Hur rakar man huvudet? [Uppdaterad 2023 ultimat guide]
NYHETER

Hur rakar man huvudet? [Uppdaterad 2023 ultimat guide]

Skalligt huvud har blivit en ny skönhetstrend och är ganska populärt nuförtiden. Eftersom människor tenderar att förenkla sina liv är huvudrakning ett av de bästa sätten att undvika besök hos frisörer och slösa tid och pengar. Med utvecklingen av avancerad teknik kan du nu raka håret hemma helt själv, eftersom det är väldigt enkelt och snabbt, plus varken dyrt eller skadligt för din hälsa. Dessutom är en annan fördel med rakning yvårt eget huvud är att du kan göra det överallt och när du vill.
Det finns fortfarande några försiktighetsåtgärder att ta hänsyn till. Följ dessa 5 enkla steg för att lära dig hur du rakar huvudet:

  1. Trimma håret först

  2. Våt eller torr rakning, med eller utan skum

  3. Aftershave gel, applicera den alltid

  4. Skölj huvudrakapparaten och klipparen

  5. Rakningens frekvens

 

 

1. Trimma håret först

En man full av hår som trimmar håret med en Beast ClipperOm du är nybörjare undrar du säkert var du ska börja och hur du kan raka hår hemma med en elektrisk rakhyvel.
Först och främst, klipp håret riktigt kort innan du rakar huvudet, annars kan du skada dig själv, sluta med knicks och skärsår på huden / Tips: ju tunnare håret desto kortare rekommenderar vi att du klipper håret innan du använder rakapparaten. Om du till exempel tänker använda Skull Shaver rekommenderar vi att du applicerar int på hår med en maximal längd på 4 mm. För hår längre än 4mm rekommenderar vi att du skär ner dem med en klippare / trimmer (kolla in Beast Clipper för Skull Shaver), och först då använda våra rakapparater, för att undvika igensatta blad, draget hår och övergripande obehaglig rakupplevelse.

Nästa logiska fråga att svara på är: "Hur man rakar huvudet med klippare?". Du kan använda hårklippare, trimmers och skalliga klippare för att klippa håret. Den största skillnaden mellan dem är att hårklippare också är för att klippa långt hår och har olika tillbehör för att justera hårets längd. Medan hårtrimmers är lämpliga för kortare hår och för områden som haka och nacke. Vi rekommenderar att du använder våra Beast Clippers för hår längre än 0,5-1 mm. Det gör att du kan trimma håret riktigt kort och förbereda din hud för en helt slät rakning. Alternativt är Beast Clipper perfekt för dig som vill lämna lite fuzz eller stubb. Skull Shaver hårklippare har 8 skärande kammar på 3mm, 6mm, 9mm och 12mm lämpliga för alla typer av hår, med vilka du enkelt kan komma till tuffa områden, till exempel för att klippa håret på baksidan av huvudet eller sidorna av huvudet.


Med Pitbull enhands huvudrakare kommer du att spara din tid och ansträngningar, dessutom kan du ta den överallt med dig eftersom det är en perfekt reserakapparat. Pitbull Platinum mäns huvudrakapparat har ett smart lås för att inte vara påst i bagage. Skull Shaver Pitbull Platinum erbjuder också ett resefall för säker transport. Tack vare det kraftfulla litiumjonbatteriet kan du använda våra rakapparater i trådlöst läge upp till 90 minuter.
På grund av extra vassa blad och ergonomiskt handtag, som passar perfekt för din hand, tar det bara några minuter att få din frisyr klar, utan att spendera pengar på skönhetssalonger och frisörer.

 

2. Våt eller torr rakning, med eller utan skum

Wet Pitbull Platinum shaver från Skull Shaver - rakhyvel för skalliga huvuden

När du har klippt dig är det dags att välja mellan våt eller torr rakning. Till skillnad från rakhyvlar låter Pitbull vattentäta rakapparater dig raka huvudet och ansiktet både med vatten och utan det. Du kan till och med raka dig i duschen, eftersom Pitbull-shavers är berikade med IPX5 100% vattenbeständighetsteknik. Observera dock att det inte är tillåtet att dränka rakapparaten i vattnet eftersom det kommer att skada motorn. Tack vare den stora drivväxeln och superflexibla strukturen får du ett extremt nära snitt och en ren rakning på huvudet på bara några minuter. Våra skalliga huvudrakare har omkonstruerade högkvalitativa blad, vilket garanterar en riktigt slät och mjuk rakning. Dessa vassa blad skyddar din hud och gör groomingprocessen mycket enklare. En annan fördel jämfört med mekaniska rakhyvlar är att elektriska rakapparater inte ger några smärtsamma hack eller skärsår som skyddar din hud. Det är en perfekt lösning för dem med känslig hud, med tatueringar, mol, födelsemärken eller andra hudproblem. Detta gör användningen av elektriska huvudrakare som Pitbull ganska säker. Detta ger också friheten att välja mellan våt eller torr rakning, enligt dina önskemål. Oavsett om det är med vanligt vatten, tvål, rakskum eller gel får du alltid de resultat du letar efter.

 

Hur man blöter rakar huvudet?


Om du bestämmer dig för att gå med den våta rakningen, här är ett par snabba tips för att säkerställa att du får bästa resultat.

  • Undvik trubbiga blad. Se till att knivarna på rakhyveln är elektrisk rakapparat är tillräckligt vassa för att undvika brännskador, hudirritation, skärsår, skärsår och rakhyvlar bumps.
  • Exfoliera huden före rakningen. På så sätt tar du bort döda hudceller för en extra slät rakning. Du kan använda exfolierande borstar av Skull Shaver
  • Tvätta ansiktet med varmt vatten. Tvätta ansiktet med varmt vatten för att öppna porerna och lugna ner huden eller lägg bara en varm våt handduk på de områden du ska raka. Det mjukar upp hårsäckarna och gör det lättare för rakhyveln att ta av håret
  • Använd rakborstar. Syntetiska borst av rakborste rymmer mycket vatten, vilket säkerställer ett tjockare lödder av rakskum. Rakborsten kommer också att massera och mjuka upp huden och förbereda den för en säker rakning genom att öka blodcirkulationen och skydda huden från irritationer, hack och skärsår. Du kan prova Skull Shaver rakborstar!
  • Applicera rakkräm. skum eller gel. Sprid skummet, gelén eller grädden noggrant och lyft ansiktshåret med rakborsten för en extra nära rakning. Ge din preferens till den glycerinbaserade gelén eftersom en alkoholbaserad gel torkar ut ansiktet.
  • Applicera den elektriska rakapparaten på huden i cirkulära rörelser
  • Skölj ansiktet med kallt vatten ,för att stänga porerna så att de kan regenerera
  • Använd rakning eller fuktkrämefter rakning . Detta kommer att läka och återfukta din hud efter rakningen och kommer att fungera som ett extra lager av skydd eftersom du just förlorat hår och hudceller.
  • Skölj rakborsten
  • Skölj rakapparaten. Du kan helt enkelt skölja bladen under det rinnande vattnet eller öppna dem i ett snäpp för djupare rengöring inifrån och ut.

 

3. Aftershave gel, applicera den alltid

Om du redan har lärt dig hur du rakar dig skallig helt själv kan du läsa vidare för att upptäcka tips för aftershavevård av ditt kala huvud. Våra rakapparater har visat sig vara de bästa för känslig hud eftersom de ger en skonsam rakning samtidigt som de minimerar hudirritationen. Även om rakapparaten spelar en viktig roll rekommenderar vi fortfarande att du använder aftershave gel, balsam, lotion eller kylande fuktkräm för att hålla ditt rakade huvud smidig och fuktig. De kommer att förhindra infektioner och minska rakbrännskador, även lugnar och reparerar den irriterade huden. Du bör också veta att nyrakad hud har större chans att få en solbränna. Därför ska vi rekommenderar att du använder solskyddsmedel innan du utsätter dig för solen. Du kanske funderar på hur du ska hitta ett riktigt och pålitligt hudvårdsmärke. Enligt vår ordentliga forskning tror vi att det skulle vara fördelaktigt för dig att använda produkter före och efter rakning från Rituals, Molton Brown London och Hälsa. Du kan använda rakgeler, krämer, skum, pinnar och en mängd olika aftershaveprodukter från dessa märken för att få din hud att må så bra som möjligt.

 

4. Skölj huvudrakaren och klipparen

 

home easy head shaver - en Platinum Shaver By Skull Shaver som sätts i en Rinse stand
Medan ditt huvud och hud kräver lämplig vård före och efter rakning, låt oss inte glömma rakapparaten själv, som också måste tas om hand. Du kommer att spendera mindre än en minut på att skölja våra Pitbull självrengörande rakapparater. Platinum Rinse Stand som ingår i Pitbull Platinum-kitet eller säljs separat gör rengöringen enkel och snabb. Placera bara rakapparaten på sköljstället och bladen i varmt vatten. Slå sedan på rakapparaten, vänta 10-15 sekunder. Det är allt, rakapparaten är ren.
Dessutom tar den senaste generationen PRO-blad rengöringen till en helt ny nivå eftersom de kan öppnas i ett snäpp för en snabb sköljning under det rinnande vattnet. Kom ihåg att frekvent rengöring kommer att hålla rakapparatens blad skarpare, de kommer att hålla mycket längre och motorn kommer inte att uppleva ytterligare slitage.  

 

 

5. Rakningens frekvens

Detta har alltid varit en kontroversiell fråga, och det finns inget universellt svar på det eftersom det kommer att vara starkt beroende av dina hår- och hudfunktioner. Rakning har ofta både fördelar och nackdelar. Rakning tar bort död hud från kroppen, så det är bra för din hudhälsa. Samtidigt ser du fräsch och snygg ut efter rakning och kvinnor som en fräsch skallig look. Men om din hud är för känslig, eller om du använder mekaniska rakhyvlar eller lågfingrar, vilket vanligtvis orsakar hudirritation, behöver din hud tid att återhämta sig. Det betyder att du inte kan raka dig varje dag. Tvärtom, om ditt hår växer ganska snabbt kan du behöva raka dig varje dag. Våra Pitbull shavers har visat sig skydda din hud. På grund av dess extra vassa blad och flexibla struktur ger Pitbull-rakapparaterna dig en perfekt nära rakning, utan att skada huden. Det är dock viktigt att veta att när du byter till Skull Shaver behöver din hud lite tid att anpassa sig till den nya rakrutinen. Så var inte stressad om resultaten efter den första rakningen inte är tillfredsställande. Ge din hud 2 till 3 veckor att anpassa sig och resultaten blir överraskande.

 

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln vet du redan säkert hur du rakar huvudet. För att raka huvudet ordentligt, först och främst, klippa håret om det är längre än 4 mm, bestäm sedan mellan våt eller torr rakning Försumma inte fördelarna med att använda aftershave hudvårdsprodukter. Kom ihåg att ta hand om rakapparaten och skölj bladen efter varje rakning. Och naturligtvis investera lite tid i forskning för att se till att du väljer en rakapparat som är väl anpassad för din typ av hår och hud.

One thought on "Hur rakar man huvudet? [Uppdaterad 2023 ultimat guide]"

  1. avatar Eamon säger:

    Hur nära klipper skalle rakapparaten på ditt huvud Jag vill inte se skallig ut men vill så nära som möjligt och skalle klippare vad är det lägsta jag kan gå på det

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *