look - en man som själv rakar sitt skalliga huvud med en elektrisk rakapparat.
NYHETER

Ska jag raka huvudet?

 

Ska jag raka huvudet?

 

> kämpar mot håravfall: Behandlingar fungerade inte

> Hur skulle jag se ut med rakat huvud?

> Fördelar med att raka huvudet

> Tänk om jag inte gillar hur jag ser rakad ut?

 

Om du är en man som har nått vuxen ålder har du förmodligen ställt dig själv dessa frågor mer än en gång. Stressa inte! Ni är inte ensamma om att ställa denna fråga, och om ni läser denna är chansen stor att ni fortfarande kämpar för att fatta det slutliga beslutet.

Det har gjorts många studier som drar slutsatsen att håravfall är ett naturskämt på män och alla börjar förlora hår från 18 års ålder. Även om denna process för vissa går obemärkt fram till 40-årsåldern, finns det många människor som börjar kampen med hårförtunning och skallighet redan innan de når 20 år.

Oftast resulterar detta i förlust av självförtroende och rädsla för att se äldre och mindre attraktiv ut.

 

I den här artikeln har vi försökt diskutera de vanligaste frågorna som du kan ställa dig själv ett tag. Vi hoppas att det hjälper dig att hitta några svar och ta en ny titt på din skallighet samt upptäcka möjliga lösningar.

 

Kampen mot håravfall: Behandlingarna fungerade inte

Så låt oss ta det från början. Chansen är stor att du har kämpat för länge.

Man med fullt av hår stirrar på sig själv genom spegeln

För 90% av en man som märker början av skallighet är den första reaktionen att kämpa mot det. Hårförstärkning schampon, kosttillskott, oljor, laserbehandlingar är bland många lösningar som finns tillgängliga över disk. Vissa av dem visar sig vara mer effektiva än andra och kan bromsa baldingprocessen, men i de flesta fall kommer detta bara att vara en tillfällig lösning. Anledningen är att det inte finns någon universell behandling som skulle fungera för alla. Vi är alla unika och vi har alla ett unikt DNA, så ibland hjälper behandlingar vissa och gör ingen nytta för andra.

Dessutom, många av dessa läkemedel kan ha många biverkningar på din hälsa. Så för att se till att du inte skadar dig själv medan du kämpar för att växa det perfekta håret innan du börjar någon form av medicinsk behandling mot håravfall, rekommenderar vi starkt att du träffar en läkare som kommer att titta in i roten till problemet för att ge en lösning som bäst passar din situation. Nyckeln är att hitta en bra specialist eftersom du, beroende på orsakerna till håravfall, kanske vill se en av följande utövare:

 • Dermatologer - I många fall kan håravfall relateras till hudproblem och sjukdomar, såsom psoriasis, seborrheisk dermatit (mjäll), svampinfektioner.

• Endokrinologer - Miljontals människor lider av sköldkörtelsjukdom och andra hormonella problem. I de flesta fall har detta en direkt effekt på hårväxten.

• Nutritionists - Hårväxt är starkt relaterad till matsmältning och en hälsosam ämnesomsättning. En bra nutritionist kan hjälpa dig att följa en balanserad kost och anta hälsosamma matvanor, vilket på lång sikt kommer att förbättra kvaliteten på ditt hår

Även om allt ovanstående mer eller mindre kan hjälpa dig att sakta ner processen med skallighet, är sanningen när mekanismen lanseras, det finns inget sätt att få allt tillbaka.  Och så snart du står inför det, kommer du logiskt att börja leta efter ett svar på nästa fråga.

 

Hur skulle jag se ut med rakat huvud?

Du har olika bekymmer när det gäller det övergripande utseendet utan hår och det är bara bra. Du kommer att ta ett steg framåt och ändra ditt utseende. Tänk om dina vänner och familj inte gillar det? Tänk om du inte längre kommer att vara intressant för det motsatta könet? Tänk om du ser för gammal ut? Att ställa sig dessa frågor är ganska legitimt. Men i de flesta fall överreagerar du.

välrakad man med rakskum i ansiktet som tittar på sig själv i spegeln.

Bild med tillstånd (wearebald.com)

Med utvecklingen av manliga skönhetsstandarder kandu inte försumma det faktum att nuförtiden skalligt huvud har blivit en symbol för maskulinitet och styrka. Tänk på Bruce Willis, Dwayne Johnson, Vin Diesel och många andra som är bland sexsymbolerna i nuvarande showbiz.

Många män blir skalliga inte på grund av håravfall, utan för att det är trenden.  

Din attityd är den absoluta nyckeln till framgång. Fatta bara beslutet och var självsäker. I slutet av dagen är rakning av huvudet inte oåterkalleligt och du kan alltid växa tillbaka ditt hår till där det är nu.

Kommer mitt huvud att se skalligt ut?

Nu när du har bestämt dig för att bli skallig vill du förstå vad det kommer att påverka ditt utseende. Hur man svarar på frågan "Hur skulle jag se ut med rakat huvud?". I många fall kommer ditt utseende att förändras avsevärt efter rakning av huvudet. Det finns några saker att tänka på innan du tar det slutgiltiga steget.

- Huvudform: Även om vi kan hitta exempel på kala män med olika huvudformer som ser ganska bra ut, men som en allmän regel ser rektangulära, fyrkantiga och diamantformade huvuden bäst ut utan hår. Att ha en stark hak/jawline garanterar en lyckad look med rakat huvud för maximal maskulinitet och sexualitet.

• Ansiktshår: Om huvudformen är mer rund, avlång eller konformad riskerar du att inte få utseendet från tidningarna. Det är då du bör lägga en accent på ditt ansiktshår (skägg, mustasch) för att få ett mer balanserat utseende, vilket sätter en accent på andra delar av ansiktet.

• Hudton: Som regel desto mörkare hudfärg är det lättare att dra av en skallig look. Även om det finns undantag ser det rakade huvudet bättre ut på garvade hudtoner. Om du är mer en blek typ, överväg att få lite solexponering innan (och efter) bli skallig. Detta hjälper också till att undvika en märkbar färgkontrast med ditt ansikte, direkt efter att du har blivit av med håret.

På en sidoanteckning, om du någonsin har haft en mycket kort frisyr och gillade hur du ser ut, behöver du inte oroa dig, du kommer att se lika bra (eller ännu bättre) när du blir skallig.

 

Jag är smal, passar det mig att vara skallig? Jag är lite överviktig. Hur ska jag se skallig ut?

Oavsett om du är för smal eller har överflödigt fett, att gå till gymmet är det ultimata beslutet för dig.

När du har ett skalligt huvud är varje förändring i din kroppsform och fysiska tillstånd mycket mer märkbar för alla runt omkring.

Om du är för smal kan ditt övergripande utseende bli för feminint och "naken" med en bar kupol. Det är då du skulle vilja lägga till några muskler för att driva upp ditt utseende.

Däremot, när du är överviktig, kan övervikten byggas upp i ansikte och nacke, och det extra fettet kommer att vara mycket mer märkbart utan ditt hår eftersom det inte finns någon distraktion från ditt ansikte.

Det goda fysiska tillståndet går hand i hand med ett dominerande maskulint utseende (och vi har många exempel för det) så överväg att se över din livsstil och gå för den sexiga skalliga looken som flickorna skulle döda för.

 Rakade huvudmän som står i en röd ärmlös skjorta

Fördelar med att raka huvudet

Även om det kan tyckas konstigt i början, när du börjar leva med ett skalligt huvud kommer du att märka att ditt nya tillstånd har sina fördelar.

Det fräscha utseendet

Fräsch look - en nystart. För många människor ger en radikal förändring i utseendet ett uppsving av självförtroende och motivation och öppnar nya dörrar både i det personliga och professionella livet. När du vänder den sidan i ditt liv kommer du förmodligen att se till att ändra andra aspekter av ditt liv (kläder, livsstil etc.). Och gissa vad? Du kommer absolut att älska det!

Spara tid och pengar

Att behålla håret (särskilt vid skallighet) kräver kontinuerliga ansträngningar, tid och pengar. När du rakar huvudetkommer du att glömma de gånger du spenderar varje morgon och tänker på hur du täcker ditt skalliga huvud, vilken produkt du ska använda för att få håret att se tjockare ut, hur du hittar tid att tvätta huvudet före viktiga möten etc. Med din nya "frisyr" är du redo att gå utan att behöva oroa dig för ditt utseende. Sist men inte minst sparar du enormt mycket tid och pengar på frisörer, hårbehandlingar och schampon.

Komfort, mindre omsorg

Självklart, det skalliga huvudet kräver också regelbunden vårdeftersom du så småningom kommer att ha hår som växer på huvudet. Även om du väljer att Komplettera din kala look med ansiktsbehåring, måste du se till att ditt skägg och din mustasch alltid är snygga och prydliga. Lyckligtvis finns det olika verktyg som hjälper dig att få den snygga looken, från rakhyvlar till elektriska rakapparater som är utformade särskilt för huvudrakning.

När du väl har rakat dig kommer du i alla fall att bli förvånad över hur lätt det är att bibehålla ett kalhårigt utseende med liten ansträngning. Observera att du måste ta hand om ditt skalliga huvud genom att använda fuktighetskräm, aftershave-geler och Särskilt solskyddsmedel när du går ut i solen..

Självförtroende

Självförtroende och överläggning, det är vad du kommer att känna när du äntligen har stängt dörren till den oändliga kampen med ditt hår. Att frigöra osäkerhet och frihet är så värt det. Kom ihåg att du inte är ensam om det här. Miljontals människor har mött samma problem någon gång i sitt liv. När du har fattat beslutet, se aldrig tillbaka. Du rockar den!

Upptäck dina ansiktsdrag

Medan du var upptagen med att spendera enorma ansträngningar på att täcka ditt skalliga huvud och få ditt hår att se fint ut, kanske du har missat det faktum att du faktiskt har intressanta och vackra ansiktsdrag, som är dolda under din frisyr, hatt, solglasögon eller något annat sätt att dölja det faktum att du förlorar hår. Kanske är det dags att avslöja ditt sanna utseende och understryka ansiktsdragen som du kan vara stolt över.

 

Tänk om jag inte gillar hur jag ser rakad ut?

Med den första blicken i spegeln kan du känna dig frustrerad och ångra ditt beslut. Dina vänner och familj kan också ha blandade känslor för ditt nya utseende. Stressa inte! Ge ditt följe och dig själv lite tid att vänja dig vid ditt nya "jag".

Och kom ihåg, om du verkligen inte kan gå med ditt nya utseende efter ett par månader, kan du alltid växa tillbaka håret till där det är nu.

 

slutsats

Alla de ovan nämnda frågorna är legitima, men de får inte hindra dig från att vidta åtgärder, eftersom fördelen med att surra bort allt eller som vi kallar det att vara "befriad" är överväldigande i förhållande till alla andra bekymmer. Dessa frågor som du ställer till dig själv, dina vänner och din familj är bara din rädsla för att inte bli accepterad av samhället. Om du fortfarande är tveksam finns det många gemenskaper och grupper på Internet som diskuterar ämnet, Reddit, till exempel. Försök att nå ut till dem med dina bekymmer. Att lära dig om andras erfarenheter kommer att hjälpa dig att hitta din väg. Kom bara ihåg att en positiv attityd och självförtroende gör halva jobbet. I slutändan kommer folk att acceptera din nya rakade look bara om du själv accepterar den.

 

 

Lämna svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *