Letar du efter att få en huvudtatuering? [Essential 2023 Guideline]
NYHETER

Letar du efter att få en huvudtatuering? [Essential 2023 Guideline]

Funderar du på att tatuera dig? Lär känna dessa 5 grundläggande punkter.

Om du vill skaffa en huvudtatuering men inte vet var du ska börja, kan den här guiden i fem steg förklara allt. Vare sig det är första gången du får en tatuering eller om du redan är bekant med tatueringskonstens värld, så kan huvudtatueringar för män eller Kvinnor behöver mer uppmärksamhet. och medvetande.

1. Välj tatueraren klokt 

Först och främst, se till att du väljer en licensierad tatuerare. Hur vet man om en tatuerare är licensierad? Helst skulle licensen visas och utfärdas av den lokala myndigheten. Om det inte visas har du full rätt att be tatuerarna om licenserna att bläcka. Att ha erfarna och licensierade tatuerare bläck ditt huvud är viktigt eftersom Head tatueringar är ganska utmanande. Eftersom huden på din hårbotten är ganska tunn och är mer benägen att blöda är det bättre att lita på din huvudtatuering till en erfaren tatuerare. Se till att granska de tidigare tatueringsbilderna av dina tatuerare innan du fattar beslutet att överlåta din hårbotten till den här personen.

2. Rusa inte med tatueringsskissen 

Huvudtatueringar är de som fångar människors uppmärksamhet direkt eftersom de är på en mycket synlig plats. Förstå att permanenta tatueringar inte kan ångras helt. Så det skulle vara bättre att spendera lite mer tid på att välja skissen och arbeta med den och sedan vara spontan om det och sedan ångra sig. Tänk på tatueringsdesignen, rådgör med dina tatuerare och se till att påpeka allt om tatueringsdesign du vill få. Din tatuerare borde göra resten. När skissen är klar är det bäst för dig att prova den först eftersom huvudkurvorna kan disortera skissen och det behöver göras mer arbete. Rådgör med dina tatuerare så många gånger som behövs tills tatueringsskissen passar perfekt till din hårbotten.

3. Hur smärtsamma är huvudtatueringar? Förbered dig mentalt och fysiskt

Tatueringar genomborrar i princip det övre lagret av huden med vassa nålar täckta med bläck. Det låter ganska smärtsamt, eller hur? Och i allmänhet, ja, att få en tatuering är smärtsamt, även om människor upplever olika nivåer av smärta eftersom smärttolerans är individuell och det varierar beroende på vilket område som får bläck. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis som bekräftar smärtnivåerna för varje kroppsdel, tror man att huvudtatueringar i allmänhet anses vara en av de mest smärtsamma delarna för att få en tatuering. Man tror att, desto mer fett finns det, mindre nervändar och tjockare hud desto mindre smärtsamt blir det att få en tatuering. Desto mindre fett finns det, fler nervändar och tunnare hud desto mer får en huvudtatuering kommer att göra ont.

Vad du kan göra för att minska smärtan av att få en huvudtatuering är att förbereda dig både mentalt och fysiskt. Många som fick sina skalper tatuerade sa att ljudet av tatueringspistolen är ganska högt, så gör dig själv en tjänst och ta med öronkuddar. Du kommer att kunna lyssna på dina favoritlåtar och minska ljudet från tatueringsmaskinen som, tro det eller ej, hjälper dig att uthärda smärtan bättre.
Du kan också ta smärtstillande medel innan du får en huvudtatuering. Du måste rådgöra med dina tatuerare för den exakta dosen och tiden att ta dessa mediciner. Om din tatuering är stor eller komplex som kommer att ta mycket tid, se till att ta med något att dricka; en frukt smoothie dun.

4. Du måste raka dig innan du får en tatuering

Använd inte en rakhyvel för att raka huvudet innan du ska tatuera dig. Det är ett stort misstag som många människor gör. Anledningen är att du lätt kan skära dig om du inte är en Skallig man van att raka huvudet eller helt enkelt har tillräckligt med erfarenhet av att raka huvudet med en rakhyvel. Du kan så småningom komplicera processen att få en huvudtatuering. När det är dags att få huvudet tatuerat kommer tatuerarna säkert att raka ditt huvud med en engångsrakhyvel. Det du kan göra för att underlätta processen är att använda en användarvänlig och gör-det-själv- elektrisk rakapparat eftersom den sistnämnda är väldigt enkel och säker att använda, de lämnar huvudet väldigt slätt utan nickar eller skärsår, så det skulle vara en bra sak att göra innan du får en huvudtatuering.

5. Hur tar du hand om färska huvudtatueringar?

Tatueringsläkning liknar all annan läkning av ett sår. Få människor inser detta men att få en tatuering innebär faktiskt att såra området som bläckas. Föreställ dig att genomborra din hud med en skarp nål dussintals gånger, det lämnar din hud sårad vilket behöver tid att bli helad. När du har fått din huvudtatuering finns det inget behov av några antibakteriella salvor som nämnts tidigare allt, från tatueringspistolen, nålen och din hårbotten steriliseras innan du får en tatuering.
Som alla andra sår, ju tidigare din huvudtatuering blir scab desto bättre. Det betyder att dina sår blir torra och scab är en naturlig barriär som låter dina sår undvika mikrober. När du har hämtat scabs är det viktigt att hålla din huvudtatuering återfuktad så mycket som möjligt för tatueringsläkning och undvika att skrapa eller skrubba även om du kan dö för att göra det.
Du bör på något sätt följa dina tatuerares instruktioner för eftervård av huvudtatuering. Vad vi föredrar är saniderm patchar som kallas tatuering helande fläckar, som fungerar som en andra hud för din färska tatuering. Det låter din nydesignade tatuering andas eftersom vissa andra produkter kan täppa till porerna, inte låta tatueringen andas och förlänga tatueringens helande tid.

Vanliga frågor och svar om huvudtatueringar 

Vi har samlat de vanligaste frågorna om huvudtatueringar och bett erfarna människor att dela med sig av sina tips och kunskaper om huvudtatueringar. 

  •  Kan du odla hår över en huvudtatuering?

Kort sagt, svaret på frågan är JA, håret är tänkt att växa tillbaka om det inte fanns några problem med hårväxt i förväg. Håret kan inte växa om hårfollikeln är skadad eller huden är skadad. Håret kommer att växa tillbaka med sin vanliga hastighet och det är viktigt att undvika att röra håret runt tatueringen under de första 7-10 dagarna tills tatueringsläkningsprocessen är klar. Det är mycket viktigt vid huvudtatueringar eftersom du kan känna lite klåda när håret börjar växa tillbaka men undvik att klia huvudet tatuering under denna tid. Efteråt kan du fritt justera längden på ditt huvudhår med elektriska huvudrakningar och till och med ge en jämn huvudrakning.

  • Hur mycket skulle en huvudtatuering kosta? 

    Kostnaden för en huvudtatuering beror på tatueraren, tatueringens storlek och landet och valutan du får din huvudtatuering på. Många tatuerare tar också betalt efter storlek, per bokstav eller per timme och det finns alltid en minimiavgift även för en mycket liten tatuering. Anledningen är att varje gång en tatuerare gör en tatuering kostar det dem pengar när de steriliserar tatueringspistolen och området som får bläck, de måste helst använda nya nålar för varje kund, vaselin, bläck etc. Minimipriset skulle också variera beroende på tatueringskonstnärernas erfarenhet och kvaliteten du får. Så det finns en sak att tänka på; du betalar för kvalitet. För det mesta är det billigare att det är desto lägre är kvaliteten om tatueringen inte är en mycket enkel och liten. Priset för en tatuering kan variera från $ 100-$ 8000 beroende på artisterna, tatueringens storlek och de kosttillskott som används. 
  • Kan en huvudtatuering påverka jobbmöjligheterna?

    Även om en tatuering inte påverkar att ha jobbmöjligheter som det gjorde för ett tag sedan har det fortfarande en effekt enligt forskarna, särskilt huvudtatueringar. Utan tvekan får människor med tatueringar nuförtiden jobbmöjligheter även om de har tatueringar. Det är dock fortfarande svårt eftersom många jobb kräver att du döljer tatueringar även om du har dem. Om du till exempel har en tatuering på en osynlig plats skulle din anställd inte ha något emot det. Men eftersom huvudtatueringar är synliga om du håller huvudet rakat kan du ha svårare att anställas för vissa specifika jobb som regeringen, medicinska, sociala jobb.

  • Hur ofta behöver en huvudtatuering beröras?

    Om din färska tatuering har läkt och har några brister kan du gå för en touch up efter 3 månader. Denna tid anses vara den perfekta tidsperioden för tatueringsläkning för alla typer av tatueringar.
    Om din tatuering är perfekt men färgerna har bleknat bort vilket vanligtvis händer efter ett par år, vill du rådgöra med dina tatuerare eftersom de är mer benägna att se om det finns behov av touch up. Det finns dock ett par tips som hjälper dig att veta när du kan förvänta dig en touch up. Vissa områden bleknar tatueringen snabbare än andra, sådana områden skulle vara veniga kroppsdelar och områden som utsätts för solstrålar mest.

  • Hur provar jag tatueringsdesignen innan jag gör den permanent?

    Först och främst, innan du får en permanent tatuering, måste du prova skissen i det område du vill få tatueringen. Om du inte gillar hur det ser ut, ändra designen eller området måste det vara tatted.
    Lyckligtvis finns det idag många gratis och betalda appar som kan visa hur en tatueringsdesign kommer att se ut på dig. Problemet med sådana appar är att du för det mesta kommer att få begränsade tatueringsdesigner.
    Det är därför vi rekommenderar att du försöker tillfälliga tatueringar vilket skulle vara en liten investering för den slutliga perfekta permanenta tatueringen.
    Bläckkorg är ett fruktbaserat organiskt svart bläck som ger dig möjlighet att prova dina egna eller redan färdiga tatueringsdesigner. Den tillfälliga tatueringen varar i ungefär två veckor och priserna börjar på $ 19. Om du gillar att designa din egen tatuering och redan har något klart, prova Silhuett tillfälligt tatueringspapper. Du måste skriva ut designen på det här papperet och applicera med vatten. Det varar vanligtvis 1-2 dagar och kan raderas med en handduk eller varmt vatten.

 

Vilken huvudtatuering ska jag skaffa?

Från vikingatatueringar till de galnaste och trendigaste huvudtatueringarna från 2023.

Trenden med huvudtatueringar har ökat drastiskt under 2023. Oavsett om skallig i 20-årsåldern eller om du väljer att vara skallig eller om du vill ha "karantän frisyr" är det många som rakar sig på grund av att COVID-19 är låst. För det mesta gör de som bestämmer sig för att raka huvudet och skaffa sig en huvudtatuering en extra insats för att fullborda sin look genom att hålla en skägg med ett kalhygge. Om du redan har bestämt dig för att skaffa en huvudtatuering och letar efter en huvudtatueringskonstruktion har vi dig!

Vi har samlat våra favorit 4 huvudtatueringskonstruktioner från 2023.

  • Viking Head tatuering mönster
    Viking Head tatuering mönster

    Poäng, Krediter
    Om du vill skylla på någon för Viking Head Tattoos trend borde det vara Ragnar Lodbrok. Hans manliga och förvånansvärt trendiga stil fick många flickor och pojkar att falla för honom.
    Den mest populära Ragnar Lohrbrok huvudtatueringen är raven head tatuering. Under hela serien skulle en korp dyka upp för Ragner varje gång han funderade på något, fattade ett svårt beslut eller var förtvivlad. Det sades att Ragner var ättling till Oden, allfadern i nordisk mytologi som hade två korpar som sina budbärare; Mungin och Hugin. Att sätta ihop allt Ragnars korphuvudtatuering antydde att han var Odens ättling och att Ragnar bor i Odens närvaro och följer hans vägledning. 

  • Geometriska huvudet tatuering mönster
    Geometriska huvudet tatuering mönster

    Poäng, Poäng, Poäng, Poäng
    Geometriska tatueringar överlag gällde andliga och religiösa sedvänjor i antiken. Men numera är det mer knutet till symmetri, balans, fred, natur och mer jordiska saker med andlig symbolik. Anledningen är att formerna som används för sådana typer av tatueringar är jordiska, vilket innebär att du kan hitta och se dessa former fysiskt men människor kommer att ge andliga betydelser till dessa former. Till exempel skulle cirkla betraktas Karmaen - "vad går runt kommer runt om". Det finns ett par geometriska tatueringsidéer för män som den gordiska knuttatueringen, fractaldesign och djur eller föremål designade med geometriska former. Här är några exempel.

  • Mandala huvud Tatuering mönster
    Mandala huvud tatueringar

    Poäng, Poäng, Poäng, Poäng
    Innebörden bakom mandalatatueringarna är harmoni, balans och perfektion. Anledningen är att mandalan själv alltid tar formen av cirkeln. Ingen överraskning eftersom det är ett sanskritord för "cirkel". Mandalatatueringarna brukar börja från mitten och innehåller många överlappande cirklar. Du kanske tror att mandalatatueringar skulle vara tråkiga om det bara är i cirkulär form men mandalatatueringen kan delas in i två halvor eller ta en triangulär eller någon annan form, vara i livliga färger med många blommor och andra geometriska former eller vara mycket enkel men fortfarande fascinerande. Även om många experter skulle hålla med om att de bästa platserna för mandalatatueringar skulle vara bröstet och ryggen eftersom dessa områden är tillräckligt platta för att mandalatatueringen ska passa perfekt, är huvudet också en annan bra plats för mandalatatueringar. Du kanske också tror att mandala tatueringar är feminina och är bara för kvinnor men det finns mandala tatueringsidéer för män som vi är förälskade i. Kvinnliga eller manliga dessa mandala tatuering mönster skulle få dig att sticka ut från mängden. Här är några av våra favorit tatueringar i Mandala.

  • Tribal Head Tatuering mönster

    Som namnet redan antyder berövas stamtatueringarna de gamla stammarna och deras världsbild. Innebörden bakom stamtatueringar varierar eftersom inking var en vanlig sak i stammar. Stamtatueringar skulle för det mesta identifiera en persons familj, sociala status eller en övergångsrit som en pojke som förvandlas till en man eller en flicka som är redo att föda och därmed bli kvinna. De vanligaste stamtatueringstyperna är maori, hawaiian, borneon. Det som är vanligt i dessa stamtatueringar är att alla vanligtvis är mycket djärva och tjocka så det skulle vara mycket svårt att täcka dem. De är också vanligtvis ganska enkla men kan ha en djup mening. Här är några stamtatueringar för män och deras mening.

    Amazonas tribal tatuering
    Amazonas tribal tatuering
    Krediter

    Aztekiska huvudtatueringar
      Aztekiska huvudtatueringar
    Krediter

    Aztekiska huvudtatueringar
    Aztekiska huvudtatueringar
    Krediter

    Maori Tribal Tatuering
    Maori Tribal Tatuering
    Krediter

 

Slutligen finns det många redan färdiga tatueringsidéer och mönster du kan välja mellan. Det viktigaste är att komma ihåg att tatueringar är permanenta och du måste välja klokt designen och tatuerarna. Vad du än väljer som huvudtatuering, se till att det verkligen är något du vill ha. Lycka till, vi är säkra på att du kommer att rocka din huvudtatuering!

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *