Elektrisch scheerapparaat vs scheerapparaat - het beste scheerapparaat - het verschil en welke te kiezen
Nieuws

Scheerapparaat vs Scheermes: Wat is het verschil en welke moet ik kiezen? [2023 Definitieve Gids]

Elektrisch scheerapparaat vs scheerapparaat: wat is het verschil en welke is beter? Natuurlijk heeft elk van beide zijn voor- en nadelen, dus besloten we dieper te graven om het antwoord te vinden.


Ons kleine onderzoek zal je helpen ontdekken:


Wat is het verschil tussen elektrische en manuele scheerapparaten?

De eerste prototypes van scheermessen werden reeds in het Bronzen tijdperk geïdentificeerd:


bronzen tijd scheerapparaat prototype

Deze scheergereedschappen, gemaakt van brons of obsidiaan, zijn qua vorm en afmetingen sterk veranderd, maar wat het gebruik betreft, lijkt het mechanisme sterk op dat van de moderne scheerapparaten. In de afgelopen eeuwen zijn er slechts 3 hoofdtypen scheerapparaten uitgevonden: rechte scheerapparaten, wegwerpscheerapparaten en elektrische scheerapparaten. Laten we nu het verschil tussen hen onthullen!

Afbeelding met dank aan Wikipedia.org

 

 

 

Elektrisch scheerapparaat vs Scheermes: Wat is het functionele verschil?




 

 

Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen in de basisfunctionaliteit tussen handmatige en elektrische scheerapparaten:

Razor 

Elektrisch scheerapparaat

Bij manuele scheerapparaten wordt het haar met één enkele beweging van het mes afgesneden

Met een elektrisch scheerapparaat wordt het haar tussen twee mesjes geknipt (zoals de beweging van een schaar)

Het mesje van een scheermes tilt het haar op uit de follikel voor het af te snijden

Het scheerapparaat drukt op de huid en creëert een boeggolf

Het opgestoken haar wordt afgesneden en komt terug onder het huidoppervlak voor die gladde scheerbeurt

De huid komt in contact met de gaatjes van de folie en zorgt ervoor dat het haar meer bloot komt te liggen 

De haren vallen misschien meer op en lijken misschien donkerder of dikker na het scheren met zowel een elektrisch als een handmatig scheerapparaat, maar dat is eigenlijk niet zo.

 



Alle mogelijke voor- en nadelen van zowel elektrische scheerapparaten als scheerapparaten met de hand



Zowel handmatige scheerapparaten als elektrische scheerapparaten hebben specifieke voor- en nadelen en uw beslissing hangt daar grotendeels van af. Hieronder vindt u alle mogelijke voor- en nadelen van beide: 

Moet ik een handscheermes gebruiken?

PRO'S:

  • De gladste scheerbeurt voor een langere periode 
  • Bladen zijn gemakkelijk te vervangen
  • Meestal de goedkoopste optie, maar de kosten lopen in de loop van de tijd op
  • Scheerapparaten zijn gemakkelijk te schoon te maken en mee te reizen


CONS:

  • Droog scheren met een manueel scheerapparaat is niet mogelijk 
  • Het scheren duurt langer door het gebruik van verzorgingsproducten zoals scheercrème, -schuim en aftershave
  • De mesjes van manuele scheerapparaten worden zeer snel bot en moeten om de paar dagenworden vervangen
  • U krijgt vaak wondjes, sneetjes en ingegroeide haren, omdat u misschien meerdere keren over hetzelfde gebied moet gaan om het gladste scheerresultaat te krijgen
  • Scheerapparaten met de hand zijn minder veelzijdig, omdat ze nat moeten worden geschoren en water nodig hebben voor een pijnloze scheerbeurt
  • Sommige manuele scheerapparaten zijn zeer duur
  • Kort geschoren haar creëert een echte puinhoop om je heen

Moet ik een elektrisch scheermes gebruiken?

PRO'S:

  • Snel scheren: de roterende mesjes verminderen de totale scheertijd met minstens de helft 
  • Gemakkelijk te gebruiken: elektrische scheerapparaten hebben meestal een ergonomische handgreep en zijn zeer handig in het gebruik, vooral voor oudere mensen 
  • Gemakkelijk schoon te maken: gewoon afspoelen onder stromend water
  • Diepere reiniging is mogelijk: sommige opgewaardeerde scheerbladen van elektrische hoofd- en gezichtscheerapparaten kunnen in een handomdraai worden geopend en onder stromend water worden afgespoeld voor een grondiger reiniging
  • Veilig scheren zonder sneetjes en wondjes: Elektrische scheerapparaten hebben klanten gewonnen met probleemgebieden als gevolg van moedervlekken, sproeten, littekens, acne en zelfs degenen die het zich gewoon niet kunnen veroorloven om de huid te breken. Met elektrische scheerapparaten krijgt u een glad scheerresultaat zonder wondjes en sneetjes, scheerbrand, bultjesen ingegroeide haren.
  • Perfect voor de gevoelige huid: veilig scheren zonder huidirritatie 
  • Scheerervaring zonder geknoei, want de haartjes worden opgevangen in het mesje dankzij de ingebouwde vacuümtechnologie 
  • De onafhankelijk zwevende bladen maken een contour van 360° mogelijk en passen zich perfect aan de contouren en rondingen van uw hoofd, gezicht, kin, nek en benen aan
  • Kan zowel snoerloos als in "plug and shave" mode gebruikt worden 
  • Draagbaar en handig om mee te reizen 
  • Levensduurindicator van de batterij om precies te weten wanneer het scheerapparaat moet worden opgeladen
  • Zowel nat als droog scheren is mogelijk, dus u kunt scheerschuim gebruiken met een elektrisch scheerapparaat of vrij scheren zonder
  • Sommige nieuwe modellen van waterdichte elektrische scheerapparaten (zoals SkullShaver) zijn 100% waterbestendig en kunnen zelfs onder de douche gebruikt worden
  • Handig om onderweg te scheren, in de auto, waar en wanneer u maar wilt 
  • Ze zijn veelzijdiger: je kunt gezichtshaar scheren, baardensnorren, en bakkebaarden
  • De mesjes van elektrische scheerapparaten zijn zeer duurzaam en gaan lang mee
  • Betrouwbare bedrijven bieden garantie van de fabrikant om eventuele gebreken te dekken

 

CONS:

  • Met een elektrisch scheerapparaat scheert u zich glad, maar met een scheerapparaat met de hand lukt het nog het best 
  • Ze zijn zwaarder dan manuele scheerapparaten en zijn groter van formaat
  • Zoemend geluid tijdens het scheren, wat soms storend kan zijn 
  • Aanvankelijk is een hogere investering vereist om het aan te schaffen (hoewel u op lange termijn eigenlijk geld bespaart)


Uw verwachtingen en behoeften 


Om de uiteindelijke beslissing te nemen, moet u uw verwachtingen en behoeften bepalen. De meeste mensen hebben de neiging om in een van deze twee categorieën te vallen:

Groep #1 

  • U hebt de tijd en het geduld voor een langzamere en meer tijdrovende scheermethode
  • U bent er zeker van dat u met het scheermes kunt voorkomen dat u zich in uw huid snijdt of prikt en dat u huidirritatie en scheerbrand oploopt
  • Je vindt het niet erg om extra geld uit te geven aan scheerschuim/zeep enz. 

Groep #2

  • U wilt tijd besparen en een snellere, makkelijkere scheerbeurt
  • U hebt eenreservebudget van dat u kunt besteden aan geavanceerde scheergadgets, waarmee u op de lange termijn geldkunt besparen
  • Je vindt het niet erg om iets minder grondig te scheren, maar wel een hele schone scheerbeurt

Als uw verwachtingen en behoeften dichter bij de in de 1e groep genoemde liggen, moet u hoogstwaarschijnlijk kiezen voor handmatige scheerapparaten. Anders zal uw beste keuze zeker een elektrisch scheerapparaat zijn voor je kale hoofd en gezicht!!!

12 Bewezen redenen om een roterend elektrisch scheerapparaat te kiezen 

Nadat u alles te weten bent gekomen over elektrische scheerapparaten en scheerapparaten met de hand en u meer inzicht hebt gekregen in uw verwachtingen en behoeften, bent u klaar om die beslissing te nemen!

En om het u gemakkelijk te maken, hebben wij 12 bewezen redenen om voor een elektrisch scheerapparaat te kiezen voor u op een rijtje gezet:

  1. Tijd besparen 

    In het algemeen verkorten de elektrische scheerapparaten de tijd die nodig is om uw gezicht of hoofd te scheren aanzienlijk, dankzij het veiligheidsmechanisme en de geavanceerde mesjestechnologieën. De roterende mesjes van uw elektrisch scheerapparaat zullen de totale scheertijd met minstens de helft verminderen en u binnen enkele minuten een snelle scheerbeurt bezorgen.

  2. Geld besparen

    Hoewel de initiële investering voor de aankoop van het scheerapparaat hoger is dan voor een conventioneel scheerapparaat, zal een elektrisch scheerapparaat van goede kwaliteit u jarenlang van dienst zijn. U hoeft alleen maar te overwegen om de mesjes om de paar maanden te vervangen, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de scheerbeurt niet in het gedrang komt.

  3. Nat en droog scheren

    Sommige geavanceerde modellen van elektrische scheerapparaten bieden de mogelijkheid om zowel nat als droog te scheren. Dit betekent dat u tijd kunt besparen en kunt scheren zonder scheerschuim of -crème en zelfs zonder water. Of, als u tijd over heeft, kunt u genieten van de traditionele natte scheerbeurt. Bovendien kunt u met elektrische scheerapparaten zoals Skull Shaver zelfs onder de douche genieten van het scheren!

  4. Scheren voor onderweg

    De meeste elektrische scheerapparaten zijn super handig om onderweg te scheren, in de auto, waar en wanneer u maar wilt! Bereik alle moeilijk te bereiken plaatsen zonder spiegel of andere scheersupplementen.

  5. Scheren zonder te knoeien

    In het algemeen zijn elektrische scheerapparaten uitgerust met een ingebouwde vacuümtechnologie, die de haartjes naar binnen trekt en u een scheerervaring zonder geknoei bezorgt. De haartjes blijven van je huid en shirt af, zodat je je altijd glad kunt scheren en zie er op je best uit, waar je ook gaat!

  6. Neem tijdens het reizen

    Een ander groot voordeel van elektrische scheerapparaten is het gemak van transport, speciaal voor reizigers. Dankzij de redelijke afmetingen en het gewicht van elektrische scheerapparaten kunt u ze ook op reis gebruiken: u hoeft ze alleen maar in het reisetui te doen en in de koffer te stoppen om Zie er altijd en overal op uw best uit!

  7. Schoonmaken met gemak

    Om het elektrische scheerapparaat schoon te maken, spoelt u de snijbladen af onder stromend water. Op deze manier verlengt u ook de levensduur van de mesjes en houdt u uw scheerbeurten zo glad als op de eerste dag.

  8. Veilig scheren

    Elektrische scheerapparaten zijn zeer veilig in het gebruik en geven minder kans op sneetjes en wondjes. De scherpe snijranden van elektrisch scheerapparaat voor het hoofdHet product glijdt soepel over oneffenheden van gezicht, baard en baard en heeft klanten overtuigd met probleemzones als moedervlekken, sproeten en littekens.

  9. Geen Irritatie

    Een elektrische scheerhoofd is perfect voor de gevoelige huid, omdat ze zorgen voor een veilige scheerbeurt zonder huidirritatie. U kunt uw huid nog steeds een aanpassingsperiode van 2-3 weken geven wanneer u overstapt op een elektrisch scheerapparaat.

  10. Gemakkelijk op moeilijke plaatsen komen

    Elektrische scheerapparaten bieden een betere en veiligere toegang tot de moeilijke delen van hoofd en gezicht, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de scheerbeurt. De meeste scheerapparaten hebben flexibele scheerhoofden die zich beter aan de contouren van het hoofd aanpassen voor meer scheercomfort. 

  11. Gebruik Snoerloos of in de Stekker en Scheer mode

    Sommige elektrische scheerapparaten kunnen zowel snoerloos als in de "plug and shave"-modus worden gebruikt. En de indicator voor de levensduur van de batterij laat u weten wanneer het scheerapparaat precies moet worden opgeladen. 

  12. Garantie en geld-terug-garantie

    De meeste elektrische scheerapparaten worden geleverd met een fabrieksgarantie en geld-terug-garantie om klanten te beschermen. 

 


Het laatste woord!

Lang verhaal kort, om te kiezen tussen elektrische en handmatige scheerapparaten moet u de verschillen tussen hen te weten komen, de voor- en nadelen onthullen en uw behoeften en verwachtingen bepalen! Vergeet niet de 12 bewezen redenen om voor een elektrisch scheerapparaat te kiezen en de handleiding voor het gebruik ervan. 

Ik hoop echt dat je dit artikel nuttig vindt en dat je je beslissing met gemak zult nemen!!!

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *