Ska jag raka huvudet som kvinna? Alla problem är lösta [2023]
NYHETER

Ska jag raka huvudet som kvinna? Alla problem är lösta [2023]

Artikeln verkar ganska rimlig, men när vi funderar på att bli rakade skalliga bör vi komma ihåg att det är samhället som gör rakat hår till en så stor grej, medan det i verkligheten inte är det.
Vi kan säga till dig att inte bry dig om andras åsikter och bara göra det men det skulle inte vara ärligt.
Från vår erfarenhet vet vi att det är lättare sagt än gjort. Människan är tack vare evolutionen en social art och tyvärr befinner vi oss just nu i ett samhälle där vi måste tänka för mycket innan vi gör något med vårt hår. Det är därför vi har gjort stor forskning för att inte bara berätta om fördelarna med att raka huvudet utan verkligen förbereda dig inför detta steg. Vi kommer att berätta om alla myter eftersom det är avgörande att ha realistiska förväntningar när du bestämmer dig för att gå till en frisyr för flintskalliga tjejer för att inte hamna framför en spegel och fråga "jag har rakat huvudet och vad händer nu?". Vi garanterar att du i slutet av artikeln inte kommer att ifrågasätta dig själv med "Ska jag raka mig som kvinna".

 

I den här artikeln hittar du:

- Orsaker till håravfall hos kvinnor
- Ska jag raka huvudet (tjej)? Fördelar med att raka huvudet
- Hur känns det att vara skallig: skalliga kvinnor delar med sig av sina erfarenheter
- Kommer jag fortfarande att se feminin ut?
- Gillar män flintskalliga kvinnor?
- Snygga, vackra skaldade kvinnor (frisyridéer)

 

 

Orsaker till håravfall hos kvinnor

Det finns en vanlig myt om att om du raka håret det kommer att växa tillbaka starkare.
För att kasta lite ljus över denna myt har vi samlat orsaker och fakta för att ta reda på vad som orsakar kala fläckar i kvinnors hår? Det finns en falsk tro att håravfall endast drabbar män. Sanningen är att mer än 50 % av kvinnorna kämpar med håravfall och den vanligaste orsaken till det är ett tillstånd som kallas manligt håravfall hos kvinnor.

Håravfall kan faktiskt orsakas av olika faktorer och kan vara antingen permanent eller tillfälligt. Låt oss dela upp de vanligaste och viktigaste faktorerna:

    • Dålig kost

      När du skär ner på kalorierna och minskar proteinintaget blir följden att din kropp inte får i sig de nödvändiga näringsämnena.
    • Frisyrmetoder och olika stylingprodukter

      Se till att du överdriver inte stylingen eftersom det gör håret tunnare. Att låta håret lufttorka är det bästa du kan göra för ditt hår.
    • Stress

      Det är ingen hemlighet att stress, oavsett om den är känslomässig eller fysisk, har en stor inverkan på hårväxten. Lyckligtvis är det tillstånd som orsakas av stress tillfälligt.
    • Hormonella förändringar

      Orsaker till hormonella förändringar kan vara graviditet, förlossning, mediciner, klimakteriet etc. och alla dessa kan orsaka betydande håravfall eller kala fläckar i kvinnors hår.
    • Strålning

      Även om det finns sällsynta fall där man inte tappar håret efter strålbehandlingar är risken fortfarande stor för att majoriteten ska drabbas.
    • Mediciner

      Tyvärr har vissa mediciner många biverkningar, som kan inkludera håravfall.
    • Alkohol

      Även om alkohol inte har någon direkt inverkan på håravfall kan det orsaka andra hälsoproblem som kan leda till dålig hårkvalitet och till och med håravfall.
    • Arvsanlag

      Genetiken spelar en stor roll i vårt liv.

Sanningen är att det finns väldigt få medel mot skallighet hos kvinnor som faktiskt kan förhindra håravfall, men lita på oss, håret definierar inte vem du är.

 

Ska jag raka huvudet (tjej)? Fördelar med att raka huvudet

Förutom det ovan nämnda uttalandet ska vi prata om flera fördelar med att vara skallig, vilket kommer att hjälpa andra kvinnor att förstå varför kvinnor rakar sina huvuden och svara på frågan "Ska jag raka mig som kvinna?".


    • Tidsbesparande

      Har du någonsin frågat dig själv hur mycket tid du spenderar på att tvätta och torka ditt hår, gå upp tidigare för att styla det, planera ditt nästa besök på salongen etc.? Att raka av håret kommer definitivt att spara tid och det är en av de största fördelarna med att raka huvudet som kvinna!
    • Ingen "Bad Hair day"

      Inget hår kommer att förstöra dina planer, någonsin :) Du är vacker dygnet runt
    • Du kan experimentera med din look på det sätt du vill.

      Blond, rödhårig, brunett, lockig, halvrakad, lins... Du kan säga vad du vill!! Skaffa flera peruker och börja "spelet".
    • Spara pengar

      Toner av hårbehandlingar, schampo, hårsalonger, hårvårdsprodukter... wow, och det är bara grunderna!
    • Iögonfallande utseende

      Du får mycket uppmärksamhet. Sticka ut med ditt unika utseende och känn dig säker och sexig i din kropp. Bli din egen förebild!
    • Nya känslor

      Alla (pojkar, flickor, män, kvinnor...) behöver förändringar, nya känslor för att undvika monotoni. Och en ny frisyr är en av de bästa metoderna för en fräsch nystart!

    Svaret på frågan "Ska jag raka mig som tjej?" är ja, om du vill experimentera med ditt utseende och få nya känslor, få ett iögonfallande utseende, slippa dåliga hårdagar eller bara spara tid och pengar!

    Hur känns det att vara skallig, skalliga kvinnor delar med sig av sina erfarenheter

    Du kommer aldrig att förstå känslan av att vara skallig om du inte själv blir skallig. För att hjälpa dig att övervinna din rädsla har vi sökt efter "berättelser om kvinnors rakning" över hela Google och hittat de mest intressanta att dela med oss av.


    "Jag stod i duschen en dag och bara en handfull hår [var] bara i mina händer", säger Jada. "Jag tänkte bara: 'Herregud, ska jag bli skallig?'. Det var en av de gångerna i mitt liv som jag bokstavligen skakade av rädsla." Sedan talade hon om att ändra sitt perspektiv och tänka på allt det som andra människor förlorar. Hon accepterade det faktum att håret är något litet jämfört med allt annat hon skulle kunna förlora." -Jada Pinket Smith

    "Att raka av mig håret är så befriande. Jag var tvungen att göra det en gång för en filmroll, men jag har gjort det med jämna mellanrum också." Cate Blanchett

    "Jag känner mig inte som mig själv om jag inte har håret rakat." Sinead O'Connor. "Så även när jag är en gammal dam kommer jag att ha det."

    https://cutt.ly/TERkt6o


    "...Jag älskade att ha rakat huvud, jag kände mig fortfarande feminin och vacker. Naturligtvis fanns det dåliga dagar, men även när jag hade långt hår hade jag sådana dagar, och folk reagerade på mig och mitt utseende på samma sätt som när jag hade långt hår. Det fick mig att inse att det som folk tycker är attraktivt hos någon är ett helt paket av saker och inte bara en egenskap."

    "Som skallig kvinna har jag känt mig mer attraktiv än när jag hade hår. Att inte behöva oroa mig för om en man kommer att gilla min frisyr eller hur jag ska göra nästa dag. Det är helt enkelt så stressfritt. "

    " Jag fick mitt huvud rakat på grund av trichotillomani för två år sedan. Det botades för ungefär tre månader sedan och jag har bestämt mig för att behålla mitt rakade huvud eftersom jag känner mig förälskad i looken och det är mycket lättare att hantera än mina okontrollerbara lockar. Tio minuter med rakning varje morgon är bättre än en och en halv timme med tvättning, konditionering, torkning och platt strykning. Sedan jag blev skallig är jag i och ur duschen på fem minuter. Jag kan inte räkna hur mycket pengar jag har sparat sedan jag inte längre behöver schampo och balsam....".

    "Jag var tonåring på 80-talet när punk var inne. Det innebar att ett stort antal tjejer rockade kort/rakat hår. Jag antar att det hjälpte att jag bodde i New York. Tjejerna med det korta håret verkade coolare, edgier och mer självsäkra för mig än tjejer med det typiska långa håret. I elfte klass fick jag mitt hår klippt så kort att det stod upp av sig självt. Jag vet inte om det var den mest smickrande looken för mig eftersom jag har ett runt ansikte, men jag gillade vad kort hår på en tjej representerade för mig.
    Jag är i 40-årsåldern nu och jag blir väldigt ledsen när jag ser unga flickor. Alla verkar ha antagit samma långhåriga look....".

    Vi har också hittat många berättelser som människor delade med sig av under kovidpandemin. Denna svåra period medförde ensamhet och depression i många människors liv, vilket så småningom ökade lusten till drastiska förändringar för att fylla den känslomässiga "luckan". Det finns också många människor som berättar att de till slut hittade styrkan att prova saker som de alltid velat, som att prova olika frisyrer. Både män och kvinnor klippte, trimmade och till och med rakade sitt hår på egen hand och delade med sig av sina erfarenheter på sociala medier för att inspirera andra.

     

    Kommer jag fortfarande att se feminin ut?

    Vad händer om du ångrar att du har rakat håret? Vi är säkra på att frågor som "Skulle jag som kvinna se bra ut med rakat huvud?", "Vad händer om jag ångrar att jag har rakat mitt huvud som kvinna?" rusar genom ditt huvud just nu.

    Låt oss vara ärliga!

    Femininitet och sexualitet har alltid varit kvinnors superkrafter 😎 Det råder ingen tvekan om det!
    Men skönhetsnormer har förändrats drastiskt sedan antikens Grekland.

    Oavsett om du är en helt rakad kvinna, en "buzz cut girl", "mohawks woman", en "side shaved girl" eller en långhårig kvinna är du fortfarande samma person. Du är inte ditt hår! Många kvinnor förväntar sig å andra sidan att de efter att ha rakat sig kala omedelbart kommer att bli mycket självsäkra och djärva. Sanningen är att det kanske inte tillför dig självförtroende eftersom det återigen bara är hår eller i det här fallet är det bara deras frånvaro. Det som verkligen kan påverka ditt liv är det faktum att du gjorde det du ville. Du rakade ditt hår! Om du fortsätter att göra det du vill varje dag är det då ditt liv kommer att förändras. Det är inte din rakade hårbotten som kommer att förändra ditt liv, det är du och dina dagliga beslut.

     

    Gillar män flintskalliga kvinnor?

    En annan viktig fråga som förmodligen kommer att påverka ditt slutliga beslut är "Gillar män flintskalliga kvinnor?". "Kommer jag fortfarande att vara attraktiv med den nya frisyren?" Naturligtvis har människor olika smak och preferenser och även om många män skulle döda för långt, silkeslent hår, finns det många som tycker att kvinnlig skallighet är det sexigaste som finns.

    Som ett bevis finns nedan några kommentarer från användare på webben:

    "Det är inte normen, men jag dejtade en gång en kille som frågade mig om jag någonsin kunde tänka mig att bära ett rakat huvud. Det var bara något som han gillade av någon anledning."

    "JA!!! jag tycker att flintskalliga kvinnor är extremt attraktiva!!! Jag tycker att det visar på självförtroende och själv tycker jag att det är väldigt feminint.... Oavsett om det är på grund av ett medicinskt tillstånd eller av val, är en skallig kvinna toppen i min bok."

    "Har du sett Black Panther (2018) (även avengers endgame)? Kommer du ihåg alla Wakanda-krigarkvinnor? De var nästan alla flintskalliga ... och ...Ja... jag skulle kalla dem heta! Lita bara på dig själv och hedra dig själv. Jag tror att det får många kvinnor att framstå som ganska vackra."

    "Ja. Jag blev ganska förälskad i en kvinna som jag träffade på Burning Man 2012. Hon hade en sjukdom som gjorde att hon förlorade allt sitt hår, nämligen alopeci. Hennes vackra ansikte kompenserade för hennes brist på hår. Jag tänker fortfarande på det ansiktet. Hon gifte sig för några år sedan, vilket jag fick reda på på Facebook. Hennes make är en mycket lycklig man."

    "Jag har varit på dejter med tre kvinnor som var flintskalliga. Två var det frivilligt och en hade alopecia universalis. Jag tyckte att alla tre var oerhört attraktiva. Även om jag gillar kvinnor med konventionella frisyrer måste jag säga att jag under de senaste ett och ett halvt till två decennierna har jag till synes blivit mer attraherad av kvinnor med edgy frisyrer, vilket skulle inkludera kvinnor med mohawks och kvinnor som rakar sig helt skalliga. Jag tycker inte bara att det är en extremt sexig look, utan även att självförtroendet som krävs för att bära den är en stor upphetsning för mig. På senare tid har vackra flintskalliga kvinnor i mitt närområde varit som enhörningar, så mina chanser att hitta en ogift kvinna att dejta är små till obefintliga. Jag skulle definitivt dejta en annan flintskallig kvinna och till och med slå mig ner med en om turen skulle vara framme."

    "Det finns många män som träffar och till och med gifter sig med flintskalliga kvinnor. Vissa går till och med så långt som att raka sitt eget huvud för att stödja sin kvinna. Min man säger alltid till mig att jag ska raka mitt huvud och bara köpa peruker så att jag kan ha en annan frisyr varje dag i veckan. Skönhet är inte bara det som syns med ögat, det är mycket djupare än så."

    "Jag skulle definitivt dejta en flintskallig kvinna. Jag tycker att de är superattraktiva och självförtroendet är en stor tändning för mig. Jag tycker verkligen om de skalliga/rakade damerna som har tatuerat sin hårbotten."

    "Ja, för fan. Min fru rakade huvudet för några år sedan och jag bad henne att stanna så. Hon gjorde det ett tag och gick till och med slät ett par gånger, det såg ännu bättre ut. Jag bad henne att hålla sig så och övervägde till och med elektrolys för att hålla sig slät. Hon verkade fast besluten att hålla sig på det sättet men ändrade sig tyvärr. Nyligen erkände hon varför. Att om hon förblev skallig skulle hon bli tvungen att låta tatuera det. Återigen kunde jag inte se något problem men hon var orolig för hur långt hon skulle kunna gå. Sedan dess bär hon en septumring och jag sa att den skulle komplettera ett rakat huvud. Jag håller tummarna."

    Källor: 

    https://www.quora.com/Do-you-find-bald-women-attractive
    https://www.quora.com/Can-bald-women-be-beautiful
    https://www.quora.com/Do-men-really-love-bald-women

     

     

    Snygga, vackra, flintskalliga kvinnor



    För att inspirera dig har vi samlat flera bilder av fantastiska, starka och vackra skalliga kvinnor före och efter rakning.
    1 / 7
    2 / 7
    3 / 7
    4 / 7
    5 / 7
    6 / 7
    7 / 7

    Det är det unika utseendet och självförtroendet hos en rakad kvinna som fångar ögat och det är verkligen fantastiskt.

    Låt oss också se när kvinnor började raka sig?

     

    Nefertiti bild

    I det gamla Egypten kunde man se kvinnor med rakat hår eftersom faraonerna (både kvinnor och män) rakade sitt hår. De använde till och med ringar för att ändra formen på huvudet för att se ut som sina gudar.

    Cleopatra

    Cleopatra, en av historiens vackraste och mäktigaste kvinnor, brukade också raka allt sitt hår.

     

     

    en flicka med grekisk frisyr

    Det är intressant att situationen var helt annorlunda i den grekiska kulturen. Håret ansågs vara en källa till liv och därför lät kvinnorna håret växa väldigt långt och använde olika band och kransar för att styla håret.


    Under 1600-1800-talen hade människor på grund av dåliga levnadsförhållanden och bristande renlighet svåra hudproblem, dålig lukt och håravfall. För att dölja dessa saker sökte människor efter lösningar som peruker, smink och parfym, som så småningom blev en skönhetsstandard i dag.

    Lyckligtvis idag skönhetsnormer och många kvinnor blir "tjejer med rakat hår" genom sitt eget val. På grund av dagens ansträngningar att förändra skönhetsuppfattningen kommer det att finnas en dag då kvinnliga skalliga huvuden eller en buzzcut inte kommer att vara värt att skriva en artikel om, eftersom "kvinnlig bald headshave" kommer att vara en helt vanlig sak.

     

    Sammanfattningsvis, oavsett om du vill spara tid, göra drastiska förändringar eller bekämpa håravfall, experimentera med ditt hår på det sätt du vill! Du är samma person med eller utan hår.
    Du behöver inte bli accepterad för att vara lycklig.
    Omfamna dig själv.
    Titta inte på andra, var din egen förebild och inspirera andra.
    Du är vacker och det är du som ska lysa upp ditt liv.

    Var djärv att vara kalv !!!

     

    Bildkälla:
    https://cutt.ly/2ExJF1L https://cutt.ly/2ExJF1L
    https://cutt.ly/rExHFSy
    https://cutt.ly/JExHZQW
    https://cutt.ly/UExJupw
    https://cutt.ly/6ExJabd
    https://cutt.ly/6ExJabd
    https://cutt.ly/5ExJgLy
    https://cutt.ly/3ExJj8R
    https://cutt.ly/kExJl6I
    https://cutt.ly/EExJvsi
    https://cutt.ly/zExJb0W
    https://cutt.ly/0ExJm8d
    https://cutt.ly/nExJWgt
    https://cutt.ly/9ExJYYt
    https://cutt.ly/iExJUZM
    https://cutt.ly/eExJOO9

     

    Lämna svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *