Blir skallig under nedstängningen? Allt du behöver veta!
NYHETER

Blir skallig under nedstängningen? Allt du behöver veta!

Älskar vi inte alla att se självsäkra människor som bara inte bryr sig om människors åsikt och bara går efter saker som de alltid velat ha?
Det är helt fantastiskt vad nedstängningen gör med oss på många sätt. Från självreflektion, vår roll i samhället, som slutar med att göra allt det vi aldrig vågat för. Ett rakat huvud verkar vara den nya "karantänfrisyren" baserat på hur många som gjorde det under nedstängningen och vi är absolut här för det!

Historiskt sett praktiserade många olika kulturer och övar fortfarande huvudspån av olika skäl. Även om samma sak praktiserades annorlunda än kultur till kultur och av olika skäl, fanns det en idé som var vanlig för de flesta av dessa kulturer; Mindre hår, mer av en man!

Nu när vi är tillbaka i vår tid verkar folk mer än någonsin överväga att raka sig under en låsning. Oavsett om det är ett tecken på att vi går tillbaka till våra rötter, ett andligt tecken på en ny början eller bara tristess, så är det ett faktum att fler och fler människor funderar på att raka sina huvuden, och vi är helt förtjusta i det! Faktum är att "Shaved Head" har blivit ett av de mest använda orden i sökmotorerna och kanalerna i sociala medier under utbrottet av coronavirus. Populariteten för detta och många andra liknande sökord har hoppat från botten till toppen eftersom tusentals människor funderar på att att bli skallig medan de befinner sig i tvångsisolering och vill veta allt om huvudrakningar. 

Om du vill få din "karantänfrisyr" också, läs den här artikeln för att avslöja:


    Varför rakar folk huvudet i nedstängningen?  

    Dag för dag bestämmer sig fler och fler människor för att raka huvudet medan de sitter i karantän på grund av situationen som orsakas av coronaviruset (COVID-19). Orsakerna är olika: frisersalonger och frisersalonger fortsätter att vara stängda, ingen lämnar sina hus och människor är uttråkade. Vissa människor vill helt enkelt experimentera med sin frisyr, andra är bara nyfikna på hur de skulle se ut skalliga och nedstängningen är ett perfekt tillfälle att ta reda på det eftersom ingen skulle se förändringen i några veckor till. Dessutom var det många som inte kunde klippa håret själva, tog beslutet att gå för en rakad huvud look eftersom det är mycket lättare att underhålla. 

    Tusentals män och kvinnor delade med sig av sitt nyrakade huvud se via sociala medier.

    Jason Hankins från University of Houston blev skallig och twittrade den 6 april:

    "Social distansering fick mig så uttråkad att jag rakade huvudet lol".

     

    Den här tjejen rakade håret på karantänens 23:e dag:

    "Dag 23 av karantän och jag rakade äntligen huvudet".

     

    En hawaiiansk man har nyligen visat upp sin nya rakade huvud look i Twitter och TikTok:

    "Jag rakade mitt huvud för att jag var uttråkad. Nu ser jag ut som en jävla manapua.😂"

    *Manapua - Hawaiian mat fylld med kött.

    En annan, ganska berömvärd och human kampanj har startat på Instagram nyligen. Människor rakar huvudet som en del av en välgörenhetsorganisation och försöker samla in pengar för att visa sitt stöd och respekt för det generösa arbete som NHS (National Health Service) gör under coronapandemin. 

    Alex Davis, från Bristol, en England Rugby Sevens-spelare rakade huvudet för att samla in pengar genom landsomfattande head shave-kampanj för att stödja NHS:

    "Regeringen uppmanar oss alla att stanna hemma om det inte är nödvändigt medan de tar itu med denna pågående och oförutsägbara nödsituation.

    Våra fantastiska NHS-arbetare står i frontlinjen för denna tragiska pandemi och riskerar sin egen hälsa varje dag för att rädda liv.

    För att visa vårt stöd för det underbara arbete som NHS fortsätter att göra under Coronakrisen strävar vi efter att samla in så mycket pengar som möjligt genom en landsomfattande @instagram kampanj.

    Vi inser att detta är en svår tid för hela nationen, som oroar sig för sina nära och käras hälsa och privatekonomi, men varje liten räknas så var snäll och donera vad du kan. Tillsammans skulle de pengar vi samlar in kunna bidra till skyddskläder för sjuksköterskor och läkare, fler sjukhussängar eller utrustning för att stödja dem som lider.

    Förlora lite men ge mycket. Donationslänk i min profil."

    Visa det här inlägget på Instagram

    @shavedonatenominate Regeringen uppmanar oss alla att stanna hemma om det inte är nödvändigt medan de tar itu med denna pågående och oförutsägbara nödsituation. Våra fantastiska NHS-anställda står i frontlinjen för denna tragiska pandemi och riskerar sin egen hälsa varje dag för att rädda liv. För att visa vårt stöd för det fantastiska arbete som NHS fortsätter att göra under krisen med coronaviruset vill vi samla in så mycket pengar som möjligt genom en landsomfattande @instagram-kampanj för huvudrakningar. Vi är medvetna om att detta är en svår tid för hela nationen som oroar sig för sina nära och käras hälsa och för sin personliga ekonomi, men varje liten del räknas, så donera gärna vad du kan. Tillsammans kan de medel vi samlar in bidra till skyddskläder för sjuksköterskor och läkare, fler sjukhussängar eller utrustning för att stödja dem som lider. Förlora lite men ge mycket. Donationslänk i min profil. #ShaveHeadsSaveLives #StayAtHome #ShaveAtHome #NHS #Charity #Health #Corona #Covid_19 #Britain #UK

    Ett inlägg delat av Alex Davis (@ajldavis) den

     

    En man från Los Angeles som har en youtube-kanal med över 1M-prenumeranter och Twitter med 502.7K-följare delade en tweet om att han skulle raka håret för välgörenhet under en livestream:

    "Streamen är live för #HopeFromHome! börjar det weith en smäll och matchar VARJE DONATION upp till $ 10,000. Kom in här och låt oss samla in lite pengar för att bekämpa COVID-19 rt:s mycket uppskattade :)"

    Senare twittrade han att de samlade in $ 151,511 istället för 50K.

    Casey Cott och hans bror Corey fick karantänsskärning för välgörenhet den 5 april:

    "Donera nedan! Huvudspån kl 22.00 på Instagram live!"


    Kändisar som rakade sina huvuden i nedstängningen

    David Beckham är en av de senaste kändisarna som rakade av sig håret:

    "Var bara tvungen att göras ✂️ #stayhome #staysafe #staystrong GODNATT 🌙"

     

    Under isoleringen rakade Miley Cyrus Cody Simpsons huvud

    "Jag gjorde det. Rena huvuden för rena hav säger jag!"

     

    Cristiano Ronaldo rakade huvudet med hjälp av sin fru Georgina Rodrigue under nedstängningen:

    "Stanna hemma och håll dig snygg 💇🏽♂️Kiss (kvinna, man) #stayhomestaysafe"

     

    Tallulah Willis rakade huvudet med hjälp av mamma och pappa Bruce Willis:

     

    Visa det här inlägget på Instagram

    💡💡💡 — @rumerwillis

    Ett inlägg delat av tallulah (tallulah) (@buuski) den

     

    Carson Jones Daly, en amerikansk programledare och producent, rakade huvudet den 8 april under "todayshowen":

    "Här är slutprodukten! Jag tycker att vi gjorde ganska bra! 😂Thanks att @chrisappleton1 för att gå min son & jag genom självklippningsprocessen detta är live på @todayshow 😳"

     

     

    Anthony Rapp fick huvudet rakat när han var isolerad:

    "På ett lättare sätt... karantän hårklippning!"

     

    Josh Griffin, rugbyligaspelare @Hullfcofficial, rakade sitt och sin sons huvud:

    "Bara gått och rakat våra huvuden, eftersom inga barberare är öppna. Man facepalmingMan facepalming Mammor fuming"


    Hur vet man om man ser skallig ut? Ett superlätt 10-sekunders test

    Om du är bland de nyfikna och överväger den nya frisyren, här är en lifehack för att ta reda på om skallig passar dig. Ett av de enklaste sätten att veta om du kommer att se bra ut med ett rakat huvud är en mätning som upptäckts av John Frieda. Efter en lång forskning fick hon reda på vilket käkben som ser bättre ut med kort hår eller med ett skalligt huvud. För denna mätning behöver du en spegel, en linjal och en penna. 

    Låt oss börja! 

    1. Stå framför spegeln så att du kan se sidan av ditt ansikte
    2. Håll pennan horisontellt under hakan 
    3. Placera linjalen vertikalt under örat
    4. Mät nu avståndet från örat till pennan

    Så ja! Om avståndet mellan örat och pennan är mindre än 2,25 tum kan du utan tvekan gå till din karantänklippning, du kommer att rocka den!



    App-recension - hur ser du dig själv kal?
    Hur vet du om du skulle se bra ut med rakat huvud?

    Förutom John Frieda-metoden kan du också prova kalhyggen innan du får din nya kaliga look i låsningen för att veta om du skulle se bra ut med rakat huvud. Appar för rakat huvud anses vara det mest effektiva sättet att veta hur man skulle se ut med skalligt hår. Normalt sett gör de dig skallig på toppen av huvudet vilket ger dig en exceptionell chans att se hur du kommer att se ut utan hår och hjälper till att svara på frågan "Skulle jag se bra ut med rakat huvud?". Vi har testat tiotals program för rakade huvuden och valt ut de fem mest populära som gav de mest realistiska resultaten!

     

    1. BaldBooth - tillgänglig för både Android- och IOS-användare, samt PC och Mac

    Bald booth app recension

    Prova BaldBooth IOS / Android-applikationen för att ta reda på hur du skulle se ut om du var skallig. BaldBooth är 100% gratis, det är tillgängligt på både App Store och Google Play Store och det kan laddas ner både på Mac och PC. De genomsnittliga betygen för denna skalliga app är 3,8 av 5. Omvandlingen kommer att visas på skärmen inom några sekunder, och vad som är viktigare är att ingen internetanslutning krävs. Du kan spara resultaten antingen i ditt appgalleri, fotobibliotek eller dela med dina vänner via Facebook, Twitter, WhatsApp etc. När du har laddat ner appen, ta bara dessa 3 enkla steg: 

    • Ta en ny bild eller välj en från ditt fotobibliotek eller Facebook-album
    • Justera ögon-, öron- och ögonbrynsmarkörer och gör dig redo!
    • Skaka enheten för att se vyerna före och efter 

    Observera att Baldbooth bara gör dig skallig på toppen av huvudet och lämnar tunt hår på kronan. 

     

    2. Baldify - Go Bald - för Android- och IOS-, Mac- och PC-användare

    Baldify app recension

    Med Baldify får du äntligen se din skalliga version. Denna skalliga applikation är tillgänglig för både Android- och IOS-, Mac- och PC-användare och betygen är 4.2 av 5. Medan den här applikationen är gratis för Android-användare kostar den $ 1.19 i App Store. Så här använder du appen genom att följa den här steg-för-steg-guiden:

    • Ta antingen en selfie eller välj en bild från galleriet
    • Placera funktionerna och tryck på nästa 

    Baldify kommer att göra dig skallig men kommer att lämna hår runt templen. En stor fördel med denna applikation är att du kan prova på olika frisyrer som Cueball, Tuft, Receding hairline, Friar etc. Detta hjälper dig att fatta rätt beslut och välja den frisyr som passar dig mest. Baldify låter dig både spara och dela resultaten med dina vänner!

     

    3. Bald Face - endast för Android-användare

    Bald face app recension

    Bald Face är en annan bra applikation för dem som vill veta hur de skulle se ut med rakat huvud. Denna app är gratis och är endast tillgänglig för Android-användare. Den genomsnittliga andelen Bald Face-appen är 3 stjärnor av 5. För att se din karantänfrisyr bör du:

    • Importera en bild från galleriet eller ta en ny
    • Liksom andra applikationer kommer Baldy att be om att justera ögon-, öron- och ögonbrynsmarkörerna och trycka på "Nästa"

    Inom cirka 2-3 sekunder kommer ditt nya utseende att vara klart! Denna applikation tar bara bort hår från toppen av huvudet och liksom andra ovan nämnda applikationer lämnar hår på sidorna. Du kan klicka på "Klar" för att se alternativen spara, försöka igen och dela. 

     

    4. Make Me Bald Prank - endast för Android-användare

    Gör mig skallig prank app recension

    Make Me Bald Prank, en välkänd gratis rakad huvudapp med betyg 3 av 5, kommer att avslöja hur du skulle se ut skallig om några sekunder. Den här applikationen är endast tillgänglig för Android-användare, så du kan ladda ner den på Google Play Store. Make Me Bald Prank ger dig möjlighet att antingen importera en bild från ditt bibliotek och Facebook eller att ta ett nytt foto. 

    • Välj en bild eller ta en ny
    • Justera markörerna för ditt ansikte, ögon och läppar och se till att ditt hår är inom ellipsens räckvidd

    När du trycker på "Nästa" kommer applikationen automatiskt att göra skallig toppen av huvudet och lämna ett hårslag på båda sidor av det. I slutändan kan du vända håret och raka ditt eget huvud med fingret som rakhyvel. Med den här applikationen kan du spara resultaten och dela dem med dina vänner i ett antal sociala mediekanaler.

     

    5. Baldy: Bald Photo Editor - endast för Android-användare

    Baldy app recension

    Baldy är en gratis applikation som endast är tillgänglig för Android-användare, som du kan ladda ner från Google Play Store. Denna rakade huvudapp har fått 3 stjärnor av 5 och är extremt lätt att använda. För att se dig själv skallig behöver du bara:

    • Ta en selfie eller välj en bild från galleriet
    • Justera 3 markörer för ögon, öron och ögonbryn och knacka nästa 

    Om några sekunder ser du resultaten. Den här appen kommer att göra dig skallig endast på toppen av huvudet med lite hår kvar runt dina tempel. När du är klar med redigeringen av bilden kan du spara den i ditt fotogalleri och dela resultaten via olika sociala mediekanaler. 

     

    Hitta inspiration! Topp 5 snygga skalliga killar

    Om du är ett fan av åtminstone en av dessa kändisar vet du hur väl de rockar sitt skalliga utseende trots ålder, ansiktsdrag och ras. Kändisar som Bruce Willis, Jason Statham, Vin Diesel och många fler är ett perfekt exempel på maskulinitet som alla tjejer faller för. Vi är mer än säkra på att deras skalliga look spelar en stor roll i detta. Du kan ta en titt på vår senaste artikel för att ta reda på hur mycket kvinnor föredrar flintskalliga män. Låt oss presentera vår lista över snygga flintskalliga män.

    Bruce Willis, Dwayne Johnson, Jason Statham, Terry Crews och Vin Diesel

    Bruce Willis, Dwayne Johnson, Jason Statham, Terry Crews eller Vin Diesel, dessa är kända kändisar som är kända för sitt skalliga utseende. Vi kan inte föreställa oss dem med ett huvud fullt av hår! Vi bestämde oss bara för att presentera vår topp 5 favorit snygga skalliga killar som rockar sin skalliga look också! Låt oss ta en titt på deras rakade huvud före efter bilder:

     

    5. Freddie Ljungberg

    En svensk före detta professionell fotbollsspelare som spelade som winger och är fotbollstränare.

    freddie ljungberg med hår och utan

     bildkälla: https://pbs.twimg.com/media/CCAPBxGWEAADahY.jpg

     

    4. John Travolta (olika personer)

    En amerikansk skådespelare, sångare och dansare.

    John Travolta med och utan hår

    bildkälla: https://www.thehits.co.nz/media/7637301/gettyimages-1082615242.jpg?mode=crop&width=620&height=349&quality=60&scale=both

     

    3. Pitbull (på andra) 

    En amerikansk rappare, sångare, låtskrivare och skivproducent.

    Pitbull med och utan hår

    bildkälla: https://www2.pictures.zimbio.com/mp/VJ7VUOKZDRpl.jpg

     

    2. Bryan Cranston (olika betydelser) 

    En amerikansk skådespelare, regissör, producent och manusförfattare. 

    Bryan Cranston med och utan hår

    bildkälla:https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2019/10/before-after-bald-shaved-head-celebrities-26-5d9edd353708e__700.jpg

     

    1. Colin Lax

    Brittisk skådespelare, känd för att spela Charles Robinson i tre James Bond-filmer, och James "One" Shade i Resident Evil-filmserien

    Colin Salmon med och utan hår

    bildkälla: https://idposter.com/img/bigs/527/id523999.jpg


    Slutsatsen

    Att berövas att gå till frisören en eller två gånger i månaden som vi var vana vid, kommer de flesta av oss så småningom att ha det svårlösta röriga hårproblemet och det här är en tidsfråga. 

    Oavsett om du gillar det eller inte måste du äntligen fatta beslutet: antingen raka av dig håret och göra ditt liv mycket enklare eller experimentera med håret som försöker olika frisyrer. 

    Av detta och många andra skäl som nämns ovan ökar antalet män och kvinnor som rakar sina huvuden i karantän ständigt! Och det är så ett rakat huvud blir eller redan har blivit symbolen för coronapandemin.

    Många av oss har alltid haft en önskan att veta hur vi skulle se ut med rakat huvud och nedstängningen gav bara en bekväm ursäkt för att göra det!

    Lämna svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *