Topp 8 bästa aftershaver för huvud och ansikte för män 2023
NYHETER

Topp 8 bästa aftershaver för huvud och ansikte för män 2023

 

Vad är en aftershave?
Är aftershave nödvändigt?
Typer av aftershave för män
Topp 8 bästa aftershaves för huvud och ansikte! Hur väljer man aftershave?
Hur använder man aftershave?
Vanliga frågor om aftershave

 

Vad är en aftershave?

Det är väl namnet som är ledtråden, eller hur?
Aftershave är alla typer av vätska, gel, balsam eller andra ämnen som du applicerar i ansiktet eller på huvudet efter varje rakning för att desinficera huden, fräscha upp, tona upp och lämna ansiktet lätt parfymerat.

Att använda aftershave är en ritual för de flesta, men valet kan vara svårt när det gäller den bästa aftershaven för en skallig skalle, eftersom det beror på många faktorer som hudtyp, ingredienser och konsistens.

En väl vald aftershave kan hjälpa dig att förebygga obehag som kan uppstå efter rakning. Det är främst nödvändigt för dem som har känslig hud och vill förebygga akne, irritation, torr hud och lugna rodnad. Syftet med aftershave är alltså att lämna din hud uppfriskad, lätt doftande och förebygga vissa hudproblem.

 

Är det nödvändigt med en aftershave?

Nu är det dags att diskutera fördelarna med aftershave. Att använda aftershave ger en man olika fördelar.

  • Din hud är mer skyddad

    Du kanske inte inser det, men vid rakning avlägsnas det översta lagret av din hud, vilket gör att den är utsatt, vilket kan leda till följande solbränna, torrhet och irritation. Därför behöver din hud en bra aftershave som ger ett skyddslager.

  • Hudvård

    Aftershaves för män ger dig ett slätt, tonat och snyggt utseende genom att hålla huvudet och ansiktet återfuktade.

  • Det är hygieniskt

    Aftershaves är hygieniska på grund av deras antibakteriella egenskaper. Som vi vet kan rakning leda till täppta porer, vilket kan orsaka pormaskar, vita pormaskar och akne. Att lägga aftershave är ett bra sätt att döda bakterier och skydda din hud.

  • Den luktar gott

    Doft spelar en stor roll för hur du känner dig, eftersom den kan förbättra ditt humör... När du vet att din hud ser perfekt ut och att du luktar fräscht, får du en naturlig ökning av ditt självförtroende.

 

Typer av aftershave för män

aftershave lotion vs. balsam


Det finns huvudsakligen tre typer av aftershave för män:

  • Balsam för aftershave

    har en tjockare konsistens än krämer eftersom de inte innehåller vatten. De är vanligtvis alkoholfria och tillverkade av oljor och bivax.

  • Aftershave Splash

    är en genomskinlig vätska med stark doft. De är vanligtvis alkoholbaserade och är avsedda att förhindra irritation vid mindre skärsår.

  • Aftershave Lotioner

    är en vätska, men de skiljer sig från en Aftershave Splash eftersom de har en lägre alkoholkoncentration. De består vanligtvis av sheasmör, glycerin och aloe vera.

 

Hur man väljer en aftershave

När du nu har en viss bakgrund om olika typer av aftershave är det dags att diskutera nästa fråga, som är "Hur väljer man den bästa aftershave för huvudet och ansiktet?".

Svaret på denna fråga beror främst på din hudtyp. Därför bör du först bestämma din hudtyp och först därefter kan du välja aftershave. Vi kan dela in hudtyperna i fyra huvudgrupper: normal, torr, fet och känslig. Låt oss dyka djupare och se vilka som är de 8 bästa aftershaves för män 2023 för din hudtyp, här hittar du både dyra och prisvärda aftershave lotioner och balsam:

- Aftershave för normal hud
- Aftershave för torr hud
- Aftershave för oljig hud
- Aftershave för känslig hud 

 

Aftershave för normal hud

Låt oss först klargöra vad vi menar med normal hudtyp.

Den normala huden är välbalanserad, varken för torr eller för fet hud. Den har ett rent, mjukt utseende och knappt synliga porer, blemmor och fläckar.
Du behöver ingen särskild vård för normal hud. Se bara till att använda en aftershaveprodukt som återfuktar och slätar ut huden utan att kväva porerna, eftersom huden behöver andas.

Här är 2 bra aftershaves för normal hud:

 

After Shave balm från Skull Shaver

aftershave från Skull Shaver

 

Om du letar efter en paraben- och sulfatfri produkt och en produkt som är rik på E-vitamin och många andra naturliga ingredienser har du kommit rätt, eftersom det är en av de bästa naturliga aftershave-balmerna.
Denna produkt har en högkvalitativ växtbaserad formel och har inte testats på djur. Passar utmärkt för alla hudtyper, inklusive normal hud.

Kundomdöme:
"Jag letade efter ett 100 % naturligt aftershave balm utan några obehagliga kemiska ingredienser. Till slut hittade jag Skull Shaver's Aftershave Balm. Den luktar väldigt gott, det känns som om den 'rengör och desinficerar alla porer och huden'. Rekommenderar den definitivt!"

 

Ansiktsfuktkräm från Sukin

aftershave för män av sukin


Facial moisturizer från Sukin är en av de mest väldoftande rakvattnen för mannens huvud och ansikte. Sukin erbjuder dig en produkt som är skapad speciellt för mäns hud. Denna ansiktsfuktkräm är tillverkad av sesam-, kokos- och jojobaoljor samt Aloe Vera som återfuktar och lugnar din hud.
De andra ingredienserna den innehåller är Baobab-extrakt, E-vitamin och tasmanisk peppar som främjar en frisk hud, och den maskulina blandningen av kanel och citrus fräschar upp sinnena. Massera försiktigt in en liten mängd av Sukin ansiktsfuktkräm i ansiktet, på huvudet och halsen efter rakning en eller två gånger dagligen.

Kundomdöme:
"Jag är inte en person som är intresserad av ansiktsvård i vanliga fall. Jag är utomhus mycket och behövde något som återfuktar mitt ansikte. Jag är inne på min tredje flaska på drygt ett år. Jag använder sparsamt och den gör jobbet på ett strålande sätt. Den luktar gott och ger inte känslan av att ha doppat ansiktet i fett eller förvandlar dig till en bowlingkula med glänsande ansikte.
Tack för att ni gör en fantastisk produkt som är djur- och grymtfri."

 

Aftershave för torr hud

En jämn rakning kan vara kraftfull, men rakning kan också förstöra allt det roliga om du har torr hud. Ibland kan rakning torka ut huden på huvudet eller få den att kännas stram, sträv och se tråkig ut. När huvudets hud torkar så småningom börjar den flagna och orsakar mjäll. Du kan också få rodnad som följer med torr och kliande hårbotten.

Den obehagliga känslan uppstår när huden inte behåller tillräckligt med fukt.
Du kan undvika torr hud genom att använda rakvattenbalsam som innehåller naturliga ingredienser som sheasmör, kokosolja, honung eller aloe vera. Försök att undvika aftershaves som innehåller alkohol.

Nedan presenteras de 2 mest rekommenderade rakvattnen för torr hud:


CeraVe fuktgivande kräm

aftershave för män från cerave


CeraVe moisturizing cream är den bästa aftershave för män med torr hud, eftersom den återfuktar huden och håller den återfuktad hela dagen. Den återfuktar och skyddar hudens naturliga barriär. Denna produkt är parfymfri; den är icke-komedogen och hypoallergen. Du kan applicera produkten i ansiktet och på huvudet så ofta du behöver.

Kundomdöme:
"Jag fick den här krämen som en test men trodde inte att den skulle kunna fungera på min typ av hud. Efter att ha använt flera torr/eksem hudvårdsprodukter från affären/kemister och läkare fungerar vissa bara tillfälligt. Men sedan jag använde den här produkten visar sig skillnaden, efter att ha använt den i en dag är min hud mindre torr vilket innebär mindre krämighet. Äntligen fungerar något! Hoppas bara att den inte är dyr när den kommer ut i butikerna!. Tack för att jag fick testa den. "

Återhämtningskräm från Shiseido

aftershave för män från Shiseido


Den här produkten är speciell, gjord för huden som torkar och skadas efter rakning. Den verkar för att återfukta och lugna torr och irriterad hud och bevarar dess fukt under hela dagen. Den är också testad av dermatologer.

Kundomdöme
"Mycket bra produkt. Jag har använt den i mer än 5 år."

  

Aftershave för oljig hud

Hårbotten blir snabbt fet om du har fet hud. Vanligtvis håller den producerade oljan huvudet återfuktat, men om kroppen producerar för mycket olja kan det leda till ett oljigt och glänsande huvud. Den här hudtypen verkar ha stora porer och är känslig för pormaskar.

Så hur man väljer en aftershave för fet hud: Det viktigaste är att du letar efter en aftershave som inte innehåller sheasmör, eftersom det kommer att återfukta huden för mycket och orsaka mer olja på din hud.
Leta efter något som lugnar porerna och är vattenbaserat. Du bör också föredra produkter som innehåller en viss mängd alkohol, som torkar ut en del av oljan som du har på huden.


Här hittar du 2 aftershaves som är bäst för fet hudtyp:

Weleda after shave balm

Weleda aftershave

 

Weleda är en fuktgivande aftershave-lotion som har uppfriskande egenskaper. Den erbjuder dig en snabbabsorberad daglig fuktkräm med en ren och fräsch doft som återfuktar, skyddar och slätar ut din hud under hela dagen. Denna aftershave formulerad med flera naturliga ingredienser och låg koncentration alkohol. Skaka bara före användning och applicera försiktigt i ansiktet och på huvudet.

Kundomdöme:
"Den har en riktigt lätt och subtil doft och är utmärkt efter morgonrakningen. Jag har inte haft några problem med den och skulle rekommendera att använda Weleda men's face cream tillsammans med den."

Clinique For Men Oil Control Mattifying Moisturizer

 

Clinique aftershave för män

 

Letar du efter den bäst säljande aftershave-lotionen för män i Storbritannien?
Denna oil control mattifying moisturizer från Clinique kan vara ett oersättligt föremål i ditt badrum om du har fet hud. Den ger inte bara lätt fukt, utan ger också en behaglig känsla på huden, balanserar fet hud och hjälper till att matta din hud under hela dagen.

Kundrecension
"Jag har länge letat efter en fuktkräm som kan kontrollera glans eftersom jag har kombinerad hud, med en fet T-zon och torra kinder. Varje oljekontrollerande fuktighetskräm som jag har provat hittills har alltid fått mig att bryta ut i fläckar utom denna! Håller glansen i schack, även om den förmodligen skulle behöva återappliceras en gång under dagen. Den har hållit alla irriterande fläckar i schack och verkar göra ett bra jobb. Huden ser friskare ut och känns mycket finare. Jag kommer definitivt att köpa den här igen."

Aftershave för känslig hud

Om din hud lätt blir irriterad har du känslig hud, eftersom denna typ av hud är mer sårbar än normal hud. Att identifiera symtom som rodnad, stickande, klåda och brännande hjälper till att fastställa hudens tillstånd.

Det kan vara väldigt obehagligt att uppleva irritation efter rakning, men det är ett vanligt problem.

Irriterad hud kommer inte bara att besvära dig utan också vara synlig för alla. Detta är inget problem längre, eftersom det finns många efterbehandlingar för skalliga huvuden som hjälper till att förebygga hudirritationer.

Det bästa du kan göra för irriterad hud är att använda ett aftershave-balsam som innehåller naturliga ingredienser med antiinflammatoriska egenskaper. Det skulle också vara bra om du också letar efter en icke-oljig formula och PH-balanserade produkter.
Så vad är det bästa rakvattnet för känslig hud? Låt oss ta reda på det!

After-Shave Balm NUXE Men

aftershave för män från NUXE

Aftershave balm från Nuxe är formulerat för alla hudtyper, även känslig hud. Om du har känslig hud rekommenderar vi dig alltså att använda denna produkt, eftersom den är tillverkad av naturliga ingredienser som ekbark, avenboksknoppar, sandelträ, slem från baobabblad, araukariafrö, hästkastanj osv.
Använd den på morgonen eller kvällen efter rakning, även om den också kan användas som en del av en daglig hudvårdskur.

Kundomdöme:
"Efter att ha använt den här produkten har inget annat jag har provat kommit i närheten av kvaliteten."

 

Aftershave Gel från Horace

Aftershave för män av horace


Horace aftershave gel är tillverkad till 95,7 % av naturliga ingredienser. Den är dessutom fri från silikon, parabener och mineraloljor och hjälper din hud att läka efter varje rakning. Den fräschar upp, motoriserar din hud och slätar ut Brännskador från rakhyveln. Dessutom innehåller den Aloe Vera som lugnar din hud och hjälper till att reparera den, kukuioljan ger näring och lugnar din hud och den magiska mentolen gör att din hud känns uppfriskad och stärkt.

Kundomdöme:
"Ett av de bästa gelerna jag har sett. Rekommenderas definitivt om du som jag lätt får utslag efter rakning.
Rekommenderar denna produkt "

 

Hur man använder aftershaves

Följ dessa tre enkla steg för att använda rakvattnet på rätt sätt:

  • Skölj

    Skölj huvudet och ansiktet med kallt vatten efter rakning. Det stänger dina porer och gör det svårare för överflödig olja, smuts och bakterier att täppa till huden i ansiktet. Dessutom kommer det att få dig att känna dig mycket mer vaken!
  • torr

    Använd en ren handduk för att torka. Gnugga inte med handduken, eftersom det kan irritera eller skada huden.
  • Applicera aftershave

    Det sista steget är att lägga en liten mängd aftershave i händerna och applicera den jämnt på huvudet och ansiktet som du har rakat.


Se till att du också läser instruktionerna på förpackningen när du använder produkten, eftersom de kan innehålla specifika instruktioner om hur du använder aftershave eller hur mycket aftershave du ska använda.


Här är en liten jämförelsetabell för alla de produkter som presenteras ovan

 

jämförelseschema för 8 aftershaves för huvud och ansikte

 

Vanliga frågor om aftershave


Går aftershave av/förfaller?

Svaret är JA. Den kan hålla i sex månader till fem år, beroende på ingredienserna och hur den förvaras. Aftershaves, liksom alla produkter, förlorar styrka eller ger en konstig, sur lukt med tiden. Om du letar efter en aftershave som håller länge och är av god kvalitet bör du därför föredra de som innehåller alkohol, eftersom de normalt håller längre och låter dig få ut mesta möjliga av dem.


Hur länge håller aftershave?

Syftet med aftershave är att förebygga obehag som kan uppstå efter en rakning, och det är inte tänkt att ha samma funktion som parfym. Den innehåller högst 1-3 % parfymolja och håller normalt i ungefär 2-3 timmar.


Kan aftershave ersätta fuktighetskrämen? / Är aftershave en fuktkräm?

Tror du att aftershave och fuktighetskräm bekämpar samma problem?
Dessa två är utformade för olika syften. En fuktighetskräm hjälper mot torr hud och aftershave lindrar irritation efter rakningen. Även om aftershave kommer att ha fuktgivande egenskaper bör du använda en bra fuktkräm för att ge din hud den bästa lösningen mot torrhet.


Och slutligen ser aftershave alltid ganska coolt ut i filmerna. En välklädd gentleman skulle ge sig själv en felfri rakning följt av en smäll på kinderna med en liten mängd aftershave. Varför skapar du inte din egen "film" där du är hjälten som tycker om att raka sig och ta på dig en aftershave?


Relaterade guider
Hur rakar du ditt eget huvud?
Bästa rakkrämen för huvudet?

 

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *