Kaal worden tijdens een lockdown? Alles wat je moet weten!
Nieuws

Kaal worden tijdens een lockdown? Alles wat je moet weten!

Vinden we het niet geweldig om zelfverzekerde mensen te zien die zich niets aantrekken van de mening van anderen en gewoon gaan voor de dingen die ze altijd al wilden?
Het is absoluut verbluffend wat de lockdown met ons doet op vele manieren. Beginnend bij zelfreflectie, onze rol in de maatschappij, eindigend met het doen van alle dingen waar we nooit de moed voor hebben gehad. Een kaalgeschoren hoofd lijkt het nieuwe "quarantaine kapsel" te zijn, gebaseerd op hoeveel mensen het deden tijdens de lockdown en wij zijn er absoluut voor!

Historisch gezien werd en wordt het scheren van het hoofd in veel verschillende culturen om verschillende redenen beoefend. Ook al werd hetzelfde van cultuur tot cultuur en om verschillende redenen gedaan, toch was er één idee dat de meeste van deze culturen gemeen hadden: minder haar, meer man!

Nu terug naar onze tijd, mensen lijken meer dan ooit na te denken over het idee om hun hoofd kaal te scheren tijdens de sluiting. Of het nu een teken is van teruggaan naar onze wortels, een spiritueel teken van een nieuw begin, of gewoon verveling, feit is dat meer en meer mensen erover denken hun hoofd kaal te scheren, en wij vinden het helemaal geweldig! Tijdens de uitbraak van het coronavirus is "Shaved Head" zelfs een van de meest gebruikte woorden in de zoekmachines en op de socialemediakanalen geworden. De populariteit van dit en vele andere soortgelijke zoekwoorden zijn van beneden naar boven gesprongen omdat duizenden mensen denken aan kaal worden terwijl ze in verplichte isolatie zitten en alles willen weten over hoofdscheren. 

Als jij ook je "quarantaine kapsel" wilt, lees dan dit artikel om het te onthullen:


    Waarom scheren mensen hun hoofd tijdens de lockdown?  

    Dag na dag besluiten meer en meer mensen hun hoofd kaal te scheren terwijl ze in quarantaine zijn wegens de situatie die wordt veroorzaakt door het coronavirus (COVID-19). De redenen zijn verschillend: de kapperszaken en kapsalons blijven gesloten, niemand verlaat zijn huis en de mensen vervelen zich. Sommige mensen willen gewoon experimenteren met hun kapsel, anderen zijn gewoon nieuwsgierig naar hoe ze er kaal uit zouden zien en de lockdown is een perfecte gelegenheid om dat uit te zoeken aangezien niemand de verandering nog een paar weken zou zien. Veel mensen die hun haar niet zelf kunnen knippen, kiezen voor een kaalkapsel omdat het veel gemakkelijker is om het te onderhouden. 

    Duizenden mannen en vrouwen deelden hun pas geschoren hoofd kijken via sociale media kanalen.

    Jason Hankins van de Universiteit van Houston werd kaal en tweette op 6 april:

    "Sociale distantie verveelde me zo dat ik mijn hoofd kaalgeschoren heb."

     

    Dit meisje schoor haar haar op de 23e dag van de quarantaine:

    "Dag 23 van de quarantaine en ik heb eindelijk mijn hoofd kaalgeschoren".

     

    Een Hawaïaanse man heeft onlangs op Twitter en TikTok zijn nieuwe look van kaalgeschoren hoofd getoond:

    "Ik heb mijn hoofd kaalgeschoren omdat ik me verveelde. Nu zie ik eruit als een verdomde manapua.😂"

    *Manapua - Hawaiiaans eten gevuld met vlees.

    Een andere, zeer lovenswaardige en humane campagne is de laatste tijd van start gegaan op Instagram. Mensen scheren hun hoofd als onderdeel van een liefdadigheidsinstelling, in een poging geld in te zamelen om hun steun en respect te tonen voor het genereuze werk dat de NHS (National Health Service) doet tijdens de pandemie van het coronavirus. 

    Alex Davis uit Bristol, een Engelse Rugby Sevens-speler, heeft zijn hoofd kaalgeschoren om geld in te zamelen via een landelijke kaalscheercampagne ter ondersteuning van de NHS:

    "De regering zegt dat we allemaal op Huis moeten blijven, tenzij het echt nodig is, terwijl ze deze onvoorspelbare noodsituatie aanpakken.

    Onze geweldige NHS-medewerkers staan in de frontlinie van deze tragische pandemie en riskeren elke dag hun eigen gezondheid om levens te redden.

    Om onze steun te betuigen aan het fantastische werk dat de NHS tijdens de Coronavirus-crisis blijft doen, willen we zoveel mogelijk geld inzamelen via een landelijke @instagram-campagne om het hoofd kaal te scheren.

    Wij beseffen dat dit een moeilijke tijd is voor het hele land, dat zich zorgen maakt over de gezondheid van zijn dierbaren en zijn persoonlijke financiën, maar alle beetjes helpen, dus doneer alstublieft wat u kunt. Met het geld dat we inzamelen, kunnen we bijdragen aan beschermende kleding voor verpleegkundigen en artsen, meer ziekenhuisbedden of apparatuur om mensen die lijden te helpen.

    Verlies een beetje maar geef veel. Donatie link in mijn profiel."

    Bekijk dit bericht op Instagram

    @shavedonatenominate De regering vertelt ons allemaal om op Huis te blijven, tenzij dat noodzakelijk is, terwijl ze deze aanhoudende en onvoorspelbare noodsituatie aanpakken. Onze geweldige NHS-medewerkers staan in de frontlinie van deze tragische pandemie en riskeren elke dag hun eigen gezondheid om levens te redden. Om onze steun te betuigen aan het fantastische werk dat de NHS tijdens de Coronavirus-crisis blijft doen, willen we zoveel mogelijk geld inzamelen via een landelijke @instagram-campagne om het hoofd kaal te scheren. We beseffen dat dit een moeilijke tijd is voor het hele land, dat zich zorgen maakt over de gezondheid van dierbaren en persoonlijke financiën, maar elk beetje telt, dus doneer alsjeblieft wat je kunt. Samen kunnen we met het geld dat we inzamelen bijdragen aan beschermende kleding voor verpleegkundigen en artsen, meer ziekenhuisbedden of apparatuur om mensen die lijden te ondersteunen. Verlies een beetje, maar geef een heleboel. Donatielink in mijn profiel. #ShaveHeadsSaveLives #StayAtHome #ShaveAtHome #NHS #Charity #Health #Corona #Covid_19 #Britain #UK

    Een bericht gedeeld door Alex Davis (@ajldavis) op

     

    Een man uit Los Angeles met een YouTubekanaal met meer dan 1 miljoen abonnees en een Twitter met 502,7.000 volgers deelde een tweet waarin hij zei dat hij zijn haar ging scheren voor het goede doel tijdens een livestream:

    De stream is live voor #HopeFromHome! we beginnen het met een knal en we matchen ELKE DONATIE tot $10,000. Kom hier en laten we wat geld inzamelen om te vechten tegen COVID-19 donaties worden zeer gewaardeerd :)"

    Later tweette hij dat ze 151.511 dollar hadden opgehaald in plaats van 50.000.

    Casey Cott en zijn broer Corey zijn op 5 april uit quarantaine gehaald voor het goede doel:

    "Doneer hieronder! Hoofd scheren om 22.00 uur live op Instagram!"


    Beroemdheden die hun hoofd hebben kaalgeschoren tijdens de lockdown

    David Beckham is een van de laatste beroemdheden die zijn haar heeft afgeschoren:

    "Moest gewoon gebeuren ✂️ #stayhome #staysafe #staystrong GOODNIGHT 🌙

     

    Tijdens de isolatie, heeft Miley Cyrus het hoofd van Cody Simpson geschoren

    "Ik heb het gedaan. Schone hoofden voor schone oceanen zeg ik!"

     

    Cristiano Ronaldo heeft zijn hoofd kaalgeschoren met de hulp van zijn vrouw Georgina Rodrigue tijdens de lockdown:

    "Blijf Huis en blijf stijlvol 💇🏽♂️Kiss (vrouw, man) #stayhomestaysafe"

     

    Tallulah Willis heeft haar hoofd kaalgeschoren met de hulp van vader en moeder Bruce Willis:

     

    Bekijk dit bericht op Instagram

    💡💡💡 - @rumerwillis

    Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski) op

     

    Carson Jones Daly, een Amerikaanse televisiepresentator en producent, heeft op 8 april tijdens de "todayshow" zijn hoofd kaalgeschoren:

    "Hier is het eindproduct! Ik denk dat we het best goed gedaan hebben! 😂Dank aan @chrisappleton1 voor het begeleiden van mijn zoon en ik bij het zelf knippen van het haar, live op @todayshow 😳"

     

     

    Anthony Rapp werd kaalgeschoren toen hij in de isoleercel zat:

    "Op een lichtere noot ... quarantaine kapsel!"

     

    Josh Griffin, Rugby league speler bij @Hullfcofficial, heeft zijn hoofd en dat van zijn zoon kaalgeschoren:

    "We hebben alleen ons hoofd geschoren, omdat er geen kappers open zijn. Man facepalmingMan facepalming Mums fuming "


    Hoe weet je of je er goed kaal uitziet? Een super-eenvoudige 10-seconden test

    Als je tot de nieuwsgierigen behoort en het nieuwe kapsel overweegt, is hier een lifehack om uit te vinden of kaal bij je zal passen. Een van de makkelijkste manieren om te weten of je er goed uit zal zien met een kaalgeschoren hoofd is een meting die John Frieda ontdekte. Na lang onderzoek kwam zij erachter welk kaakbeen er beter uitziet met kort haar of met een kaal hoofd. Voor deze meting heb je een spiegel, een liniaal en een potlood nodig. 

    Laten we beginnen! 

    1. Ga voor de spiegel staan, zodat je de zijkant van je gezicht kunt zien.
    2. Houd het potlood horizontaal onder je kin 
    3. Zet de liniaal verticaal onder je oor
    4. Meet nu de afstand van je oor tot het potlood

    Dat is het! Als de afstand tussen je oor en het potlood minder dan 2,25 inch is, kun je zonder enige twijfel voor je quarantaine kapsel gaan, je zult het rocken!



    App review - hoe zie je jezelf kaal?
    Hoe weet je of je er goed uit zou zien met een kaalgeschoren hoofd?

    Naast de John Frieda-methode kun je ook kaalheidstoepassingen proberen voordat je je nieuwe kale look in de kapsalon krijgt om te weten of je er goed uit zou zien met een kaalgeschoren hoofd. Geschoren hoofd applicaties worden beschouwd als de meest effectieve manier om te weten hoe iemand er kaal uit zou zien. Normaal gesproken maken ze je kaal op de bovenkant van je hoofd waardoor je een uitzonderlijke kans krijgt om te zien hoe je eruit zal zien zonder haar en helpen antwoord te geven op de vraag "Zou ik er goed uitzien met een kaalgeschoren hoofd?". We hebben tientallen kaalgeschoren hoofd applicaties getest en hebben 5 meest populaire gekozen die de meest realistische resultaten gaven!

     

    1. BaldBooth - beschikbaar voor zowel Android- en IOS-gebruikers, als pc en Mac

    Kale stand app review

    Probeer BaldBooth IOS/Android applicatie om uit te vinden hoe je eruit zou zien als je kaal was. BaldBooth is 100% gratis, het is beschikbaar op zowel App Store en Google Play store en het kan worden gedownload op zowel de Mac en PC. De gemiddelde waardering voor deze kale app is 3,8 van de 5. De transformatie zal binnen een paar seconden op het scherm verschijnen, en, wat nog belangrijker is, er is geen internetverbinding nodig. U kunt de resultaten opslaan in uw app galerij, foto bibliotheek of delen met uw vrienden via Facebook, Twitter, WhatsApp etc. Na het downloaden van de app, neemt u deze 3 eenvoudige stappen: 

    • Maak een nieuwe foto of kies er een uit uw fotobibliotheek of Facebook-albums
    • Pas de oog-, oor- en wenkbrauwmarkeringen aan en klaar!
    • Schud het toestel om de voor en na beelden te zien 

    Let op, Baldbooth maakt je alleen kaal aan de bovenkant van je hoofd, en laat dun haar achter op de kruin. 

     

    2. Baldify - Ga Kaal - voor Android en IOS, Mac en PC-gebruikers

    Baldify app review

    Met Baldify zie je eindelijk de kale versie van jou. Deze kale applicatie is beschikbaar voor zowel Android als IOS, Mac en PC gebruikers en de beoordelingen zijn 4,2 van de 5. Terwijl deze applicatie gratis is voor Android gebruikers, kost het $1.19 in de App Store. Om de app te gebruiken hoeft u alleen maar deze stap voor stap handleiding te volgen:

    • Neem een selfie of kies een foto uit de galerij
    • Plaats de kenmerken en tik op volgende 

    Baldify maakt je kaal maar laat haar rond de slapen. Een groot voordeel van deze applicatie is dat je verschillende kapsels kunt uitproberen, zoals Cueball, Tuft, Receding hairline, Friar etc. Dit zal u helpen de juiste beslissing te nemen en het kapsel te kiezen dat het beste bij u past. Baldify stelt je in staat om zowel op te slaan en de resultaten te delen met je vrienden!

     

    3. Kaal Gezicht - alleen voor Android gebruikers

    Kaal gezicht app review

    Bald Face is een andere grote applicatie voor degenen die willen weten hoe ze eruit zouden zien met een kaalgeschoren hoofd. Deze app is gratis en is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. De gemiddelde waardering van Bald Face app is 3 sterren van de 5. Om uw quarantaine kapsel te zien moet je:

    • Importeer een foto uit de galerij of maak een nieuwe
    • Net als andere programma's zal Baldy vragen om de oog-, oor- en wenkbrauwmarkeringen aan te passen en op "Volgende" tikken

    Binnen 2-3 seconden is uw nieuwe look klaar! Deze applicatie verwijdert alleen haar van de bovenkant van je hoofd en laat net als andere hierboven genoemde applicaties haar aan de zijkanten. U kunt op "Gereed" klikken om de opties opslaan, opnieuw proberen en delen te zien. 

     

    4. Make Me Bald Prank - alleen voor Android gebruikers

    Maak me kaal grap app review

    Make Me Bald Prank, een bekende gratis geschoren hoofd app met ratings 3 van de 5, zal onthullen hoe je eruit zou zien kaal in een paar seconden. Deze applicatie is alleen beschikbaar voor de Android-gebruikers, dus je kunt het downloaden op de Google Play Store. Make Me Bald Prank geeft je de mogelijkheid om ofwel een foto te importeren uit je bibliotheek en Facebook of om een nieuwe foto te nemen.

    • Kies een foto of neem een nieuwe foto
    • Pas de markers van je gezicht, ogen en lippen aan en zorg ervoor dat je haar in het bereik van de ellips is

    Als je op "Volgende" tikt, maakt de applicatie automatisch de bovenkant van je hoofd kaal, zodat er aan weerszijden een stoot haar overblijft. Uiteindelijk kunt u het haar omkeren en uw eigen hoofd scheren met uw vinger als scheermes. Met deze applicatie kunt u de resultaten opslaan en ook delen met uw vrienden in een aantal sociale media kanalen.

     

    5. Baldy: kale foto-editor - alleen voor Android-gebruikers

    Baldy app review

    Baldy is een gratis applicatie alleen beschikbaar voor Android gebruikers, die u kunt downloaden van Google Play Store. Deze geschoren hoofd app heeft 3 sterren van de 5 gekregen en is zeer gemakkelijk te gebruiken. Om jezelf kaal te zien hoef je alleen maar:

    • Neem een selfie of kies een foto uit de galerij
    • Pas 3 markers aan voor ogen, oren en wenkbrauwen en tik op volgende 

    In een paar seconden, zult u de resultaten zien. Deze app maakt je alleen kaal aan de bovenkant van je hoofd met nog wat haar rond je slapen. Nadat u klaar bent met het bewerken van de foto kunt u deze opslaan in uw fotogalerij en het resultaat delen via verschillende social media kanalen. 

     

    Vind inspiratie! Top 5 goed uitziende kale mannen

    Als je een fan bent van ten minste een van deze beroemdheden, weet je hoe goed ze rocken hun kale looks, ondanks hun leeftijd, gelaatstrekken, ras. Beroemdheden zoals Bruce Willis, Jason Statham, Vin Diesel en nog veel meer zijn een perfect voorbeeld van mannelijkheid, elk meisje valt voor. We zijn er meer dan zeker van dat hun kale look hier een grote rol in speelt. Je kunt een kijkje nemen in ons laatste artikel om erachter te komen hoeveel vrouwen geven de voorkeur aan kale mannen. Laten we je onze lijst van goed uitziende kale mannen.

    Bruce Willis, Dwayne Johnson, Jason Statham, Terry Crews en Vin Diesel

    Bruce Willis, Dwayne Johnson, Jason Statham, Terry Crews of Vin Diesel, dit zijn beroemde beroemdheden die bekend staan om hun kale uiterlijk. In feite kunnen we ze ons niet voorstellen met een hoofd vol haar! We hebben net besloten om u onze top 5 favoriete goed uitziende kale mannen die hun kale look ook rocken! Laten we eens een kijkje nemen naar hun geschoren hoofd voor na foto's:

     

    5. Freddie Ljungberg

    Een Zweedse voormalige profvoetballer die als vleugelspeler speelde en voetbalmanager is.

    Freddie Ljungberg met haar en zonder

     beeldbron: https://pbs.twimg.com/media/CCAPBxGWEAADahY.jpg

     

    4. John Travolta

    Een Amerikaanse acteur, zanger en danser.

    John Travolta met en zonder haar

    beeldbron: https://www.thehits.co.nz/media/7637301/gettyimages-1082615242.jpg?mode=crop&width=620&height=349&quality=60&scale=both

     

    3. Pitbull 

    Een Amerikaanse rapper, zanger, songwriter en platenproducer.

    Pitbull met en zonder haar

    beeldbron: https://www2.pictures.zimbio.com/mp/VJ7VUOKZDRpl.jpg

     

    2. Bryan Cranston 

    Een Amerikaans acteur, regisseur, producent en scenarioschrijver. 

    Bryan Cranston met en zonder haar

    image source:https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2019/10/before-after-bald-shaved-head-celebrities-26-5d9edd353708e__700.jpg

     

    1. Colin Salmon

    Britse acteur, bekend als Charles Robinson in drie James Bond-films, en James "One" Shade in de Resident Evil-filmreeks

    Colin Salmon met en zonder haar

    beeldbron: https://idposter.com/img/bigs/527/id523999.jpg


    De kern van de zaak

    Omdat we niet één of twee keer per maand naar de kapper kunnen, zoals we gewend waren, zullen de meesten van ons op den duur dat hardnekkige probleem van slordig haar krijgen en dat is een kwestie van tijd. 

    Of u het nu leuk vindt of niet, uiteindelijk zult u de knoop moeten doorhakken: ofwel scheert u uw haar af en maakt u zich het leven een stuk gemakkelijker, ofwel experimenteert u met uw haar en probeert u verschillende kapsels uit. 

    Om deze en vele andere hierboven genoemde redenen neemt het aantal mannen en vrouwen dat zich in quarantaine scheert voortdurend toe! En zo wordt of is een kaalgeschoren hoofd al het symbool geworden van de coronavirus-pandemie.

    Velen van ons hebben altijd al willen weten hoe we eruit zouden zien met een kaalgeschoren hoofd en de lockdown was een goed excuus om dat te doen!

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *