flintskallig med skägg - en snygg flintskallig kille med skägg
NYHETER

Varför och hur man bär skägg med en skallig skalle? [2023 Definitive Guide]

Skäggstilar för skalliga män i enlighet med ansiktsform och personlighet

Att förlora hår och känna en förlust av självförtroende? Du behöver inte oroa dig, vi har skrivit den här artikeln åt dig, för att ge dig tips om hur du ser fantastisk ut genom att skapa en skallig look med skägg. 

För länge sedan har det funnits en stereotyp om att skägget är oattraktivt. kala män. Numera har dock rakat huvud med skägg blivit en ny het trend, som ofta syns på kändisar. Tänk bara på det. Det är verkligen något med att vara skallig och skäggig som bara utstrålar makt och maskulinitet. Det råder ingen tvekan om att kombinationen av rakat huvud och skägg är något du borde prova! Varför raka huvudet och ha skägg? Läs den här artikeln för att ta reda på det:

 

  1. 10 bevisade skäl att vara skallig med skägg

  2. Skäggstilar för skalligt huvud, enligt ansiktsform och tillfälle

  3. +Bonus: Skäggstilar för lång och dubbel haka

 

 

10 beprövade skäl att vara skallig med skägg

1. Kvinnor gillar det 

Enligt statistiken, kvinnor tycker att män med skalligt huvud och skägg smarta, dominanta, starka, stiliga och mycket charmiga. Statistiken visade också att bilder på " skallig och skägg " bedömdes av kvinnor som 13 % mer dominanta, 6 % mer självsäkra, 10 % mer maskulina, ungefär en tum längre och 13 % starkare än bilder på män med fullt hår. Ett stadigt skägg med ett skarpt rakat huvud får kvinnor att se en annan manlig och tuff sida av dig. Du kommer att vara mycket mer attraktiva för kvinnor med din nya look, det är bara att prova!

2. Skapa önskad form på ditt ansikte

Om du tappar håret eller bara bestämde dig för att raka huvudet här är ett perfekt sätt att skapa din ansiktsform. Hur sorgligt det än är, med ett skalligt huvud kan man inte helt dölja formen på huvudet. Den goda nyheten är att det är här ansiktshåret kommer för en räddning.  Det låter dig justera formen och konturerna av ditt huvud, för att få önskat skalligt utseende. Om du till exempel är mager kommer du att öka antalet polisonger och kinder. I vilket fall som helst, innan du bestämmer dig för en viss stil, se till att bestämma din naturliga ansiktsform. I nästa del av den här artikeln kan du hitta de bästa skäggstilarna för skalliga män med olika typer av ansiktsformer.

3. Extraordinärt och mycket mer attraktivt utseende

En annan fördel med att ha rakat huvud med skägg är att du får ett enastående och attraktivt utseende. Det är ingen hemlighet att ovanliga karaktärer med livlig individualitet alltid får mycket mer uppmärksamhet. Med denna extraordinära och kreativa kombination kommer alltså en skallig kille med skägg att sticka ut ur mängden och få ett extremt attraktivt, fräscht och aktuellt utseende. Ditt nya utseende blir början på ett nytt äventyrligt liv, där du aldrig kommer att känna brist på kvinnors uppmärksamhet!

4. Ett rakat huvud och ett skägg subtraherar år från din ålder

När vi är unga oroar vi oss aldrig för hur vi ska se ännu yngre ut, hålla oss friska eller ta hand om oss själva. Men när vi når fyrtioårsåldern blir detta ett stort bekymmer för alla. Studier visar att en man med skalligt huvud och skägg ser yngre ut än de som bara har rakat huvudet. Särskilt om du bestämmer dig för att färga skägget, dölja det vita håret och ta hand om din hårbotten kommer du utan tvekan att få din önskade look.

5. Skapa en "Tough Guy Look" och betona den maskulina sidan av dig

Vi hör ofta män som klagar på att de ser barnsliga ut när de är rakade i ansiktet. Att odla skägg är en av de bästa lösningarna på detta! Ett rakat huvud med skägg är nyckeln till att bemästra "Tough Guy Look", för vilken en rakapparat för huvudet och ett skäggklippare är allt du behöver. Bara raka huvudet, låt skägget växa och sköt det regelbundet.

En perfekt kombination av stil och maskulinitet som skulle hålla alla ögon på dig.

6. Hitta rätt balans 

Att berövas att ha ett huvud fullt av hår människor tenderar att växa hår någon annanstans, vilket vanligtvis visar sig vara skägg eller / och en mustasch. Faktum är att det senare är ett perfekt sätt att balansera det övergripande utseendet med en minimal ansträngning. Det är därför att ha ett skägg med rakat huvud gör en av de nuvarande modetrenderna. Lyckligtvis kan du ha ett välskött skägg trots att du förlorar hår. Så stressa inte om din skalliga look, lägg bara till lite ansiktshår och rocka det!

7. Bli av med irriterad röd hud

Att raka ansiktet varje dag är verkligen svårt för din hud, eller hur? Röd och irriterad hud, hack och skärsår, inåtväxande hår etc. Detta beror på att ansiktshuden är mycket känsligare än huvudets. Så att odla ett skägg betecknar rakning mindre ofta och därmed ta hand om din hud och hälsa. Dessutom kommer du att ha ett definitivt attraktivt utseende med ditt glänsande skalliga huvud och ett elegant skägg.

8. Skapa ditt intellektuella och vinnande utseende

Perfekt idé för en intellektuell look! Ett rakat huvud och ett snyggt skägg - det är allt du behöver för att få ett intellektuellt utseende. Människor är psykologiskt fördomsfritt inställda till att se män med skalligt huvud och skägg som dominanta ledare och enligt statistiken är det troligare att de är framgångsrika. Så "rakat huvud och skägg" kommer att bli ditt vinnande utseende vid intervjuer, affärsmöten och när du förhandlar med partnerna. Lägg till ett par snygga glasögon för att komplettera din vinnande look.

9. Dölja en lång haka

Om du har en lång haka som inte tilltalar dig och vill dölja den, är skägget ett sätt att göra det. Till skillnad från Kvinnor som inte har många alternativ.kan män enkelt dölja detta särdrag under ett tjockt lager skägg. Att odla ett helskägg eller ett spetsigt skägg är den bästa lösningen för din typ av ansikte. Det hjälper inte bara till att få den önskade formen för ditt ansikte, utan skapar också en maskulin look med ditt skägg. tydligt rakat huvud.

10.Dölja en dubbel haka

Att odla skägg är en enkel och effektiv lösning för dem med dubbel haka. Detta är ett perfekt sätt att täcka upp en dubbel haka, vilket ger ditt ansikte ett mer definierat utseende och skapar illusionen av mindre kroppsfett. Tveka inte och prova detta användbara tips för att skapa din bästa stil!

 

Rakat huvud med skägg: Skäggstilar för skalligt huvud

Efter alla fördelar som nämns ovan, om du har bestämt dig för att odla ett skägg med skalligt huvud, fortsätt bara att läsa för att ta reda på hur du väljer rätt skäggstil och för att upptäcka coola skäggformer för skalliga killar.

Det första steget för att avslöja hur man ser bra ut med skägg är att identifiera din ansiktsform och sedan välja en skäggstil som passar din ansiktsform, föredragna stil och tillfälle․ Här finns sju huvudsakliga ansiktsformer: avlång, rektangulär, rund, fyrkantig, diamant, inverterad triangel och triangel. När ansiktsformen är definierad måste du välja skäggstil enligt din ansiktsform, tillfälle och föredragna stil. Här är de bästa skäggstilarna för kala män enligt ansiktsformer, tillfällen och olika stilar. Är du redo för den stora förändringen?


AVLÅNG

Denna ansiktsform identifieras av en lång och smal benstruktur.

Ett skägg kort i botten och fylligare på sidorna kommer att få ditt ansikte att se bredare ut. Undvik att odla ett långt, smalt skägg som strider mot alla symmetrilagar.

Rekommenderade skäggstilar för avlång ansiktsform med skalligt huvud: 

- Mutton Chops eller Imperial skägg är det bästa alternativet för att skapa en bredare ansiktsform. Men du kan också prova Boxed Beard för ett tuffare utseende och en lätt Stubble för en fashionabel och snygg "kalig med skägg"-look.

 

Avlångt ansikte med Fårkotletter skägg

 

REKTANGULÄR

Rektangelansikten är ungefär en och en halv gånger längre än de är breda. Kindlinjerna som löper från tempel till käklinje är raka. Dessa ansiktsformer liknar den avlånga formen men har en vinkelkäftlinje.

Rekommenderade skäggstilar för rektangulär ansiktsform med skalligt huvud: 

- en tuff look med ett fullskägg, som för närvarande anses vara en idealisk skägglängd och stil för rakade huvuden.

- en modern och ungdomlig stil med en snygg hakgardin

- ett flörtigt intellektuellt utseende - Extended Goatee

Rektangulärt ansikte med fullt skägg, getskägg och hakgardin

RUND

Den runda ansiktsformen definieras som ett ansikte med bred hårlinje och fyllighet under kindbenen.

Ett långt skägg kommer att vara ditt bästa val, eftersom det kommer att förlänga ditt ansikte lika brett som det är runt. Håll sidodelarna korta och låt allt växa helt under hakan. Olika varianter av getskägg är ett ganska bra val: ett förlängt getskägg, hälften getskägg eller getskägg med mustasch (fylligare hår vid hakan som går upp runt munnen). Skalligt huvud och getskägg belyser din maskulinitet på sina bästa sätt! En lätt stubbe är också ett bra beslut. Men ännu bättre är skägget som skapades av Eric Bandholz: längre helskägg med en anslutande mustasch. Det får hakan att se svagare ut och du ser ut som en modern hipster.

Rekommenderade skäggstilar för Rund ansiktsform för att skapa: 

- ett traditionellt stilfullt rakat huvud och getskägg och ett smalt ansikte med ett klassiskt getskägg, ett förlängt getskägg, ett fullt getskägg, ett halvt getskägg, ett getskägg med en mustasch, ett kalsigt och långt skägg och alla liknande skäggstilar.

- ett smalt ansikte med en lätt Stubble: raka den övre delen av skägget på kinderna och ge det en form som får ditt ansikte att se smalt ut

- ett ungt och stiligt utseende med ett Chinstrap Skägg

- en modern hipster look med en Soul patch skägg stil

Runt ansikte med Goatee, Soul Patch och Chin strao skägg

 

TORG

Det fyrkantiga ansiktet har en bred hårlinje och käklinje.

Med denna typ av ansiktsform måste du undvika raka linjer och försöka jämna ut din ansiktsform med hjälp av ansiktshår. I likhet med killar med runda ansikten kommer du förmodligen att vilja skapa ett långt och smalt ansikte. Eftersom ditt ansikte är mer kantigt än ett runt, är det viktigt att forma skägget när det växer. Det är en bra idé att skulptera den till en rundad, mer oval form när den blir fylligare. För att hålla det snyggt, skär skägget kortare på sidorna samtidigt som du låter det bli tjockare runt hakan.

Rekommenderade skäggstilar för fyrkantig ansiktsform med skalligt huvud:  

- machostil med Balboskägg

- en snygg och fräsch look med ett förlängt getskägg

- en charmig, mogen, klok och erfaren look med ett Chinstrap Skägg

Fyrkantigt ansikte med Balbo, Goatee, Chin strap skägg


DIAMANT

Diamantens ansiktsform beskrivs av en smal haka och panna med breda kindben.

Skäggstilar som fungerar bäst med denna ansiktsform har smalare sidor och fyllighet vid hakan. Det betyder att det är bäst att hålla sidorna korta medan du växer ut botten av ditt skägg. Eftersom kinderna är skarpare än hakan kanske du vill hålla hakhåret något kortare än resten av botten. Du kan också ge denna illusion genom att skulptera skägget till en oval form med ett bra skäggvax eller olja. Du kan prova skäggoljor och vaxer av " Viking BeardStuff", "Arthur j Hawke" och "Grizzly Adam". Skägg grooming produkter av dessa företag är av hög kvalitet och ganska prissatta.

Rekommenderade skäggstilar för Diamond ansiktsform med skalligt huvud:

- en "Tuff mans look" med fullt skägg

- en ung och stilig look med balboskägg

- en självsäker och klok look med ett Chinstrap Skägg

- en charmig ungdomlig look med getskägg

Diamantansikte med getskägg, Balbo, Hakrem och Helskägg

INVERTERAD TRIANGEL

Denna ansiktsform kännetecknas av en bredare panna och smalare haka. Att hålla stilen fylligare runt käken hjälper till att lägga vikt på den smalare hakan. Det klassiska Garibaldi skägget är ett bra sätt att förbättra din ansiktsform, som har ett fullvuxet skägg och en ansluten mustasch, med ansiktshåret trimmat i cirkulär form i ändarna för att skapa en rundad ansiktsform. Detta kommer att ge ett övertygande utseende till en med ett skalligt huvud genom att definiera en helt ny stil. Även om denna stil beskrivs som lågt underhåll, är det viktigt att hålla botten av skägget rundat och symmetriskt.

Rekommenderade skäggstilar för inverterad triangel ansiktsform med ett skalligt huvud: 

- kunnig, klok och erfaren look med en Fårkött Chops Skägg

- fashionabel och självsäker look med en Chin Curtain Skägg

- en trendig, tuff look med helskägg eller förlängt getskägg

Inverterat triangelansikte med fårkotletter, hakgardin och förlängt getskägg

TRIANGEL

Denna ansiktsform har en liten, smal panna och en större käklinje.

Detta skapar en knepig situation eftersom du redan har volym i området där du vill odla skägg. Av denna anledning rekommenderas inga fulla skägg. Det finns fortfarande ett par alternativ för att rocka ditt skägg. Du kan hålla allt kort och snyggt eller växa ett långt skägg men hålla det kort på sidorna och sedan skulptera det inåt för att skapa en oval ansiktsillusion av en skallig kille med skägg.

Rekommenderade skäggstilar för triangulär ansiktsform med skalligt huvud: 

- en charmig look med chinstrapskägg och mustasch

- en modern och elegant look med getskägg och mustasch

- en tuff kille ser ut med ett Balbo skägg

Triangelansikte med Balbo, Goatee och Chin Strap skägg

 

Skägg kan också vara en effektiv lösning för att dölja en lång haka eller en dubbel haka. Vill du veta hur? Fortsätt läsa.

 

+Bonus: Skäggstilar för lång och dubbel haka


Skägg för en lång haka

Om du är en lycklig skallig man med lång haka och vill dölja det, här är det bästa sättet att göra det: odla skägg. Ett skägg täcker den långa hakan och ger dig ett perfekt utseende. Välj mellan ett stort utbud av stilar baserat på din personliga smak och det utseende du strävar efter att få. 

 

Skägg för en dubbel haka

Om du har en dubbel haka med skalligt huvud finns det inget sätt att dölja det på ett rakat ansikte. Att odla skägg är ett enkelt sätt att täcka över en dubbel haka, vilket ger ditt ansikte ett mer definierat utseende och skapar illusionen av mindre kroppsfett medan du har ett rakat huvud.

Nyckeln till att täcka upp en dubbel haka med skägg är längden. Håll skägget kort och huden kommer fortfarande att synas under, vilket resulterar i en mindre definierad käke. Låt det växa ut lite och du kan dölja den övre delen av nacken, vilket ger dig ett smalare ansikte.

Rekommenderade skäggstilar för dubbel haka med skalligt huvud: 

- en tuff kille ser ut med ett fullt skägg eller spetsiga björnar för att visa upp hur tuff du är

- en snygg look med ett förlängt getskägg eller hakgardinskägg

 

Så här summerar du: 

Det råder ingen tvekan om att ett skalligt huvud med skägg är en vinnande kombination som hjälper dig att finjustera din ansiktsform genom att omdefiniera konturerna och dölja det du vill dölja.
Så hur formar man ett skägg med ett kalhygge? Enkelt, se bara till att du väljer rätt "skallig med skägg"-stil som går hand i hand med din ansiktsform, den stil du vill skapa samt din livsstil.

Glada grooming kära vänner, du har nu definitivt massor av idéer för att experimentera med ditt utseende och styla ett skägg med ett skalligt huvud!


3 tankar om "Varför och hur man bär skägg när man är skallig? [2023 Definitive Guide]"

  1. avatar Kaman mahmood säger:

    Jag vill raka huvudet och anpassa skäggfärgen. Jag vill ha grått, vitt

  2. avatar Skull Shaver säger:

    Visst kan du det! Tony Stark-skägget ser bra ut, särskilt på runda och triangulära ansiktsformer.

  3. avatar Jay säger:

    Kan jag ha ett skägg av Tony Stark med ett kalhårigt huvud?

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *