Matt eller glänsande skalligt huvud?
NYHETER

Glänsande skalligt huvud: Hur lägger man till eller eliminerar glansen? [2023]

 

Varför är vissa skalliga huvuden blanka?

Har du någonsin märkt att skalliga huvuden lyser och du undrar hur det kan hända? Här är de viktigaste orsakerna till att skalliga män har glänsande huvuden. Tänk på vad som händer om du inte tvättar håret på flera dagar. Det kommer att bli fett och oljigt, eller hur? Denna oljeliknande substans på ditt hår kallas talg och fungerar i princip som ett smörjmedel. Talg fortsätter att produceras även när det inte finns något hår, skalliga människor producerar lika mycket talg som människor som har hår på huvudet, och svettkörtlarna fortsätter att fungera. Om en person hade hår skulle det absorbera allt, och när det inte finns något hår samlas sekretet på huvudet. Detta orsakar reflektion av ljus och gör skalliga huvuden blanka.

Skalligt huvud: glänsande eller matt?

Som vi vet har alla sin egen smak och sina egna preferenser, och det är helt normalt att vissa människor som rakar sina huvuden tror att en liten glans på sitt skalliga huvud gör dem mer attraktiva och stiliga. Ändå är det inte alla som är stolta över sitt glänsande skalliga huvud, utan de söker en mer matt look. Vi har alltså en grupp skalliga män som letar efter sätt att göra sina huvuden glänsande, och den andra gruppen, som anstränger sig för att eliminera glansen på sina skalliga huvuden. Så syftet med den här artikeln är att svara på behoven hos dessa två olika typer av män genom att föreslå effektiva sätt för hur man kan göra sitt skalliga huvud glänsande, samtidigt som man föreslår lösningar för dem som vill eliminera glansen på sitt skalliga huvud.

Bästa sätten att göra skalligt huvud glänsande

Som nämnts ovan kan skalliga huvuden av vissa skäl ha en naturlig glans, men de kan också bli glänsande på grund av vissa rakningstips. En del människor tror att om de har ett skalligt huvud finns det ingen anledning att ta hand om det. Så är faktiskt inte fallet. Denna "frisyr" kräver regelbunden skötsel, och om du har ett skalligt huvud och plus att du föredrar att ha lite glans på huvudet måste du följa några tips för att få önskvärda resultat.
För det första bör du praktisera korrekta rakningsmetoder för att få ditt skalliga huvud att glänsa.

  • Använd alltid en skarp rakapparat för en perfekt ren och nära rakning, helst en version med flera blad.
  • För att mjuka upp håret och få en slät yta innan du börjar raka dig kan du använda rakkräm och ta en varm dusch i några minuter.
  • Använd fuktighetskrämer efter rakning som håller hårbotten fuktad.

De 4 bästa produkterna för att få ett glänsande skalligt huvud

Om du vill ha en ren och smidig rakning av din skallighet och hålla ditt huvud återfuktat och din hud strålande kan du använda olika fuktkrämer, hudrengöringsmedel, oljor och vaxer.
Den här typen av produkter varierar mest i vilka ingredienser de innehåller och kvaliteten på dessa ingredienser. För att undvika all form av irritation i hårbotten bör du använda fuktkrämer främst med naturliga ingredienser.
Vi är glada att få dela med oss av några produkter som är tillverkade av högkvalitativa ingredienser och som kommer att få ditt huvud att inte bara se glansigt ut utan också kännas friskare.

 

PHYTO REPLENISH OLJA

PHYTO REPLENISH OLJA

Denna kroppsolja innehåller fransk plommonfröolja, avokadoolja och solrosfröolja, som alla är rika på hudstärkande omega-fettsyror som linolsyra, linolensyra och oljesyra, samt E-vitamin som hjälper till att skydda hudens lipidbarriär. Den är också berikad med lugnande fermenterad röd ginseng och har en lätt doft från bergamott, neroli och apelsin samt patchouli och sandelträ. Phyto Replanish oil lugnar och ger näring till huden för att ge den ett friskt och glödande utseende.

 

Kunderna säger:

"Luktar riktigt gott och torkar på huden efter applicering utan att vara överdrivet fet. Önskar att den hade en pump, eftersom det är lite jobbigt att hälla ut den. Hjälper mig att inte få något rakutslag efter rakning & mindre klåda. Jag har ganska mjuk hud ändå så kan inte säga om denna produkt resulterar i mjukare hud. Dyrt för vad det är, men en lyxig behandling."

 

BART'S PREMIUM AFTERSHAVE BALM

BART'S PREMIUM AFTERSHAVE BALM - BEN LOMOND (KANEL OCH PATCHOULI)

Bart's Premium Aftershave Balm är inte fet och känns väldigt behaglig och smidig att applicera. Balmen absorberas snabbt och fungerar bra. Den lindrar eventuell rakbränna och lämnar din hud mjuk och återfuktad. Till skillnad från liknande produkter på marknaden täpper inte detta balsam till din hud och hjälper effektivt till att lugna, lugna och kyla eventuell hudirritation, efter rakning, vilket ger skallen fräschhet och glans.

 

Kunderna säger:
"Mycket imponerad av detta balsam för priset, lätt att absorbera och en fantastisk doft också. Tillsammans med utmärkt kundservice."

 

HUDUTJÄMNANDE KRÄM

HUDUTJÄMNANDE KRÄM

Denna nästa generations fuktighetskräm använder Active HydraMesh Technology™ för att ge huden 48 timmars kontinuerlig återfuktning och skydd mot miljöpåfrestningar. Dess formula innehåller ett komplex som verkar på molekylär nivå för att minska Trans-Epidermal Water Loss (TEWL) och förse huden med fukt. Fuktkrämen innehåller också Hyaluronsyrakomplex med malva, gurka och arnika för att fördela fukt i hela huden, samt naturligt antioxidativt druvfröextrakt, C-vitamin och E-vitamin.

 

Kunderna säger:
"Älskar den här fuktighetskrämen, min hud har känts mjukare och smidigare. Jag använder den dagligen, morgon och kväll tillsammans med Clearing Skin Wash. En bra investering, rekommenderas varmt."

 

BRO TO - FACE HERO

BRO TO - FACE HERO

Face Hero är en lätt, snabbt absorberad, icke-fet ansiktsolja som lugnar och återfuktar huden omedelbart. Använd dagligen för att vitalisera och ge näring åt din hud och få den magnifika glöd som vanligtvis är reserverad för de välsovande och genetiskt välsignade. Den här oljan fungerar magiskt även på ett skalligt huvud. En sann hjälte. Löser varje hudproblem med tempo och grace. Oavsett om din hud är torr, fet, oren, irriterad, känslig eller väderbiten: Face Hero tar hand om det. Dessutom är den dermatologiskt testad för att vara lämplig för känslig hud.

 

Kunderna säger:
"Jag klagade på att jag har känslig och torr hud med tendens till finnar, så jag tänkte att jag skulle skaffa en Face Hero för att prova den. Jag var tveksam till en början, eftersom jag aldrig hade återfuktat tidigare, men nu använder jag den religiöst som en del av min nya hudkur. Min hud är synligt bättre, friskare och glansig. Rekommenderas varmt." 

Bästa sätten att eliminera glänsande skalligt huvud

Alla skalliga män känner till utmaningarna med att vara skallig, en av dem är den ökända glansen på din skalle. Till skillnad från dem som föredrar glänsande skalliga huvuden finns det de som tvärtom föredrar en mycket mer matt look, och som anstränger sig för att få det önskvärda resultatet. Här kommer vi att diskutera effektiva sätt att minimera eller bli av med din skallglans. Det finns en mängd olika sätt som man kan eliminera glansen från det skalliga huvudet.

  • Som du vet ger en perfekt ren och nära rakning din hårbotten inte bara en fräsch och ren look utan också en superblank look. Därför föredrar vissa människor en ren klippning, för att lägga till extra glans på huvudet. Så om du vill eliminera glansen måste du göra tvärtom: lämna en liten stubb på huvudet i stället för en nära rakning.
  • Ett annat sätt att få bort glansen från huvudet är att regelbundet använda en exfoliant när du tvättar din hårbotten. Exfoliering är en process där döda hudceller avlägsnas från hudens yta. På så sätt blir din hud fräsch - med en icke-fet textur på ytan.
  • För att få bort ett glänsande skalligt huvud bör du välja rätt produkter för ditt huvud. Vi har redan diskuterat några produkter som inte är oljiga och feta, men som ändå är ett effektivt sätt att ge ett glänsande utseende på ditt huvud, och det finns gott om produkter som hjälper dig att förebygga och eliminera ditt glänsande skalliga huvud.

Topp bästa 4 glänsande kalhåriga lösningar

Vi har valt ut följande produkter som ett botemedel mot ditt glänsande skalliga huvud. Läs vidare och ta reda på vilken som fungerar bäst för dig.

 

 

THE BALD BROTHERS - BALD BOSS SCALP & FACE MOISTURIZER

THE BALD BROTHERS - BALD BOSS SCALP & FACE MOISTURIZER

Denna produkt hjälper dig att dämpa glansen och hålla huvudet i perfekt form. Utan att lämna någon glans kommer följande produkt att mjukgöra och fukta din hårbotten, samt återfukta och reparera din uttorkade och skadade hud, vilket hjälper till att bibehålla en hälsosam hårbotten. Bald Boss Scalp and Face Moisturizer kommer att hålla din hårbotten mjuk och fräsch under en längre tidsperiod.

 

Kunderna säger:
"Jag har använt bald brothers och det är det bästa balsam jag någonsin använt. Att den är 100 % naturlig och känns så bra är fantastiskt. Den här produkten är grym."
"Denna fuktighetskräm gör att mitt huvud känns mjukt och vitaliserat. Den är helt utan fett."

 

CLINIQUE- OLJEFRI FUKTIGHETSKRÄM

CLINIQUE- OLJEFRI FUKTIGHETSKRÄM

Denna oil control mattifying moisturizer från Clinique är en av de bästa fuktighetskrämerna om du har fet hud. Den balanserar fet hud och hjälper till att matta och eliminera överflödig ytlig olja på huden under hela dagen. Den stärker huden med solrosfrö-, korn- och gurkextrakt, så att fukten stannar bättre kvar och huden ser friskare ut. Den lätta, icke-feta formulan absorberas lätt utan att lämna rester.

 

Kunderna säger:
"Jag har länge letat efter en fuktighetskräm som kan kontrollera glans eftersom jag har kombinerad hud med en fet T-zon och torra kinder. Varje oljekontrollerande fuktighetskräm som jag har provat hittills har alltid fått mig att bryta ut i fläckar utom den här! Håller glansen i schack, även om den förmodligen skulle behöva återappliceras en gång under dagen. Den har hållit alla irriterande fläckar i schack och verkar göra ett bra jobb. Huden ser friskare ut och känns mycket finare. Jag kommer definitivt att köpa den här igen."

 

NO SHINE LAKAN

NO SHINE LAKAN

Ingen glans. Inga bekymmer. Våra No-Shine Sheets är tillverkade med bambukol och neutraliserar omedelbart överflödig olja och smutsabsorberande glans för en uppfräschad, ren look. Ta det med dig när som helst, var som helst. För att bäst absorbera glans och överflödig olja, stryk försiktigt (torka inte!) arket i önskad storlek på hårbotten. Bambuskol är ett hållbart, förnybart material som hjälper till att avlägsna och absorbera orenheter från huden.

 

Kunderna säger:
"De här icke-glänsande lakanen är perfekta för att hålla dig matt hela dagen. Jag uppskattar verkligen att ha något att dutta extra olja/glans på under dagen. De här kommer att vara en viktig del av min dagliga rutin nu och på lång sikt!"
"Tack vare dessa fantastiska blotting sheets har jag kunnat bekämpa den kamp som det innebär att ha ett oljigt och glänsande huvud, tack för att ni tillhandahåller en sådan kvalitetsprodukt!"

 

WELEDA AFTER SHAVE BALM

WELEDA AFTER SHAVE BALM

Weleda är en fuktgivande aftershave-lotion som har uppfriskande egenskaper. Den erbjuder dig en snabbabsorberad daglig fuktkräm med en ren och fräsch doft som återfuktar, skyddar och jämnar ut din hud under hela dagen. Detta balsam har formulerats med flera naturliga ingredienser och en låg koncentration av alkohol. Skaka bara före användning och applicera försiktigt i ansiktet och på huvudet för en fräsch och matt look.

 

Kunderna säger:
"Den har en riktigt lätt och subtil doft och är utmärkt efter morgonrakningen. Jag har inte haft några problem med den och skulle rekommendera att använda Weledas ansiktskräm för män tillsammans med den."
"En mycket lätt stickande känsla när den appliceras direkt efter rakning, men den försvinner snabbt och huden lämnas mjuk, smidig och fräsch."

 

slutsats

Vi har tittat på de två motsatta alternativen för hur ditt skalliga huvud ska se ut. Vi har sett de bästa sätten att göra det skalliga huvudet glänsande samt de bästa sätten att eliminera det glänsande skalliga huvudet och göra det matt. Vi hoppas att någon av dessa topprodukter kommer att vara till hjälp för dig för att ha eller minska ditt glänsande skalliga huvud från och med nu.

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *