Folie vs roterande rakapparat: Vilken är bäst för dig? [2022]
NYHETER

Folie vs roterande rakapparat: Vilken är bäst för dig? [2023]

Vill du ha ett nyrakat utseende med all bekvämlighet och komfort när du rakar dig? För att kunna få båda dessa saker måste du välja den bästa rakapparaten. bästa elektriska rakapparat för huvudet.

Som du vet är moderna elektriska rakapparater trådlösa enheter för rakning, med oscillerande eller roterande blad bakom ett metallskydd. Elektriska rakapparater är bevisligen tidsbesparande! De är mer praktiska, mer avancerade och en idealisk lösning för alla hår- och hudtyper.
Oavsett om du föredrar torr- eller våträkning, om du har tjockt eller fint hår, garanterar elektriska rakapparater en ren, nära och snabb rakning.

De flesta elektriska rakapparater finns i två typer: folie och roterande.
Du kanske frågar dig vilken typ av elektrisk rakapparat du ska välja, eller vilken som är bäst för dig.

Vi kommer att definiera de viktigaste skillnaderna mellan de 2, och i slutändan välja den bästa rakapparaten för dig. 

Vad är en roterande rakapparat och vem är den till för?

 

En roterande rakapparat

En roterande rakapparat har vanligtvis tre eller flera cirkulära huvuden som rör sig i rotation på det fulla bladhuvudet. Rotationsrörelsen sker i cirkulära rörelser, i vilken riktning du vill när du rakar dig.

De cirkulära rakhuvudena är utformade för att följa konturerna i ansiktet, på huvudet, på halsen och på alla andra delar av kroppen. Tack vare huvudets rotation fångas allt hår in, trots hårväxtens riktning och tjocklek. De roterande bladen gör det lättare att glida över svåra och svåråtkomliga områden som käklinjen, öronen, adamsäpplet eller, om du har högre kindben, etc.

Den roterande rakapparaten ger dig mer rörelsefrihet när du rakar dig. Du kommer inte att ha några begränsningar när du väljer i vilken riktning du vill raka dig, eftersom de har multidirektionella möjligheter.

Med andra ord är roterande rakapparater snurrande blad som dras in i sitt hölje (fullt bladhuvud).

  • Dessa rakapparater är bäst för att raka stora områden som huvud, hals och armar.
  • Om du har tjockare eller lockigt hår som växer vilt i olika riktningar kan du överväga en roterande rakapparat.
  • Den roterande rakapparaten är ett bra val om du inte gillar mycket ljud eller högre ljud, eftersom motorn arbetar tystare än folierad rakapparat.

Hur fungerar det?

Som vi såg ovan har en roterande rakapparat 3 eller fler cirkulära huvuden som rör sig i rotation. Bladen rör sig i en cirkulär rörelse i olika riktningar. På så sätt fångar de in hårstråna i bladen och uppnår en maximalt nära och ren rakning.

 

 

Vad är en folierad rakapparat och vem är den till för?

 

En folie-rakapparat

En folierad rakapparat fungerar annorlunda. Den har studsande blad som är täckta med folie och som är indragna i huset (rakapparatens kropp).

Först och främst måste vi förstå vad folie är. Det är en tunn metallplåt med hål i folien. Folien har en viktig funktion eftersom den täcker skärbladen och blir en barriär mellan din hud och skärbladen för att garantera maximal säkerhet vid rakning... Foliearket drar in hårstråna och skärs av knivarna, vilket ger en nära rakning. Folieraskaren måste användas i en rak linje. Bladen rör sig i en riktning, antingen upp och ner eller vänster och höger. Du måste alltså flytta folieraskaren i motsatt riktning av bladens rörelse som följer hårväxtens riktning för att få bästa resultat.

  • Folierad rakapparat erbjuder nära klippning med hjälp av folien. Välj den om du är ute efter noggrannhet och precisionsrakning där en specifik linje är nödvändig.
  • Om du har känslig hud kan du överväga en folierad rakapparat för bättre resultat.
  • Dessa rakapparater är det bästa alternativet för tunnare och fint hår.
  • Folierrakare fungerar bra för ansiktsrakning. De fungerar bättre för att trimma polisonger och styling.

Hur fungerar en folierad rakapparat?

Som framgår ovan består rakapparaten av en folie som täcker bladet och en rakhyvel. Folien drar in hårstråna inuti, där hårstråna klipps av bladen, vilket ger dig den närmaste och smidigaste rakningen.

Vad är skillnaden mellan en roterande rakapparat och en folierad rakapparat?
Folier och roterande rakapparater: Vilken ska man välja?

Nu ska vi förstå skillnaderna mellan roterande rakapparater och folierade rakapparater, se för- och nackdelar med båda rakapparaterna och sammanfatta deras fördelar och nackdelar.

Här är 5 huvudsakliga skillnader mellan roterande rakapparater och folierad rakapparat:

  1. Bladet på en folierad rakapparat är konstruerat för att röra sig i en riktning - en rak linje, antingen uppåt och nedåt eller vänster och höger. Bladet på den roterande rakapparaten är konstruerat för att röra sig i flera riktningar - i cirkulära rörelser.
  2. Folierad rakapparat ger dig precision och den närmaste rakningen när folien drar in hårstråna och de oscillerande bladen klipper dem.
  3. Folierad rakapparat är för tunnare, fint och rakt hår. Rotary shaver är för rakt, grovt och tjockt hår.
  4. Folier rakhyveln anses vara den vassaste, men de är också de mest högljudda! Den har en högre volym under rakningen och kan vara bullrig med ett surrande ljud. Rotary shaver arbetar med mycket lägre volym utan att orsaka buller eller höga ljud.
  5. Folierad rakapparat är för dig med fina ansiktsdrag. Den gör sitt jobb med små och skonsamma områden, bra för detaljerad styling (med raka linjer). Rotary shaver är för dig med hårda ansiktsdrag. Den anpassar sig lätt till huvudets och ansiktets konturer, eftersom bladhuvudena har större rörelsefrihet. Så en roterande rakapparat är perfekt för att raka huvudet, ansiktet och större områden.


Här är ett jämförelseschema för alla de skillnader som presenteras ovan.

 

 

 

FAQ

 

Folier eller roterande rakapparat för känslig hud

Till skillnad från folierad rakapparat måste du med en roterande rakapparat gå över samma område med små cirkulära rörelser. Tvärtom är roterande rakapparater inte för varma på huden och tillåter våträkning eller till och med i duschen, vilket minimerar risken för att få hudirritation. När du alltså använder på något sätt är tekniken det viktigaste.

Är det bättre med folie eller roterande rakapparat?

Kort sagt, välj en folierad rakapparat om du har känslig hud, fint hår och föredrar en jämn och ren rakning. Om du vill raka ansiktet ska du välja folie.

Välj en roterande rakapparat om du vill raka huvudet. Det är också det bästa valet för dem med starka ansiktsdrag och tätt eller grovt hår.

 

Sista ordet

Ditt slutliga val av rakapparat beror på dina rakvanor, hår- och hudtyp samt personliga preferenser. Vi hoppas dock att den här artikeln ska hjälpa dig i din beslutsprocess.

 

Relaterade guider





Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *