedekt met lang haar, om nog maar te zwijgen van het voorrecht om pruiken te dragen, het kapsel te veranderen of haaraccessoires te gebruiken. Mannen zijn echter anders en als het om kaalheid bij mannen gaat, zijn er niet zo veel remedies.

In ons artikel zullen we deze onderwerpen behandelen:

 

Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal? 

Wat is het kaalheidsgen? "Komt mannelijke kaalheid van de moeders kant?" "Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal?"
 

Dus, welke ouder bepaalt haaruitval? Hoe werkt de genetica van kaalheid? en Hoe weet je of je kaal zult worden?

Patroon Kaalheid en Vroege Erfelijkheid Studies hebben onderzoek gedaan en uitgezocht welk familielid kaalheid bepaalt. Maar laten we, voordat we conclusies trekken en onze ouders de schuld geven, eens kijken of kaalheid dominant of recessief is en proberen de vraag te beantwoorden "Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal?".

 

Het kaalheidsgen is dominant en wordt van de vader op de zoon overgeërfd, echter via de moeder. Kaalheid is een geslachtsgebonden eigenschap en kan worden overgedragen in het geval dat de overerving duplex is. In dat geval worden de genen van vrouwen als recessief beschouwd, wat betekent dat de eigenschap van hun genen wordt gemaskeerd door de dominante eigenschap. Nog verder uitgesplitst kunnen vrouwen dit gen overdragen op de helft van hun kinderen, maar als je mannelijk bent, is er een kans dat je kaal wordt. Voor vrouwen betekent het ontvangen van dit gen meestal dat ze drager worden van het kaalheidsgen, net als haar moeder. Een vader die tekenen van kaalheid heeft vertoond, kan dit dus via zijn moeder op zijn kinderen overdragen, en meestal is dit bij mannelijke kinderen duidelijker zichtbaar dan bij vrouwen. 

Dus als je iemand de schuld wilt geven voor het kaal worden, geef dan je beide ouders de schuld.

 

Kaalheidsgen geërfd van moeder! Mythe of waarheid?

Jarenlang geloofde men dat het kaalheidsgen aan moeders kant ligt. Er is een androgeen receptor-gen dat zich op het X-chromosoom bevindt, en vele haargenetische onderzoeken suggereren dat dit gen een van de oorzaken van kaalheid is. Aangezien dit X-gebonden kaalheidsgen zich op het X-chromosoom bevindt en het alleen van de moeder wordt geërfd, ontstond het misverstand dat kaalheid van de moeder wordt doorgegeven. Met andere woorden, omdat men dacht dat het primaire kaalheidsgen zich op het X-chromosoom van de moeder bevond dat op de zoon zou worden overgedragen, krijgen mannen die kaal worden het kaalheidsgen van hun moeder en als er veel kale mannen aan moeders kant zijn, is de kans groot dat de zoon ook kaal zal worden. Dit is echter een misvatting, want wetenschappers hebben nog niet alle genen gevonden die verantwoordelijk zijn voor kaalheid. 

 

"Als mijn vader kaal is, word ik dan ook kaal?"

Zoals u misschien al weet, is het X-chromosoom niet het enige dat verantwoordelijk is voor kaalheid! Wetenschappers hebben ontdekt dat tal van andere genen, verspreid over je andere chromosomen, de reden voor kaalheid kunnen zijn. Dat wil zeggen, zelfs als je geen kale familieleden aan beide kanten hebt, kan je vader toch wat kaalheidsgenen aan je overdragen. Laten we het voorbeeld nemen van de haarfollikels. Follikels (de ankers die elke haar vasthouden) zijn gemaakt van cellen die haarfollikelcellen worden genoemd. Als die beschadigd zijn, groeien er geen nieuwe haren meer uit en wordt je haarlijn geleidelijk dunner. De genen die verantwoordelijk zijn voor deze haarfollikels zijn dus ook belangrijk, want al deze genen werken samen en zijn verantwoordelijk voor een gezonde haargroei. Kortom, als je een X-gebonden kaalheidsgen hebt of als je vader kaal is, is de kans groot dat je kaal wordt. Als u bovendien nog een aantal andere genen heeft die verantwoordelijk zijn voor kaalheid, is de kans dat u uw haar verliest nog groter. Er zijn echter nog veel blinde vlekken in dit onderzoeksgebied, en wetenschappers kunnen ons elke dag verrassen met een nieuwe revolutionaire ontdekking in de genetica. 

 

Slaat kaalheid generaties over?

Kaalheid kan natuurlijk generaties overslaan! Als je aan beide kanten van je stamboom kale familieleden hebt, is de kans groot dat jij dat ook zult zijn. Maar als de kaalheid maar aan één kant optreedt, is het heel goed mogelijk dat het MPB gen niet alleen jou maar ook je broers en zussen zal overslaan. Dit is hoe het recessieve gen werkt.

 

Waarom worden mannen kaal en hoe kun je het opsporen?

Wat veroorzaakt kaalheid: Als je aan deze voorwaarden voldoet, is de kans groot dat je kaal wordt

 

De meest voorkomende factoren die kaalheid veroorzaken

  • MPB - Een van de meest voorkomende oorzaken van kaalheid is kaalheid door mannelijke aanleg. MPB kan worden geërfd van beide kanten van iemands familie en het treft 98,6% van de mannen en 64,4% van de vrouwen.
  • Levensstijl - Slechte voeding, sterke diëten om af te vallen, alcohol, stress en roken kunnen kaalheid veroorzaken.
  • Behandelingen en medische aandoeningen - sommige medische aandoeningen, en langdurige behandelingen kunnen leiden tot haaruitval.

Patroon van mannelijke kaalheid: Wat is het en wie loopt risico?

Op welke leeftijd worden mannen kaal? Meestal krijgen de meeste mannen na hun dertigste te maken met een vorm van kaalheid. Toch zijn er steeds meer gevallen van jonge mensen die in hun twintiger jaren al kaal worden .
Haarverlies is meestal een geleidelijk proces en veel mensen missen de eerste tekenen van kaalheid. Haarverlies betekent echter niet altijd dat u in de toekomst kaal zult worden. Normaal gesproken verliezen mensen 50-200 haren per dag. Meer dan dit gemiddelde verliezen kan echter een teken zijn van slechte voeding, stress, hormonale veranderingen of een gevolg van het nemen van agressieve medicijnen, die kaalheid in de toekomst kunnen uitlokken. Om de eerste waarschuwingen niet te missen, moet elke man al in zijn twintiger jaren uitkijken naar de tekenen van kaalheid.

3 Types van mannelijke kaalheid patroon: Hoe vroege tekenen van kaalheid te detecteren

Om tekenen van kaalheid met succes op te sporen, moet je op de hoogte zijn van deze drie typen haarverlies bij mannen, die worden aangeduid als Mannelijk Kaalheidspatroon. 

 

terugwijkende haarlijn - hoe weet u of uw haarlijn terugwijkend is

Uw haarlijn trekt terug en het haar wordt dunner aan de bovenkant
Mannelijke kaalheid kan verschillende patronen van haarverlies bij mannen hebben. Het meest voorkomend is dat mannen een terugwijkende haarlijn op hun voorhoofd en kale plekken op hun kruin zien. Het begint meestal vanuit de hoeken van je haarlijn en gaat naar achteren waardoor de indruk van torenvorming ontstaat. Bovendien wordt het haar op de kruin dunner en fijner. Als u de terugwijkende haarlijn wilt opsporen, vergelijk dan uw huidige haarlijn met die van een paar jaar geleden. Kijk maar eens naar uw oude foto's. Als u een terugwijkende haarlijn, een "torenformatie" of een "M" haarlijn ziet die u een paar jaar geleden niet had en uw hoofdhuid wordt zichtbaarder, betekent dit waarschijnlijk dat u kaal aan het worden bent.

  

Vlekkerige kale plekken op het hoofd.


Je ziet kale plekken op je hoofd
Niet iedereen verliest zijn haar in zijn geheel of in hetzelfde patroon als anderen. Kale plekken komen ook vaak voor en het is een van de typen kaalheidspatronen bij mannen. Meestal voelen mannen in het beginstadium zonder duidelijke reden jeuk en pijn op deze plekken op de hoofdhuid. Meestal is het een van de eerste tekenen van kaalheid. Om deze vroege tekenen niet te missen, moet u de tijd nemen om uw haar te onderzoeken. Kijk in de spiegel of er delen zijn waar het haar dunner lijkt dan op andere plaatsen. Het is belangrijk om hier het verschil tussen dun en fijn haar te begrijpen. Als je fijn haar hebt, betekent dit dat je op een bepaalde plek misschien veel haar hebt, maar dat het fijn is en de indruk wekt alsof je wat haar bent kwijtgeraakt. Aan de andere kant, als je dun haar hebt betekent het dat er niet veel dichtheid is op dat deel van je hoofdhuid.

 

Haar begint uit te dunnen en los te laten

Uw haar begint uit te dunnen en te verslappen 
De derde vorm van kaalheid bij mannen is wanneer uw haar dunner wordt en losser gaat zitten. In dit geval kunt u merken dat u meer haar begint te verliezen dan de gemiddelde hoeveelheid die als normaal wordt beschouwd bij de dagelijkse haaruitval. Als u bijvoorbeeld uw hoed afneemt, merkt u dat er veel haar in zit, of dat er wat haar op uw handen achterblijft als u ze wast. Als u een abnormale uitval ziet en er niet veel kort haar aan de wortels groeit, is dat al een teken van kaal worden





    Hoe om te gaan met kaal worden: 4 redenen waarom je je geen zorgen hoeft te maken over kaal worden

    Voor veel mannen kan het psychologisch moeilijk zijn om met kaalheid om te gaan. We zijn er ons hele leven aan gewend om onszelf met veel haar te zien en we denken dat het een onlosmakelijk deel van onze identiteit is. Wat we over het hoofd zien is dat kaal worden heel gewoon is en dat het je niet onderscheidt van de massa, in voor- en tegenspoed. Trouwens, hier zijn 5 heel belangrijke punten waarom kaal zijn zelfs beter is.

    Geld besparen

    • U bespaart meer geld

      Naar de kapper gaan kan vrij duur zijn, vooral als je een goede knipbeurt en hairstyling wilt. Het gemiddelde bedrag dat aan een knipbeurt voor mannen wordt uitgegeven is €22,74, in het geval deze knipbeurten een eenvoudige schaar-op-haar zijn. Als je eenmaal kaal bent, hoef je niet meer af en toe naar de kapper voor een knipbeurt en hairstyling. Je kunt tot €400 per maand besparen door gewoon kaal te worden.
    Vrouwen houden van kale mannen
    • Vrouwen houden van kale mannen

      Zoals eerder gezegd, kaal worden is niet ongewoon en als je kaal bent, zorgt het er niet voor dat je opvalt in de massa. Wat het wel doet, is dat het de perceptie van mensen en hun eerste indruk van jou verandert. Veel onderzoekers zijn het eens over het feit dat kale mannen zien er extreem dominant uitonbevreesd, zelfverzekerd, fel en vrouwen vinden het geweldig. Wat vrouwen niet leuk vinden, zijn mannen zonder zelfvertrouwen, die liever weinig haar vasthouden en proberen te verbergen dat ze kaal worden. Geloof het of niet, mensen zien het en het is beter om het af te scheren en je zelfverzekerde look te rocken!
      Twijfel je nog? Kijk wat vrouwen te zeggen hebben over kale mannen:

      Gebruikers van Quora en Reddit

    Het stoort me helemaal niet. Ik heb liever een man die zijn haar afscheert en kaal wordt dan dat hij doet alsof hij nog haar heeft met een afschuwelijk kapsel of toupet om het te verbergen. Kale mannen kunnen er sexy uitzien, dus als je kaal bent, moet je het hebben.

    Kale mannen met gezichtshaar zien er het beste uit. Als je kaal wordt, geef het toe en scheer het er gewoon af.

    Ik hou van kale mannen. Erg sexy. God heeft maar zo weinig perfect gevormde koppen gemaakt en die behoren toe aan de kale mannen van de wereld! Ik hou ervan als kalende mannen het toegeven en het kort knippen of afscheren. Omhels!! Vind de vrouwen die graven en kijk nooit meer om. Draag het goed! 🙂🙂🙂"

    "Dwayne Johnson, Vin Diesel, Jason Stratham, LL Cool J, Taye Diggs.... Ik kan nog wel even doorgaan. Allemaal super hot. Het belangrijkste is dat je de combover niet probeert. Als het merkbaar begint terug te lopen, moet je het bezitten en de rest afknippen/ super kort. Dat werkt zeker voor Bruce Willis."

    "Ik hou van een kale man in een mooi maatpak. Of een uniform. Of een strakke spijkerbroek. Of...wat dan ook."

     Bespaar tijd op hairstyling

    • U bespaart tijd op hairstyling

      In goede en slechte tijden ziet uw hoofd er altijd hetzelfde uit. Je neemt een douche, je hebt hetzelfde kapsel, je doet een dutje, je hebt hetzelfde kapsel, wat je ook doet, één ding is zeker; niets kan je haar in de war brengen. Maar betekent dit dat kale mannen beperkt zijn tot slechts één look? Absoluut NIET, kale mannen kunnen verschillende stijlen van baarden voor kale hoofden.
      Ook, zodra je kaal wordt zul je zien dat je een grote keuze hebt aan accessoires om je koepel te stylen: probeer brilsjaals en hoeden of zelfs hoofd tatoeagesom een snuifje individualiteit toe te voegen aan je nieuwe look.
      Als je nog steeds twijfelt, bekijk dan deze tips voor kale mannen op hoe creëer je een winnend uiterlijk.
    kale mannen schreeuwen van geluk
    • Beter vroeger dan later

      Meestal proberen we ons vast te klampen aan het beetje haar dat nog over is, met crèmes, shampoos en andere producten, in de hoop dat het haar terug zal groeien. Maar als het kaalheidproces al begonnen is, is er geen weg meer terug. Er is geen bewijs dat deze producten de haargroei zullen verbeteren, maar er is wel bewijs dat kaalheid permanent is. Dus, het is beter om het haar af te scheren en de kale zelfverzekerde look te rocken dan te wachten tot het haar terug groeit. De eerste keer scheren kan stressvol zijn, maar het kan ook leuk zijn! Er zijn tegenwoordig veel doe-het-zelfscheerapparaten die heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Als je lang haar hebt, moet je het eerst trimmen en een doe-het-zelf scheerapparaat of een scheermes. U kunt ook gebruiken scheercrème voor het hoofd voor de gladste en schoonste scheerbeurt.

     

    Samenvattend zijn we erachter gekomen dat er veel misvattingen en misverstanden bestaan over de genetische overerving van kaalheid. We hebben ook bevestigd dat er drie hoofdpatronen van mannelijke kaalheid zijn en dat elk patroon zijn eigen duidelijke tekenen heeft die u helpen te weten of u kaal zult worden. Wat betreft de erfelijkheid van kaalheid hebben we ontdekt dat beide ouders een grote rol spelen in het kaalheidsgen en hopen we antwoord te hebben gegeven op de vraag "Word jij kaal als je vader dat ook is?". Dus, hoe weet je of je kaal zult worden, het korte antwoord is, als je vader kaal is, is er een grote kans dat jij ook kaal zult worden. Maar gelukkig is kaal worden niets anders dan transformeren in een grotere man. Vrouwen vinden het geweldig, mannen respecteren je, en er zou niets moeten zijn dat je tegenhoudt om je haar af te scheren! Wees zelfverzekerd in je nieuwe reis en veel succes!

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *