sexiga hattar för skalliga män - Newsboy Cap - Thomas Shelby, huvudpersonen i Peaky Blinders
NYHETER

5 bästa hattar för kala män 2023: idéer för sommar- och vinterhattar

Syftet med hattar var till en början att täcka och skydda kala huvuden. Konceptet att bära hattar på den tiden var dock annorlunda jämfört med nu. Män med mindre hår eller skalligt huvud kände sig inte bekväma med sitt utseende. Därför var de tvungna att bära hattar för att dölja sina huvuden. Det var först senare som fler män började bära hattar som eleganta accessoarer.

Numera anses hattar vara ett måste för alla män som gillar stil. Hattar för män är mångsidiga, praktiska och kan ge en accent till vilken look som helst. 

Skallig eller inte, en hatt är en accessoar som alla män har i sin garderob, men en rakad skalle har vissa särdrag som man måste ta hänsyn till när man köper eller bär en hatt.

I den här artikeln vill vi diskutera de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en hatt för skalliga män beroende på ansiktsform och många andra faktorer och avslöja de trendiga och coola hattarna för män år 2023.

  • Hur hittar man rätt hatt för en skallig skalle enligt ansiktsformen?
  • Vad behöver skalliga män tänka på när de väljer en hatt för sina skalliga huvuden?
  • Vilka är de trendiga hattarna för kala män år 2023?
  • FAQ
  • Hur hittar man rätt hatt för en skallig skalle enligt ansiktsformen?

    Även om en hatt är en vanlig accessoar för de flesta av oss är det svårt att välja en när det finns ett stort antal olika stilar, former och former. Det viktiga att komma ihåg är att vilken typ av hatt som passar varje person beror i hög grad på ansiktsform och frisyr (skallig i vårt fall). Så vi har tagit fram en kort guide som skulle hjälpa till att göra rätt val för dig baserat på din ansiktsform nedan:

    hattar på lång ansiktsform - hattar för kala män

    Lång 

    Ett långformat ansikte är märkbart längre. Pannan, kindbenen och hakan är lika breda och hakan är lite rund.

    Det rekommenderas att bära cowboyhattar, solhattar, breda hattar eller hattar som skär över pannan för att visuellt förkorta effekten av ett långt ansikte. 

     

    hattar på runda ansiktsformer - hattar för kala män

    rund   

    Ett runt ansikte är som ett fyrkantigt ansikte med mjukare vinklar. Fedora- eller klockahattar passar bäst för runda ansikten. Att luta sig mot dessa hattstyper fungerar bäst här eftersom de visuellt får ditt ansikte att se längre ut.

     

     

     

    hattar på fyrkantig ansiktsform - hattar för kala män

    torg

    Ett fyrkantigt ansikte har bredd runt pannan, kindbenen och käkarna.

    Med det fyrkantiga ansiktet passar det bäst att ha en bred och bred brätte. En cloche passar också bra för den här typen av ansiktsform. Det fyrkantiga ansiktet har en stark käklinje, som kan se överdriven ut på grund av vinklade hattar; därför rekommenderas inte vinklade hattar om du har ett fyrkantigt ansikte.

     

    hattar på oval ansiktsform - hattar för kala män

    Oval

    Ett ovalt ansikte är något längre, mer likt formen av ett ägg, och kindbenen är lite bredare än käken och pannan; de är rundade.

    Här är situationen enkel: Skalliga män med ovala ansikten har mångsidighet i valet av hattar, eftersom det ovala ansiktet passar till nästan alla hattstyper.

     

    hattar på diamant ansiktsform - hattar för kala män

    Dimond

    Ett diamantformat ansikte är bredare runt toppen av huvudet och har en smal käklinje. Det bästa alternativet för diamantformade ansikten är pull-on eller pork pie.

     

     

     

     

    Vad behöver skalliga män tänka på när de väljer en hatt för sina skalliga huvuden?

    Bekvämlighet - Du måste vara uppmärksam på storleken och materialet på en hatt eftersom bekvämligheten är viktig när du bär en hatt i flera timmar. Så när du väljer en hatt ska du tänka på om det är bekvämt för dig att bära den och se till att storleken passar bra och att framför allt det inre materialet inte är syntetiskt, för att undvika svettning och irritation.

    Senaste trenderna - Vare sig du gillar det eller inte är en hatt en modeaccessoar, och innan du köper en hatt vill du säkert hålla dig uppdaterad om de senaste modetrenderna. Du kan alltid låta dig inspireras av trender och införliva dem i din vardagslook. Till exempel har 90-talsstilen nyligen blivit mycket populär bland ungdomar. Som ett resultat av detta har många ungdomar börjat experimentera med vintagekläder: klassiska läderjackor, överdimensionerade flanellkläder, baggy jeans osv. Samma sak gäller för hattar. Så kolla in vår stilguide för 2023 för att se till att din look rockar!

     

    Vilka är de trendiga hattarna för kala män år 2023?

    Thomas Shelby, huvudpersonen i Peaky Blinders, bär Newsboy Cap.
    Bildkälla: https://bit.ly/3pQczzY

    Newsboy Cap
    De tidiga 1800-talets gamla skolmössorna gör en enorm comeback. Många kala män inspirerades av Thomas Shelby, huvudpersonen i Peaky Blinders, till att bära de platta hattarna. Och Thomas Shelby är karaktären som alla kvinnor faller för faktiskt. En newsboy cap är också känd som en platt keps. Golfmössor för män är lätta att förväxla med platta mössor, men de är inte samma sak. Platta kepsar kan bäras både till vardagliga och formella kläder. Du kan bära platta kepsar under alla årstider, och de är alltid trendiga eftersom de representerar en klassisk modeaccessoar.

    Obama bär Fedora-hatt - hattar för kala män

    Bildkälla: https://bit.ly/3m2tuhs 

    Fedora-hatt
    Fedoran är den mest ikoniska och populära hatten genom tiderna. Fedora uppstod först i Storbritannien på 90-talet. Fedoran har en unik design och är en av de bästa hattarna för skalliga män för att piffa upp sitt utseende. Intressant nog är fedoran mycket populär, särskilt bland skalliga män. Det beror på att fedora är ett utmärkt val om en skallig man vill skydda sitt huvud och samtidigt se snygg ut. Hatten ger en enastående täckning av hårbotten eftersom brätten omsluter hatten och täcker pannan från solen. Dessutom anses fedororor vara en av de bästa vinterhattarna för män.

    Skalliga män som bär Bucket hats - hattar för skalliga män
    Bildkälla: https://bit.ly/3lYRguO 

    Bucket hat
    Bucket hats är tillbaka och har en intressant historia. De blev populära under 90-talet när rapartisterna oftast bar dem. Bucket hats har breda, nedåtlutande brädor som liknar en omvänd hink. Du kan styla hinkhatten med en bomberjacka för en sofistikerad retrolook och krydda din "kala med skägg" looken med ett snyggt getskägg.

     huvudpersonen i Breaking Bad-serien bär Pork Pie-hatt - hattar för flintskalliga män

    Bildkälla: https://bit.ly/3dIbFzX

    Pork Pie-hatt
    Alla känner till tv-serien Breaking Bad och alla minns säkert huvudpersonen och den berömda hatten som han alltid bär. Ja, det är den berömda hatten som är känd som pork pie-hatten. Hattens form är liten och rund och brätten är smal. Hatten var mycket populär under 1800-talet. Trenden från 1800-talet fortsätter att förbli populär bland män, särskilt bland kala män, inspirerad av huvudpersonen i serien Breaking Bad. Och gissa vad? Han är också skallig!
    Fläskpappan kan bäras för att komplettera antingen en formell eller avslappnad outfit.

    hattar för kala män - Justin Timberlake bär Trilby-hatt
    Bildkälla: https://bit.ly/3e1SHo9

    Trilbyhatt
    Trilbyhatt och fedora har mycket gemensamt och är ibland lätta att förväxla, men trilbyhatten är en annan typ av hatt. Trilbyhatten har en mindre brätte och en högre krona än fedora. Trilbies är bekväma och kan bäras under varmt väder. Det intressanta är att trilbyhatten under hela historien var mycket populär bland det höga samhället. Rika män föredrog att bära trilby vid lyxiga evenemang och kunde ofta bära den under hästkapplöpningar.

    hattar för kala män - Skallig man med mössa
    Bildkälla: https://bit.ly/31TwSob

    Mössa
    Mössan är den vanligaste casual looken. Den är varm, bekväm och har tusentals färger för att hålla ditt skalliga huvud varmt och snyggt. Beanie har blivit oumbärlig i varje skallig mans garderob eftersom den är praktisk och kan bäras varje dag. Den passar nästan till alla kläder, från kontorslooken till stadshipstern, och du kan bära den både höst, vinter och vår.

    hattar för flintskalliga män - flintskalliga män med Trucker-hatt

    Bildkälla: https://bit.ly/3DPXSlr

    Truckerhatt
    Trackerhattar för män är mycket populära. Hattens bakre del skyddar dig från solen under varma sommardagar. Den enda nackdelen är att du inte kan bära den året runt eftersom den inte alltid är lämplig för vädret.
    Så vad är det bästa sättet att styla truckerhattar för män? Den passar bäst till en avslappnad outfit som jeans och en T-shirt.

     

    FAQ

    För att se till att du inte har några frågor har vi hittat de vanligaste frågorna som kala män ställer och besvarat dem åt dig!

    Orsakar skallighet om man bär en hatt?
    Det finns inga exakta bevis eller forskning som bevisar att bära hatt orsakar skallighet. Se bara till att bära en hatt som inte är för tajt och välj rätt hattstorlek för att se till att ditt huvud passar bekvämt i hatten.


    Hur håller man ett skalligt huvud varmt?
    Att vara skallig blir mindre trevligt när det blir kallare, eftersom du måste täcka huvudet för att hålla det varmt. Men oroa dig inte, det finns många coola och varma hattar för män som du kan bära under vintern. Välj bara en hatt som täcker din hårbotten helt och hållet och som inte irriterar din hud eller orsakar klåda, och en hatt som är ett uttryck för din sanna personliga stil.


    Vi hoppas att vår lilla guide hjälper dig att välja en hatt för din skalliga hatt. Var inte rädd för att experimentera med stilar och former; mode handlar trots allt om självuttryck.

    Lämna svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *