hur man tar hand om ett rakat huvud - ultimat guide
NYHETER

Hur tar man hand om ett rakat huvud? [Ultimate Guide 2023]

 Hur bryr man sig om ett rakat huvud?

Om du av någon anledning redan har fattat det svåraste beslutet att raka huvudet är den här artikeln ett måste för dig! 

Att ha ett rakat huvud har många fördelar och är lättare att underhålla säkert. Men du måste också ta hand om det mycket noggrant. Normalt manifesterar hårbotten annorlunda än olika väderförhållanden. På vintern och på soliga dagar kan hårbotten torka ut och skalas på grund av bristen på fuktighet i luften och solstrålarna. Å andra sidan blir hårbotten glänsande och oljig vid höga temperaturer. Därför, för att ta hand om ett skalligt huvud korrekt, måste män med rakat huvud ta hänsyn till de atmosfäriska förhållandena och tillståndet i själva hårbotten. 

Vidare kommer vi i den här bloggen att prata om de bästa metoderna för skalligt huvudunderhåll beroende på olika väderförhållanden och individuella egenskaper hos hårbotten samt försöka svara på de vanligaste frågorna om rakad huvudvård. 

Upprätthålla skalligt huvud i kallt väder och på soliga dagar

På grund av frånvaron av hår kan hårbotten torka ut och skalas speciellt när den utsätts för sol och kallt väder. Detta händer på grund av mindre luftfuktighet på vintern och stark UVA / UVB-strålar exponering på sommaren. Dessa enkla 13 regler lär dig hur du bryr dig om ett rakat huvud under både kalla och soliga dagar:

1. Återfukta

Först och främst måste ett rakat huvud fuktas och hydratiseras, särskilt på vintern när luften är uttorkad och på soliga dagar, när hårbotten aktivt utsätts för UVA / UVB-strålarna. Att använda en skallig huvudfuktare kommer att hålla den fuktig, slät, ren och förhindra hudirritation. Du kan kolla upp fuktkrämer av Brickell, enligt produktrecensionerna är de riktigt bra.

2. Drick minst 2 liter vatten

Ett annat användbart tips för hudhydrering är att dricka minst 2 liter eller en halv liter vatten. 60% av vår kropp består av vatten, ge eller ta. Eftersom vår kropp är benägen för uttorkning borde vi dricka en tillräcklig mängd vatten dagligen, vilket normalt anses vara 2 liter om dagen. 

3. Undvik lång exponering för solstrålarna

Den rekommenderade dagliga dosen av D-vitamin är 600 IE (15 mcg) och den säkraste tidsramen för att få det är före 11:00. Efter 12:00 kan solens UVA/UVB-strålar skada hårbotten och utlösa olika hudsjukdomar som hudcancer, svåra solbränna, hudens åldrande etc. Det kan också orsaka värmeslag och ögonsjukdomar som grå starr.  Undvik för denna fråga lång exponering för solstrålarna, särskilt mellan 12:00 och 17:00. 

4. Det bästa solskyddet för skalliga huvuden är solskyddsmedel

Om du inte kan undvika direkt solljus, det minsta du kan göra är att applicera en solskyddsmedel

5. På soliga dagar, använd en skallig huvudlock

Köp en fin keps till ditt rakade huvud och ett par fina glasögon ochlägg den alltid innan du går ut i solen som extra skydd mot de skadliga   UVA/UVB-strålarna. Även om användning av en hatt eller en keps kan orsaka riklig svett i hårbotten, kommer det att fungera som extra skydd för att blockera solens skadliga strålar och förhindra olika hudproblem. 

6. Prova våt rakning

På vintern och på soliga dagar behöver din hud extra vattenkällor, varav en är en våt rakning. En våt rakning kommer inte bara att hydrera din hårbotten utan kommer också att förhindra hudirritation, torrhet och rakbladsstötar. Du kan använda rakkräm, gel, skum eller tvål för en våt rakning. Men vad som är viktigare måste rakapparaten också vara vattentålig. 

7. Välj rätt rakapparat

För en friskt och fräscht utseendemåste man börja med att välja en välanpassad rakapparat. Det är bevisat gång på gång att elektriska rakapparater är bättre än rakhyvlar: de flesta av dem är vattentäta och gör det möjligt att njuta av både våt och torr rakning, de orsakar inte hudirritation och är säkra att använda. Våra Skull Shaver-huvud- och ansiktsrakhyvlar är ett levande exempel på detta: dessa rakapparater är 100 % vattentåliga, du kan prova både våt- och torrrakning och njuta av 90 minuters sladdlös användning tack vare ett kraftfullt integrerat batteri. Du kan hitta mer information om varje modell på rakapparat på vår webbplats.

8. Dumpa inte schampot och balsamet

Din hårbotten och dina små hårstrån behöver fortfarande lite vård även om du håller huvudet rakat! Olja och smuts kan perfekt samlas i hårbotten och ge ett oljigt utseende till ditt rakade huvud. För den här saken föreslår vi att du använder en fin bit uppfriskande schampo och avslutar din eleganta look med ett fuktgivande balsam. Brickell förstärkande schampo är ett bra val för torr och kliande hårbotten. Tänk på att tvål och body wash har en uttorkande effekt, så försök att hålla dig borta från dem.

9. Skydda ditt skalliga huvud med hatt eller mössa vid kallt väder

Oavsett skallighet på 20-talet eller i 50-talet är en fin bit av en mössa eller en hatt för rakade huvuden en riktig räddning på vintern från extremt kalla temperaturer. Även om Storbritannien inte riktigt blir exceptionellt kallt, kan en mössa med en halsduk uppfylla ditt dagliga utseende.

10. Exfoliera hårbotten

Döda hudceller får ditt huvud att se tråkigt ut och täpper till porerna. Exfoliering av hårbotten på ett rakat huvud påverkar huvudets fysiska utseende, tar bort de döda hudcellerna, oljan och smutsen och förbereder huden till en extremt nära och slät rakning. 

11. Ge näring åt hårbotten med naturliga vegetabiliska oljor

Förutom att hålla hårbotten fuktig kom ihåg att även ge den näring. Det bästa sättet är att underhålla den med naturliga veganska oljor som mandel-, argan-, ricin- och jojobaolja. Naissance's 100 % rena Ekologisk gyllene jojobaolja är ett naturligt medel mot inflammation och många andra hudfel. Den här veganska oljan ger näring och stärker din hårbotten och ger din skallighet en slät och fräsch look.

12. Varma, inte varma duschar

Värmen från duschen torkar ut huden. Byt därför ut varma duschar mot varma eller fukta ordentligt och ge näring åt hårbotten efter varje dusch med en fuktkräm för ett rakat huvud. 

13. Undvik hudvårdsprodukter som innehåller alkohol

Många av hudvårdsprodukterna innehåller alkohol, vilket som vi alla vet orsakar ytterligare torrhet. Det är därför vi föreslår att du föredrar de produkter som inte innehåller alkohol. 

 

Vi hoppas att dessa 13 råd hjälpte dig att få svar på den första frågan: "Hur bryr man sig om ett rakat huvud?". Följ dem för att ha ett fint och snyggt skalligt huvud och undvika problem med hårbotten!

 

Vanliga frågor och svar (vanliga frågor)

gul banderoll framför väggen med vanliga frågor skrivna på den

 

Som en ledande tillverkare av innovativa rakapparater för skalligt huvud får vi på Skull Shaver många frågor från våra kunder om de bästa metoderna för huvudspån och hårbottenunderhåll. Vi får också värdefull feedback från dem som definitivt kan hjälpa nybörjare att anpassa en korrekt rakrutin. Nedan har vi försökt sammanfatta de vanliga frågorna och svaren på dem:


> Hur ofta rakar skalliga killar sina huvuden?

> Hur ofta ska jag raka huvudet skalligt?

> Hur bli av med rakning stötar på huvudet?

> Hur man rakar huvudet utan att få rakbladsstötar?

> Hur man rakar huvudet skalligt med en rakhyvel eller vad är det bästa sättet att raka huvudet skalligt?

> Hur rakar du huvudet perfekt smidigt och rent?

> Vad är den bästa elektriska rakapparaten för att raka huvudet?

> Kan du raka huvudet varje dag och vad är det bästa sättet att raka huvudet varje dag?

> Vad ska jag göra om jag rakar huvudet och det kliar?

> Hur man blöter rakar huvudet eller hur man blöter rakning med elektrisk rakhyvel?

> Vad ska man använda efter rakhuvudet?

> Vilka är fördelarna med rakhuvud?

> Bästa sättet att raka huvudet hemma?

> Hur man rakar bakhuvudet själv?

> Varför får jag vit hårbotten efter rakhuvud och hur man hanterar det?

> Hur bli av med en oljig hårbotten av ett skalligt huvud?

 

Hur ofta rakar skalliga killar sina huvuden?

Normalt beror frekvensen av huvudspån på olika faktorer, såsom hårväxthastighet, mäns preferenser etc. Men för att uppskatta hur ofta skalliga män rakar huvudet har vi genomfört lite forskning och nedan är resultaten:

 Färgstark cirkeldiagram som visar hur ofta skalliga killar rakar huvudet 

 5% av männen rakar huvudet en eller två gånger i veckan

15% - 3-5 gånger i veckan

80% - 2-3 gånger i veckan

 

Hur ofta ska jag raka huvudet skalligt?

Låt oss först ta reda på vad din hud och ditt hår har för egenskaper och sedan bestämma hur ofta du ska raka dig.. Det beror ungefär på din hudtyp. Om din hårbotten är känslig och lätt irriterad ska du låta den lugna ner sig minst en dag efter en rakning. Annars kan du raka huvudet varannan dag eller max 3 gånger i veckan. Och om du är en hård älskare av en ren och smidig rakning och ditt hår växer väldigt snabbt kan du prova att raka huvudet varje dag. Men kom ihåg att återfukta din hårbotten efter varje rakning, annars torkar den ut och skalar.


Hur bli av med rakning stötar på huvudet?

Ibland kan det efter att ha rakat huvudet uppstå rodnad eller rakbollar på baksidan av huvudet, vilket kallas rakbränna eller rakbollar. De kan dyka upp antingen direkt efter rakning eller när håret växer tillbaka. Normalt orsakar elektriska rakapparater av hög kvalitet inte rakbränna eller rakbollar, om huden inte är alltför känslig. Men vad händer om du redan har fått några rakhyvlar, hur blir du av med dem? Det finns gott om huskurer som t.ex. tea tree-olja eller vita tepåsar (blöt tepåsen och tryck den mot den drabbade huden), eller så kan du helt enkelt gå till apoteket och ta antiinflammatoriska behandlingar. För fler huskurer följer du helt enkelt länk.


Hur rakar man huvudet utan att få rakbladsstötar?

Du får rakhyvlar eller utslag efter att ha rakat huvudet? Förebyggande är alltid bättre än botande. Se till att du använder en elektrisk rakapparat av hög kvalitet, använder rätt rakskum och aftershaveprodukter enligt din hudtyp. På så sätt kan du förhindra att du får rakhyvlar eller rakbränna. 


Hur man rakar huvudet skalligt med en elektrisk rakhyvel eller vad är det bästa sättet att raka huvudet skalligt?

På många sätt är elektriska rakapparater ett bättre och säkrare sätt att raka huvudet och ansiktet. Dessutom ger de dig friheten att välja mellan våt- eller torrrakning, de orsakar inte hudirritation och ger dig en extremt nära rakning på bara några minuter, utan några snitt och skärsår. För att vara kortfattad är fördelarna för många. Men det är också mycket viktigt att raka huvudet på rätt sätt.

 

Hur rakar du huvudet helt smidigt och rent?

Svaret på frågan "Hur man rakar huvudet smidigt?" är enkelt: för att ha ett perfekt rakat huvud måste du följa några trick. För det första måste du förbereda din hud genom att exfoliera den och ta bort olja, smuts och död hud. För det andra, välj den perfekta elektriska rakapparaten som är kompatibel med våt rakning (upptäck linjen av elektriska rakapparater av Skull Shaver). För det tredje, välj ett ordentligt rakskum, gel eller tvål som passar din hudtyp. Kom ihåg att sätta lite aftershave gel och det är allt, gå och njut av ditt smidigt rakade huvud!

 

Vilken är den bästa elektriska rakapparaten för att raka huvudet?

När du väljer en elektrisk rakapparat För huvudet finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att komma ihåg att när det gäller ett skalligt huvuddet rekommenderas att använda en rakapparat som är speciellt utformad för huvudet. Skillnaden från konventionella rakapparater, ligger främst i dess form som underlättar rakningsprocessen och garanterar ett rent resultat. Skull Shaver-produkter är ett bra exempel på huvudrakare som hjälper till att ta hand om ett skalligt huvud, med bara några minuter per dag.


Kan du raka huvudet varje dag och vad är det bästa sättet att raka huvudet varje dag?

Så varför inte? Naturligtvis kan du, om din hud inte kommer att lida av det. Du behöver bara veta hur man rakar huvudet ordentligt. För extra försiktighet, prova våt rakning om du ska raka huvudet dagligen. Se till att du återfuktar hårbotten efter varje rakning för att undvika hudirritation eller ovanlig torrhet. Det här är det bästa sättet att raka huvudet varje dag.

 

Vad ska jag göra om jag rakar huvudet och det kliar?

Lösningen är enklare än du kanske tror! Fukta helt enkelt hårbotten med en vegansk olja eller ett balsam. Det är helt normalt att din hud torkar ut och ibland kliar till och med efter rakning eftersom rakning normalt torkar ut huden. Men den goda nyheten är att denna fråga enkelt kan hanteras genom att applicera fuktgivande produkter av god kvalitet för att återfukta din hud.

 

Hur man blöter raka huvudet eller hur man våt rakar med en elektrisk rakhyvel?

Medan många föredrar en torr rakning, kan våt rakning vara fördelaktigt, särskilt för vissa typer av hud. Här är några enkla steg att följa: 

1. Hydrera hårbotten och mjuka upp håret med varmt vatten. Detta skyddar också din hud från alla hack och skärsår.
2. Applicera lite rakkräm, skum eller gel på hårbotten
3. Slå på din elektriska rakapparat och avsluta den
4. Sist men inte minst, använd en rakad hårbotten fuktkräm för att undvika hudirritation och klåda

Dessa 4 enkla steg definierar vad en våt rakning är och hur man gör det ordentligt. Även om folk tror att våt rakning är omöjligt med elektriska rakapparater, skulle vi vilja motsätta oss. Elektriska huvud- och ansiktsrakningar från Skull Shaver gör att du kan raka dig både vått och torrt och till och med använda rakapparaten i duschen.

 

Vad ska man använda efter rakhuvud?

Aftershave-produkter är vad som behöver användas på hårbotten eftersom du har avslutat med din "frisyr". Aftershave geler, oljor eller krämer är avsedda att återfukta och lugna ner hårbotten, för att förhindra hudirritation eller inflammation, och slutligen ger de ditt skalliga huvud ett elegant och välskött utseende. 


Vilka är fördelarna med rakhuvud?

Att ha huvudet rakat har otaliga fördelar och fördelar. Det är dock upp till dig att avgöra om det är en fördel eller nackdel för dig. Vi har separerat 5 huvudfördelar med att raka huvudet: ett nytt utseende, sparad tid och pengar, komfort och mindre omsorg, självförtroende och slutligen accentuera dina ansiktsdrag. Om du är intresserad av om du ska raka huvudet och om du vill upptäcka fördelarna mer i detalj, läs bara vårt dedikerade blogginlägg.


Bästa sättet att raka huvudet hemma?

På många sätt sparar du mycket tid och pengar om du rakar dig skallig hemma. Du slipper gå till frisörsalongen då och då eftersom du får din välvårdade och fräscha look på bara några minuter. Men för att göra det på bästa möjliga sätt måste du välja rätt rakapparat som kan användas hemma, på resan eller någon annanstans för den delen. Som redan nämnts är elektriska rakapparater från Skull Shaver en perfekt lösning för en rakning utan problem i hemmet.

 

Hur rakar man bakhuvudet själv?

Att raka ditt eget huvud kan verka besvärligt, men det är bara ett antagande. Ta bara huvudet och ansiktet rakare av Skull Shaver och raka baksidan av huvudet utan att ens ha en spegel till hands. Så lite som 90 sekunder räcker för att få oklanderliga resultat och ganska ren och smidig rakning.

 

Varför får jag en vit hårbotten efter rakhuvudet och hur man hanterar det?

Om du tittar på huvudet på en man, som rakade huvudet för första gången, kanske du märker en konstig vithet i hans hårbotten.  Normalt får folk en vit hårbotten efter den allra första rakningen. Detta beror på att håret på huvudet på ditt huvud skyddade hårbotten från UV-strålarna. Du skulle uppenbarligen behöva lite tid för att naturligtvis bli av med vittnet. Alternativt kan du sätta lite solskyddsmedel medan du utsätts för solen, för att påskynda processen.

 

Hur bli av med en oljig hårbotten av ett skalligt huvud?

Närvaron av talg är orsaken till ett glänsande och oljigt skalligt huvud. Talg en klibbig, fet substans, som försöker skydda hårbotten från att förlora fukt och från torkning ut. Det är viktigt för dig att veta att du inte kan stoppa det för alltid men kan ge en tillfällig lösning på det. Tvätta bara hårbotten med kroppstvål och varmt vatten. Torka hårbotten noggrant med en handduk och det är det, hårbotten är inte glänsande längre. Eller så kan du bara applicera glansreducerande fuktkräm för ett skalligt huvud. 


slutsats

Nu vet du allt om hur man bryr sig om ett rakat huvud och har avslöjat svaren på VANLIGA FRÅGOR om skalligt huvudunderhåll. Hoppas att du hittar detta till hjälp och kommer att dela ditt eget sätt att underhålla i kommentarerna. 

 

 

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *