solskyddsmedel för skalligt huvud - solkräm för män
NYHETER

Topp 10 solskyddsmedel för skalliga huvudet 2023 [Uppdaterad version]

 

Varför använda solskyddsmedel på det skalliga huvudet?

Sommaren är på väg och det är dags att göra sig redo för de soliga dagarna!

Allt fler bestämmer sig för att rakar sina huvudeneftersom de har funnit svaret på den ordspråksmässiga frågan. "Ska jag raka huvudet?". Att ha en rakad skalle har många fördelar, men glöm inte att ta hand om ditt huvud, särskilt under soliga dagar för att undvika att få en solbränna. ditt rakade huvud. 

Vill du veta hur man skyddar hårbotten från solbränna? ere hittar du allt om skalligt huvudskydd.

Ett skalligt huvud blir väldigt snabbt solbränt, särskilt när du precis har rakade ditt huvud. Anledningen till detta är avsaknaden av hår, eftersom hår sänker solens skadliga effekter. Därför rekommenderas det att du använder solskyddsmedel för huvudet för att undvika att du blir solbränd. Solskyddsmedel har många andra funktioner än att bara skydda huden mot solbränna. Solskydd skyddar mot skadliga UV-strålar, minskar risken för hudcancer, förebygger för tidigt åldrande och förbättrar hudens hälsa. Vi behöver alla solen för att få vår dagliga dos D-vitamin, men vi löper större risk att drabbas av skadliga UV-strålar eftersom ozonskiktet delvis har skadats. Det är därför viktigt att ta på sig solskyddsmedel innan vi går ut ur våra hem för att verkligen hindra dessa skadliga strålar från att tränga in i huden och utlösa hudbesvär.

 

Hur man väljer rätt solskyddsmedel?

Att välja rätt solskyddsmedel är där du måste börja från. Det finns några viktiga faktorer du bör ta hänsyn till när du väljer solskyddsmedel:

-Solskyddsmedels SPF

SPF är solskyddsfaktorn. Med andra ord anger SPF-talet hur effektivt solkrämen blockerar UVB-strålar. För att klargöra innebörden av SPF-numret låt oss diskutera ett exempel: om en man börjar få en solbränna efter 10 minuter och han använder 30 SPF solskyddsmedel, betyder det att solskyddsmedel låter dig vara under solen 300 minuter (30x10 = 300) innan du får en solbränna. Det är viktigt att veta att ingen solskyddsmedel kan blockera 100% av UVB-strålarna. SPF 15 kan blockera 93% av UVB-strålar, SPF 30 block 97% och SPF 50 blockerar 98% av UVB-strålar. Skillnaden mellan 30 och 50 SPF är således bara ca 1 %. 

ett färgstarkt diagram som visar SPF- och UVB-skyddshastigheter

-Solskyddsmedel med brett spektrum

SPF-numret hänvisar bara till UVB-strålarna, men solen avger också UVA-strålar, som också är skadliga för vår hud. Dessa UVA-strålar kan leda till hudens åldrande och kan orsaka rynkor, mörka eller ljusa fläckar. Solskyddsmedel med brett spektrum ger skydd mot både UVA- och UVB-strålar. För att se till att solkrämen är bredspektrum måste du leta efter orden "Broad-spectrum" och "UVA/UVB" på etiketten.

-Vattenbeständighet

Ett skalligt huvud kommer sannolikt att svettas på grund av den höga temperaturen utanför och även när vi simmar är vår kropp inte längre skyddad från solen om vi använder en vanlig inte vattentät solskyddsmedel. Så det är därför vi rekommenderar att du använder en vattentålig solskyddsmedel. Men observera att de flesta solskyddsmedel är vattentåliga i endast 40 eller 80 minuter. Detta innebär att du måste tillämpa det regelbundet var 40 eller 80 minuter för att vara tillräckligt skyddad. Skillnaden mellan vattentäta och vanliga solskyddsmedel är att vattentålig solskyddsmedel fortsätter att skydda din hud till exempel även 40 eller 80 minuter efter stänket med vatten, men den vanliga solkrämen skyddar inte längre din hud som blandad med vatten.

-Fysisk eller kemisk

Du kan stöta på fysiska och kemiska solskyddsmedel medan du väljer rätt. Låt oss nu ta reda på vad som är skillnaden mellan dem och vad som är bättre för vår hälsa. Den största skillnaden är att kemiska solskyddsmedel absorberar UV-strålarna när de når din hud, medan fysiska solskyddsmedel återspeglar UV-strålarna innan de når den. Det är uppenbart att de kemiska solskyddsmedel vanligtvis innehåller kemikalier som stör våra hormoner, något vi måste undvika. Därför rekommenderar vi starkt att du använder fysiska solskyddsmedel, eftersom de är fria från ingredienser som klassificeras som hormonstörande ämnen. Speciellt om du applicerar solskyddsmedel på ett ansenligt område i kroppen, till exempel din skalliga hårbotten, är det viktigt att använda en fysisk solskyddsmedel med säkra och ömma ingredienser. För att välja den fysiska solkrämen bör du leta efter orden "Mineral" eller "Physical" på etiketten.

 

Hur använder man solskyddsmedel?

Du kanske tänker nu vad som är speciellt med att använda solskyddsmedel. Tro mig, om du inte följer de vanliga reglerna kommer solskyddsmedel inte bara att vara värdelöst utan det kan också vara skadligt. Låt oss nu klargöra vad som är rätt sätt att använda solskyddsmedel.

-Kontrollera utgångsdatumet

Det första du bör göra innan du applicerar solskyddsmedel är att kontrollera utgångsdatumet för det. Solskyddsmedel är utformade för att styrka upp till 3 år. Det innebär att det överblivna solskyddsbordet kan användas från ett år till ett annat.

-Prova en liten portion först

När du redan har kontrollerat solskyddets utgångsdatum och funnit att det är säkert att använda, är nästa steg att prova en liten del av det. Sätt en liten mängd på huvudet för att försäkra dig om att den inte orsakar irritation av huden. Om det efter cirka 30-45 minuter inte händer något konstigt, applicera den fritt, det är säkert! 

-Ansök innan du går ut i solen

Du bör sätta solskyddsmedel på 30 minuter innan du går ut i solen. Solkrämen måste suga in i huden för att skydda huvudet fullt ut. Detta gäller också vattenresistenta solskyddsmedel, eftersom du måste sätta på det igen cirka 30 minuter innan du kommer i vattnet, för att inte förlora mycket av sitt skydd.

-Applicera regelbundet igen

Som nämnts tidigare även när du väljer den vattentåliga solkrämen måste du applicera den regelbundet för att skydda huvudet och kroppen från UV-strålarna. Om du använder en vanlig, inte vattentålig solskyddsmedel bör du applicera den igen var 15-30 minuter. Och med hänvisning till vattentäta solskyddsmedel, applicera dem igen var 40-80 minuter, beroende på solskyddsmedels kapacitet. Efter handdukstorkning applicera solkrämen igen oavsett om den är vattentålig eller inte.


Vilka är de 10 bästa solskyddsmedlen för skalliga personer år 2023?

Letar du efter en effektiv och säker solskyddsmedel? Du är på rätt plats!

Här har vi listat 10 bästa solskyddsmedel för skalligt huvud och skalliga fläckar baserat på vår forskning.

1. Thinksport

Thinksport öppnar listan över topp 10. Solskyddsmedel i Thinksport är mycket effektiva och är perfekta för daglig användning på ditt skalliga huvud som berikas med 20% zinkoxid. Förutom den stora funktionen av skydd är de bra fuktkrämer för skalliga huvuden också. Thinksport solskyddsmedel har en vettig SPF 50 + betyg och faller i den högsta kategorin för vattenbeständighet (80 minuter) definieras av den föreslagna 2012 FDA Sunscreen Monograph. Dessutom ger dessa fysiska solskyddsmedel ett brett spektrumskydd. Detta innebär att solskyddsmedel från Thinksport är fria från ingredienser som kallas hormonstörande ämnen och skyddar din hårbotten både från UVA- och UVB-strålarna.

Thinksport solskyddsmedel finns i 3 former: lotion, roll-on pinne och balsam. Thinksport och Thinkbaby erbjuder inte bara solskyddsmedel utan också många andra hudvårdsprodukter både för barn och vuxna, inklusive de med känslig hud.

Dessa solskyddsmedel har inte en påträngande lukt som många organiska solskyddsmedel har. Du måste sätta på dig den här innan du går ut i solen och bara applicera den varannan timme. En annan bra sak är att solkrämen inte är mycket oljig. Den har dock en tjock formel, så gnugga den ordentligt för att inte lämna en vit gjuten på dina skalliga fläckar.

Thinksport solskyddsmedel är faktiskt de första som klarar Whole Foods premiumvårdskrav och följer strikt FDA:s riktlinjer. En viktigare anmärkning: förpackningen är tillverkad av miljövänliga ingredienser som inte innehåller BPA, vinyl eller ftalater.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med Thinksport solskyddsmedel

 

2. Grävling

Här är en annan ganska effektiv solskyddsmedel för skalliga huvuden och skalliga fläckar.

Badger erbjuder många hudvårdsprodukter, inklusive solskyddsmedel både för barn och vuxna.

Badger fysiska solskyddsmedel ger brett spektrum skydd för din hårbotten och är återigen berikade med zinkoxid på 22,5% koncentration. Därför kommer ditt skalliga huvud att skyddas från UVA- och UVB-strålar utan att solkrämen stör dina hormoner.

Dessa solskyddsmedel har en otroligt enkel formel och innehåller följande 5 huvudingredienser: zinkoxid, ekologisk solrosolja, ekologisk bivax, ekologisk jojobaolja och solros vitamin E. Som ni kan se är solskyddsmedel gjorda av endast organiska ingredienser och är fria från kemiska ämnen. Således är Badger solskyddsmedel perfekt lämpade för daglig användning och för den känsliga typen av hud. Vad som är viktigare, du behöver inte applicera det igen var 15: e minut eftersom Badger solskyddsmedel är 80 minuter vattenbeständiga. Applicera det bara en gång varannan timme och njut av dig själv.

Badger erbjuder dig många typer av solskyddsmedel från lotion till roll-on pinne, i olika antal SPF från 15 till 40. Och igen på grund av dess tjocka formel är det troligt att lämna en vit gjutning, så du måste sprida den på din hårbotten noggrant.

Med hänvisning till certifieringarna har Badger-produkter testats och certifierats av USDA och Glutenfri certifieringsorganisation.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med Badger solskyddsmedel

 

3. EltaMD (eltaMD) 

Ett annat alternativ för naturlig och effektiv solskyddsmedel för skalliga huvuden är EltaMD.

EltaMD erbjuder solskyddsmedel och andra hudvårdsprodukter berikade med naturliga ingredienser och fria från skadliga kemiska komponenter.

EltaMD:s fysiska solskyddsmedel ger ditt skalliga huvud ett brett spektrumskydd mot både UVA- och UVB-strålar och blir ett måste efter den första användningen. SPF-talet varierar från 30 till 50 SPF och The Skin Cancer Foundation rekommenderar denna produkt som ett effektivt solskyddsmedel med brett spektrum.

De 2 huvudingredienserna, zinkoxid (10%) och titandioxid (5,5%), gör dessa solskyddsmedel perfekt lämpliga för daglig användning. Formeln på 80 minuters vattenbeständighet gör att du inte kan oroa dig för svettning och om att applicera solkrämen för ofta. Instruktionerna för att använda EltaMD solskyddsmedel är mycket enkla: sätt bara på den cirka 15 minuter innan du går i solen. Applicera den igen efter 80 minuters simning eller svettning, omedelbart efter handdukstorkning och minst varannan timme.

På grund av sin lätta och milda formel kommer solskyddsmedel från EltaMD inte att lämna en vit gjuten på hårbotten och kommer inte att ge den ett oljigt utseende. Det är också mycket lämpligt för känslig hud eftersom det är icke-komdogent och fritt från parabener, dofter, oljor, färgämnen, hormoner och gluten.

Du är fri att välja det mest praktiska alternativet i solskyddsmedel: lotion, spray, roll-on pinne och andra.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med EltaMD solskyddsmedel

 

4. Cerave (olika)

Här är ytterligare ett solskyddsmedel märke perfekt lämpligt för skalliga huvuden.

Cerave erbjuder dig en lista över mineral hudvårdsprodukter utvecklade med hudläkare och gjorda av naturliga ingredienser. Du kan hitta en mängd olika hudvårdsprodukter inklusive solskyddsmedel både för barn och för vuxna: fuktgivande krämer och lotioner för huvud och ansikte, återfuktande solskyddsmedel, hudförnyande dagkrämskrämkrämkräm, mineral solskyddspinne och återfuktande solkräm som alla med 30-50 SPF-skydd.

Ceraves bredspektrumsolskyddsmedel med fuktkräm och SPF är avgörande för att skydda hårbotten från UVA- och UVB-strålar. Solskyddsmedel berikas med följande aktiva ingredienser: Homosalate (12%), Octinoxate (7,5%), Octocrylene (2%), Zinkoxid (6,5%). Dessa solskyddsmedel är perfekta för daglig användning, för oljiga, torra och känsliga hudtyper. Solskyddsmedelsformeln med 3 ceramider hjälper till att återställa och upprätthålla hudens naturliga barriär. De kommer inte att orsaka någon irritation på grund av naturliga ingredienser.

Dessutom är det mycket lätt att använda: behöver bara applicera det 15 minuter före solexponering och applicera igen minst varannan timme.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med Cerave solskyddsmedel

 

5. Pevonia (på 5)

Pevonia är ett hudvårdsmärke som rekommenderas av hudläkare, som erbjuder ett brett utbud av hud- och kroppsvårdsprodukter. Detta märke är känt för sin solvårdsproduktlinje: återfuktande solskyddsmedel, lugnande geler efter solen och fyto aromatisk dimma, som är perfekta för att ta hand om ditt skalliga huvud i soliga dagar, särskilt efter en rakning. Pevonia bredspektrum solskyddsmedel är berikade med 30 SPF och ger 97% skydd mot både UVA / UVB och infraröda strålar. Dessa solskyddsmedel förhindrar solbränna, hydratiserar och lugnar, motverkar hudsolskador och är lämpliga för hela familjen. De rekommenderas för fullständigt ansikts- och kroppsskydd och för alla hudtyper. På grund av dess silkeslena konsistens är den mycket lätt att använda: applicera den bara försiktigt på huvudet och applicera den igen under långvariga perioder av solexponering eller simning, och det kommer att ge omedelbart skydd.

De aktiva ingredienserna i Pevonia solskyddsmedel är fransk rosenolja, Aloe Vera bladgel och Titandioxid, på grund av vilken du kan använda dessa solskyddsmedel varje dag utan att oroa dig för att få en hudirritation.

Ett färgstarkt diagram som visar för- och nackdelar med Pevonia solskyddsmedel

 

6. Shiseido (på andra)

Shiseido är rik på hud-, kropps- och hårvårdsprodukter som passar alla typer av hudtyper. De produkter som erbjuds av dem testas av hudläkare och ögonläkare.  Solskyddsmedel i Shiseido är perfekta för att skydda din hårbotten, eftersom du använder Shiseido solskyddsmedel kan du säkert njuta av att spendera tid utomhus. Solåldringsskydd och krämer, solskyddskrämer för skalligt huvud, sprayer, krämer och urbana miljöskyddskrämer - detta är en liten del av det breda utbudet av solskyddsprodukter. Dessa solskyddsmedel med 10-50 SPF ger ditt skalliga huvud ett brett spektrumskydd mot UVA/ UVB-strålar. När de utsätts för vatten eller svett blir dessa vattentäta solskyddskrämer ännu starkare samtidigt som de förblir helt osynliga på huvudet. På grund av den milda formulan blandas solkrämen enkelt och täcker huvudytan jämnt. Innan du applicerar skaka väl flaskan och lägg den sedan på hårbotten. Men kom ihåg att applicera det ofta för att upprätthålla skyddet, särskilt efter svettning eller towelling. Återfuktande fördelar med Shiseido solskyddsmedel kommer att upprätthålla fukt och hålla huden slät.

Med solskyddsmedel från Shiseido kommer du att njuta av din tid till fullo!

Ett färgglatt diagram som visar för- och nackdelar med shiseido scalp protector

  

7. Gröna människor

"Green People" erbjuder ett otroligt stort sortiment av hud-, hår-, kropps- och hälsovårdsprodukter. Detta varumärke uppmuntrar ekologisk livsstil och gör alla produkter med ekologiska aktiva ingredienser. Du kan hitta tiotals solskyddsmedel för vuxna och barn, för alla hudtyper, daglig användning solskyddsmedel och hudvårdsprodukter efter solen. Berikade med 15-50 SPF kommer dessa bredspektrum solskyddsmedel att ge ditt skalliga huvud ett fullständigt 98% skydd mot UVA / UVB-strålar i solen. Doftfria solkrämer och krämer, solkrämer med solaccelerator och daglösningskrämer - alla dessa produkter är här för att göra din dag. De är alla lämpliga för daglig användning och kommer inte att orsaka någon irritation på ditt skalliga huvud på grund av den organiska formeln. Gröna människor solskyddsmedel är vattenavvisande men icke-por-igensättning, de tillåter din hud att andas och är rika på naturliga antioxidanter för att skydda känslig hud. 84% av certifierade ekologiska ingredienser skyddar din hårbotten även under de varmaste dagarna. Häll bara 30 ml solskyddsmedel i din kupade handflata och applicera på ditt skalliga huvud 15-20 minuter innan du exponerar solen. Glöm inte att applicera denna vattenavvisande solskyddsmedel varannan timme eller efter simning.

Ett annat gratis faktum med detta varumärke är att Green People stöder Marine Conservation Society, den brittiska välgörenhetsorganisationen för att skydda brittiska hav, stränder & vilda djur. 30p doneras till Marine Conservation Society från varje försäljning av solskyddsmedel.

Ett färgstarkt diagram som visar för- och nackdelar med Green People solskyddsmedel

 

8. Eucerin

Om du letar efter en pålitlig solskyddsmedel för att ta hand om efter ditt skalliga huvud här är ett mer perfekt alternativ för dig. Eucerin erbjuder dig en kropp, hud och ansiktsvårdsprodukter skräddarsydda för hudåkomman. Eucerin Sunblocks produkter erbjuder ett omfattande skydd mot UVA/UVB-strålar med antioxidant Licochalcone A för högenergisynt (HEVIS) ljusförsvar. Alla solskyddsmedel anpassas till olika hudtyper genom att berikas med aktiva ingredienser och 30-50+ SPF. På grund av de organiska ingredienserna är dessa solskyddsmedel perfekta för känslig och allergisk hudtyp och erbjuder även huvudpigment, allergi och fotoaging kontroll krämer. Applicera solkrämen generöst 15-20 minuter före solexponering. Kom ihåg att applicera ofta igen, särskilt efter simning, svettning eller towelling för att upprätthålla hela skyddet. Eucerin solskyddsmedel är fria från parfym för att minimera risken för hudirritation. Vad som är mer crème-gel är icke-fet och icke-klibbig, vilket absorberar snabbt och är vattenbeständigt. Sätt bara Eucerin solskyddsmedel på hårbotten och ha en trevlig dag utan att få solbränna.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med Eucerin solskyddsmedel

 

9. Bioderma

Bioderma är hudvårdsprodukters varumärke. Bioderma solvårdsprodukter är ett av de bästa valen för att skydda det skalliga huvudet. Dessa solskyddsmedel är lämpliga för oljiga, torra, känsliga hudtyper. Ditt huvud kommer aldrig att uppleva någon irritation när du använder Boderma solkrämer. Dessa solskyddsmedel finns i 3 versioner - lotioner, krämer och sprayer, för att bättre tillgodose kundernas behov. Bioderma solskyddsmedel ger ditt skalliga huvud bredspektrumskydd mot UVA / UVB-strålar och berikas med 15-50 + SPF. Dessa solskyddsmedel är Parabens, Doft, Alkohol och Drivmedel-fria.

På grund av sin lätta formel kommer solskyddsmedel inte att fläcka på hårbotten.  Aquagenium™ patenterat komplex, Cellular Bioprotection™ patent, kombinerat med ett solskyddsmedelskomplex, återaktiverar hudens naturliga försvar. För att använda solskyddsskakningen applicera först en handfull av den på huvudet 30 minuter innan du går ut. Observera att du måste applicera den igen ofta och särskilt efter simning och towelling för att skyddas helt av UV-strålarna.

Ett färgstarkt diagram som visar fördelar och nackdelar med Bioderma solskyddsmedel

 

10. Bondisands

Sist men inte minst! Bondisands hudvårdsmärke erbjuder ett stort urval av hudvårdsprodukter. Bondisands solkrämer och oljor är mycket lämpliga för daglig användning och för att skydda dina skalliga huvuden. De är lämpliga för olika hudtyper, inklusive känslig hudtyp. Dessa solskyddsmedel ger dig brett spektrumskydd mot UVA- och UVB-strålar och är berikade med 15 - 50 SPF. 4 timmar vattentåliga solskyddsmedel gör att du kan gå in i solen med självförtroende och njuta av de soliga dagarna utan att få solbränna. Bondisands solskyddsmedel kommer att återfukta ditt huvud och få det att kännas bäst. 10.00% w/w Homosalate, 5,00% w/w Etylhexyl salicylat, 3,50% w/w Butyl Methoxydibenzoylmetan, 5,00% w/w Octocrylene, 1,50% w/w Metyllene Bis-Benzotriazol Tetraylmethylbutylfenfenol - dessa aktiva ingredienser minimerar risken för irritation. För att använda produkten behöver du bara skaka flaskan och applicera jämnt på ditt skalliga huvud. Det är viktigt att sätta solkrämen på 15-30 minuter innan du går ut i solen. Kom alltid ihåg att applicera solkrämen igen efter simning, träning och handdukstorkning och var 2-4 timmar.

Ett färgstarkt diagram som visar för- och nackdelar med Bondisands solskyddsmedel

 

Sammanfattningsvis, efter att ha klargjort varför det är så viktigt att använda solskyddsmedel på ditt skalliga huvud, måste du leta efter en säker och effektiv solskyddsmedel. När du väljer ett solskyddsmedel bör du ta hänsyn till om solskyddsmedel är brett, fysiskt och vattentåligt eller inte. Var också försiktig med SPF-siffrorna och kom ihåg att ingen solskyddsmedel kan ge 100% skydd mot UV-strålar i solen. Ditt nästa och sista steg kommer att vara att applicera solskyddsmedel. Som nämnts ovan prova först en liten portion, applicera den sedan cirka 30 minuter innan du går ut i solen. Vad som är viktigare, glöm inte att applicera solkrämen igen för att vara maximalt skyddad från solens skadliga effekter. Gör ditt val och njut av de soliga dagarna med solkrämen på ditt skalliga huvud!

 

 

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *